OSLO/GÖTEBORG DEL 1

Torsdagen:
Emma, Daniella och Tilda:)
Efter en mellanlandning på Arlanda + lite shopping (för mamma den här gången, på den alldeles för överskattade Victoria Secret butiken), så fick vi krama Emma på Oslos flygplats. Vi tog tunnelbanan till Majorstuen, där kollektivet Emma bor i ligger. Där fick vi också träffa Tilda och de andra som bodde i kollektivet. På kvällen tog Tilda oss till Huk, ett av de populäraste badställena i Oslo. En jättefin plats, med massor av folk. Vi behövde verkligen ett dopp i det kalla havet då det var väldigt, väldigt varmt. Det blev inte ens kallt efteråt även om vi badade 9 på kvällen. Det är riktigt sommarväder det! Sedan på kvällen åt vi massa gott i kollektivet och tittade på Ernst sommar via datorn.
 
Fredagen:
Efter frukost i kollektivet så packade jag, mamma och Emma våra badväskor för att ta oss ut till hamnen där det gick flera olika båtar till alla dessa öar i Oslos fjord. Vi tog båten ut till Gressholmen. Vart sedan en bit att gå för att komma till "den finaste badplatsen" på ön, men det var det värt. Superfint ställe, och mycket lungnare än Huk. Det blev bara lite dramatiskt där ett tag på ön, eftersom ett par gäss blev sugna på både våran mat och mammas sandaler. Samtdigt låg vi där och argumenterade hur vi skulle få bort gässen. Få se, har jag någon gässexpert som läser bloggen? Ska man kasta något på de, eller bara se glad ut och lugnt vänta tills de går till nästa badgäst? Vi gömde i alla fall maten och såg säkert skiträdda ut. Men det funkade i alla fall, för de gick vidare till nästa badfilt.
På kvällen, efter att vi checkat in på ett hotell i Oslo (sov bara i kollektivet en natt) så åt vi middag på Oleary´s. Tog visst deras välkända burgare. Såg inte förtjusande ut väl på tallriken. Men i munnen blev det något helt annat. Mycket god, och mättande.
 
Efter middagen tog vi bussen upp till Ekebergsparken. En stor, jättefin park med en konstig konstutställning som ringlade längs parkens stigar. Haha, för några som inte är så insatta i konst så... ja, de var roliga att fota i alla fall. Min favorit var Marilyn Monroe, väldigt likt;)
 
Lördagen:
 
Vaknade upp på Thon Hotels, åt god hotellfrukost och bestämde att vi ville fara ut på en ö igen. Det var fortfarande jättevarmt och soligt så att gå runt på stan i Oslo var ingen idé. Vi åkte ut till Langoya (ska vara ett norskt ö där;)) som också var superfint. Lite mer folk där, men det var visst en populärare ö:) Dessutom fanns det inga gäss där, så allt gick finfint. Åt på kvällen vid hamnen på Fridays. En god pasta med broccoli, en massa vitlök och kyckling. Jag och Emma var supernöjda med våran pasta. Men lyckligare kunde mamma ha varit, då hon sen på kvällen var tvungen att umgås med två vitlöksstinkande döttrar på hotellrummet när vi såg fotbolls-VM. Du skulle också ha tagit pastan mamma;) Säger det bara.

Kommentarer



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Mail kanske?

Blogg?

Vad har du på hjärtat?