Köpt

2012-09-29 @ 16:34:09 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
Var ju på frikvällen i stan med Frida igår. Hittade den här jättesöta blusen.
Kostade 200 men fick den för 100 på Vero Moda för det var 50 % rabatt:)
Fynd!! P.S Ikväll blir det filmkväll hos Emilia!

Varmt mot kallt

2012-09-29 @ 11:52:52 | Permalink | Recept | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Jag vet att varma äpplen är sådär "antingen gilla eller inte". Men för dom
som gillar varma äpplen är det här receptet jag kommit på själv jättegott. Men
egentligen är det ingen nyhet så man kan göra sin egna version av det.
Jättegott i yoghurten eller till glass.
 
Varma äpplen
 
för en person
 
1 - 2 äpplen
socker
kanel
ingefära
smör
 
Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur äpplerna, skala dem och skär i två
bitar. Lägg i en ugnsform och strö på socker, kanel, ingefära och klicka på en
smörklick. Grädda i cirka 20 minuter till dom är lite mjuka och genomskinliga.
 

Desire

2012-09-27 @ 15:11:30 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Något recept ni vill att jag ska lägga ut, kommentera bara! Skriver inte
så mycket nu eftersom jag inte har något att skriva om. Vill bara skriva
då jag har lust. Annars blir det inga intressanta inlägg. Ha det bra:)

Borta bra men hemma bäst

2012-09-23 @ 13:04:31 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Tara har just åkt hem från mig. Hon sov över från igår kväll. Vi såg Hunger
Games (riktigt bra) och Easy A (och väldigt bra) och nu bli det att bara röja
hemma. Rummet behöver sig en omgång. Är ganska skönt att ha såna där
hemmadagar ibland. Får nog bli det idag. Hejdå!

outerwear

2012-09-22 @ 14:56:39 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
Jacka, jeans och scarf från H&M, skor från Converse och ring från Åhléns

Mera bilder

2012-09-22 @ 10:30:54 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Depp

2012-09-21 @ 15:04:53 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
 
När du är på dåligt humör...↑

Höstigt

2012-09-21 @ 11:14:48 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Farmor Ankas Äppelpaj
 
Pajdeg:
150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
0.5 dl florsocker
1 nypa salt
1 st ägg
0.5 msk vatten
Pensling:
1 st ekologiskt ägg
1 msk mjölk
1 msk råsocker
Fyllning:
8 äpplen
1 st citron, saften
50 g smör
4 msk strösocker
2 tsk mald kanel
1 tsk malen ingefära
 
 
 
1. Blanda samman tärnat smör, vetemjöl, florsocker och salt.

 

2. Tillsätt ägg, vatten och arbeta samman till en deg. Knåda inte.

 

3. Plasta och låt degen vila i kylen, minst 30 minuter.

 

4. Skala och kärna ur äpplena, och skär varje äpple i åtta klyftor.

 

5. Lägg dem snabbt i en skål, tillsätt citronsaft och blanda.

 

6. Stek äpplena i smör, strösocker, kanel och ingefära, fördelat över

2 omgångar, alt. 2 stekpannor. När äpplena är lite mjuka efter

cirka 5 minuters stekning, rör om och låt dem svalna på en tallrik.

 

7. Sätt ugnen på 180 grader, varmluft.

 

8. Dela degen i två bitar, den ena lite större än den andra.

 

9. Kavla ut den större biten till en cirkel, cirka 30 cm i diameter och ett par millimeter tjock.

 

10. Rulla upp degen på kaveln, och rulla ut den igen över en pajform med löstagbara kanter. Tryck försiktigt ner degen längs kanterna, och låt det som blir över hänga utanför pajformskanten.

 

11. Fyll upp pajformen med äppelfyllning.

 

12. Kavla ut den mindre av degbitarna till en cirkel, cirka 25 cm i diameter.

 

13. Vispa ett ägg med en skvätt mjölk och pensla på kanten av den undre degen. Lägg på det utkavlade locket, och skär sen av den deg som hänger över kanterna.

 

14. Nyp ihop skarven med fingrarna. Ställ pajformen på en plåt, pensla locket med äggblandningen och strö över råsocker. Skär upp små lufthål runt pajen och grädda den i nedre delen av ugnen, i cirka 35 minuter tills den är gyllene.


Nature

2012-09-20 @ 16:15:48 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Ursäkta för den dåliga uppdateringen! Har varit sjuk hela veckan, och har
därför inte skrivit. Bilderna är från förra helgen då jag och Emilia var ute
och fotade vid älven. Kommer med mer bilder sen. Är lediga imorgon så
nu är det helg för mig! Skönt.

Attention

2012-09-15 @ 11:56:55 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hej! (var länge sen jag skrev hej i början) Nu är det helg, ska ut och springa, kanske
med sällskap av Emilia. Igår kväll vart det bara lungt här hemma, såg tv, åt chips
sådär. Syrran gjorde världens chokladtårta. Två kladdkakor med chokladfrosting
och hallonröra. Jesus, va´gött! Finns kvar en bit till idag också. Perfekt efter ett
träningspass, så att man jämnar ut det lite;)

Müsli

2012-09-11 @ 18:00:50 | Permalink | Recept med bilder | Kommentarer (0) | Trackbacks ()


Müsli med solrosfrön!
 
1 ½ dl havregryn
cirka 1 dl solrosfrön
½ dl vit sirap
50 gram smör
 
Gör så här:
1. Blanda allt utom smöret på en plåt med bakplåtspapper,
skär smöret i små bitar och lägg över blandningen.
2. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter, 175 grader. Rör om
ungefär var femte minut  så att allt blandas med smöret.
3. Förvara i lufttät burk.
 
Äppelkaka i långpanna!
 
3 ägg
3 ½ dl strösocker
100 gram smör
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
 
4 äpplen
2 tsk kanel
3 msk strösocker
 
OBS! Om du gör kakan i en stor långpanna, gör 1 ½ recept!
 
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker poröst.
2. Smält margarin och tillsätt mjölken.
3. Blanda det med äggsmeten.
4. Blanda ner övriga ingredienser förutom äpplerna,
kanel och socker.
5. Häll smeten i en smord och bröad form.
6. Skala och kärna ur äpplerna. Skär i tunna skivor och täck
kakan med dem. Strö över sockret och kanel.
7. Grädda i cirka 20 - 25 minuter i 200 grader.

Lillskogen

2012-09-09 @ 08:59:47 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Var med Emilia igår, vi gick ut och fotade i skogen:) Gjorde egen müsli igår också!
Kommer med recept på den sen, och även på en supergod äppelkaka i långpanna!

Första mjölkmustachen

2012-09-05 @ 17:59:30 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Drack mjölk till maten ikväll (första gången på typ åratal!) Dricker Alpro Soya
mjölk som är mjölkproteinfri och ni som smakat sån mjölk förstår vad jag menar.
Den smakar ungefär: Bläääääääääääääääääää! Men klarade ändå av det ikväll.
Ska försöka ibland att dricka mjölk till maten, för jag vill verkligen dricka mjölk.
Det får bli en lång träning framför mig;) Bra kämpat ni som läst er igenom! Hare!:)

O.P.I

2012-09-03 @ 15:51:22 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()



Jättefint nagellack från O.P.I, med en fin höstfärg! O.P.I - Tease-y Does It.
Kostar ganska mycket, och jag fick mitt från min frisör.
Men ska man nån gång lyxa så...
 
 

Recipe

2012-09-02 @ 10:56:48 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Länge sen jag gav ut ett recept. Här kommer en supergod sås man kan ha till glass eller dessert, om man t.ex inte har något godis eller så på en lördag kväll och man är gottesugen! Fem minuter tar den och göra, och man kan välja mellan att ha i kakao och göra en chokladsås eller skippa kakao och få en ljuvlig kolasås. Båda är jättegoda!
 
Choklad eller kolasås!
 
50 g smör (margarin)
½ dl grädde/mjölk
½ dl sirap
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk kakao (om man vill ha chokladsås)
 
Gör så här:
1. Blanda allt i en kastrull och koka upp i fem minuter.
Såsen ska bli lite tjockare
2. Låt svalna lite. Den blir tjockare och hårdare ju längre man
väntar, men går den inte att hälla kan man bara värma på den igen.
3. Servera med glass eller dessert!
4. Smarr!

Velbon

2012-09-01 @ 12:02:41 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

Har varit upp nu på morgonen på Expert med pappa och köpt mig ett stativ.
Blev en Velbon DF-40/F för en 400 kr som jag tyckte var ett bra pris när jag
inte behöver ett stativ som dom plåtar kungen med. Ett bra stativ för mig som
nybörjare:) Längtar tills jag får andvända det (happy girl) Nu ska jag äta lunch!
Hejdå:)