Nå tegner jeg til Norge

2012-03-28 @ 18:08:51 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()



Har just smällt i mig en behövande tacomiddag:) Var jag som hackade
salladen (hihi, stolt!) Rubriken är på norska, det mesta förstår man men
ordet tegner? Betyder drar, just som jag ska göra. Åker till Norge imorrn
för att hälsa på brorsan. Så förutom mobilinlägg kommer det inte bli något
skrivet för än på söndag eller måndag. Ska börja packa nu, så jag blir
klar till Svergies Mästerkock ikväll! Final!! Yeah!!


Paltkoma

2012-03-27 @ 18:23:09 | Permalink | Recept | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Har just smällt i mig palt till middag! Riktigt gott att äta det ibland. Bra om man ska äta fort. Nått annat som är gott är vad mitt mellis blev. En liten smakbit av pajen syrran bakade igår. Äppelpaj, mmm....! Går hur fort som helst och man behöver nästan inget recept för att göra den. Bara:

Snör ihop 3 dl vetemjöl, 2 dl socker, 1 dl smält smör och ½ tsk bakpulver till en smulig smet. Skär ung 3-4 äpplen till klyftor och blanda med kanel och socker. Häll äpllerna i en smord form och strö över smuldegen. Grädda i cirka 20 min i 200 grader. Och vips så har du en smuläppelpaj!

Enkelt va?
Nu blir det något så ovanligt som träning på schemat ikväll. Hoppas ni får en bra kväll!!

Hejdå!!

C.O.L.L.A.G.E

2012-03-26 @ 17:00:49 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

Bara "mojsade" ihop dom flesta bakverksbilder jag hade, och här ser ni resultatet.
Något man kan göra då man har tråkigt;) Nu blir det middag! Au revoir!<3

Röjt

2012-03-25 @ 12:29:25 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()


Bunnys bur: check! Skönt. Städad och fin. Och mamma hjälpte till, det gillar
jag. Buren bara stinker på söndagar efter en vecka, det märker man på lukten,
jag lovar. Värst är väl alla dem här små päls-hårstråna som bara svävar upp i luften
och på nått sätt alltid vill in i näsan på en. Det stör ens ro när man städar, haha...;)
Nu blir det träning, ha en bra söndag!!


Förhör på lördag kväll

2012-03-24 @ 20:53:51 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Sitter med ett glas påskmust och ser på Smartare än en femteklassare.
Gillar det pogrammet, lite som postkodsmiljonären fast frågor för vi yngre:)
Imorgon blir det tränardag, först off ice, sen is och sedan fotboll. Men ändå får
jag sovmorgon, som behövs för att överleva...;) Ska fortsätta se, hejdå!!<3
/Elin.

Påsken

2012-03-24 @ 14:46:59 | Permalink | Vardagen | Kommentarer (0) | Trackbacks ()



Lite grammatikfel i rubriken.
Gillar påsken, mest p.g.a lovet, men det är ändå kul med påsken. Var bara
något jag ville skirva, vill ni veta något annat?
Har kommit hem från minilägret i Solvik för ett tag sen, så det är därför jag
inte har skrivit sen i torsdags. Var hur kul som helst!! Gjorde en cupcake i lera på
konst"lektionen" vi hade, spelade knasboll, åt supergod mat (bland annat
PIZZA!) och söta små mandariner i burk, ni vet dom där söta utan skal. Och har
dessutom skrattat så jag fått ont i magen. Nu ska jag bara slappa innan träningen,
annars tuppar jag väl av där på isen. Ha ett bra lördagsmys!<3


Don´t read this line!

2012-03-22 @ 20:12:56 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Tack för kommentaren Emilia! Kanske kommer med outfits efter att jag beställt mina
kläder från HM. Orkar inte skriva upp receptet nu, så det kommer i helgen eller imorgon.
Har haft världens bästa dag. I skidbacken. Var hur kul som helst, och imorgon blire lika
kul med miniläger med Fredax. Som sagt dagen spenderades i skidbacken. Backarna var
rätt okej för att vara snart vår. Men det var ändå hur kul som helst! Näe, nu ska jag ha
lite tråkigt och se Svergies värsta bilförare (världens ointresanntaste program).
Sov gott!!<3


19.08

2012-03-21 @ 19:10:51 | Permalink | Vardagen | Kommentarer (1) | Trackbacks ()


Minns den där dagen:)↑
Imorgon är det friluftsdag. Längtar så det värker. Idag har väl varit en "normal"
dag även om alla dagar ser helt olika ut. Gjorde morotsmuffins (låter inte så gott)
på HK:n men det blev faktiskt gott.
Som morotskaka i formar utan philla-glasyr.
Håller ni med mig att man kan ledsna på kladdkaka men ändå vilja äta det.
För den smakar alltid likadant om man andvänder samma recept.
Som jag skrev i helgen så skulle jag göra en annorlunda kladdis med
salt och lakrits, gav ju receptet.
Den blev hur god som helst!
Dock en varning för gräddningstiden. Stod ung 45 minuter. Jag gräddade min
i cirka 20 minuter och tyckte den nästa blev för hårt. Så ungefär 15 minuter.
Chokladen till receptet är Lindht´s mörka choklad som just heter A touch of
sea salt. (ung.)
Är bara god som den är att äta den . Tror vi har kvar choklad från i helgen i
lådan under spisen. Ska nog ta mig en sväng förbi lådan nu, så får ni ha det
så bra så länge. Hejdå<3
P.S Glöm inte Svergies Mästerkock!!


seven things

2012-03-20 @ 20:27:43 | Permalink | Vardagen | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Mig som liten:

Jag sa "jodbuggar" istället för jordgubbar.
Jag var rädd för tåg.
Jag gillade krakel spektakel "Krakel spektakel, i en gardin. Hängde
och svängde..." Minns låten än.
Jag ville bli frisör.
Älskade spaghetti.
Jag hatade och mådde illa av "hockeylukten", som jag nu i princip lever i p.g.a konståkningen.
Ville alltid bada badkar.

Haha! Det är så kul att skriva upp sånt här! Gör det bara för nöjes skull:)
Go´natt!


Lägesrapport

2012-03-20 @ 17:50:57 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()


Sitter och puggar...men tog bara en liten paus, efter allt kämpande, haha! Idag var
det nationella prov som nog dom flesta sjätteklassare i Svergie gjort. Tyckte det
gick  bra, gjorde bara mitt allra bästa. Näe, nu måste jag väl fortsätta plugga,
få bort det tråkiga! Hejdå!<3


Att skratta åt ingenting

2012-03-18 @ 20:23:19 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (2) | Trackbacks ()
Haha! Fick rent ont i magen i bilen. Jag och Vera spelade DS i bilen hem från
Umeå. Plötsligt börjar hon skratta åt...ingenting. Och själv börjar jag skratta
åt hennes skratt och plötsligt var vi igång.
Som vi skrattade.
Vi måste verkligen ha varit trötta. Fick rent ont i magen av det. Och vi vet inte vad
vi skratta åt. Sitter rent och flinar nu när jag skriver ner det här. Men det var roligt
iaf! (hehe) Kom hem från tävlingen. Gick int så bra. Kom delad 6:a. Man åker upp
och ner sådär. Ena gången kommer man 3:a, andra 6:a och tredje 4:a. Så det blir
lite blandat. Men det kvittar. Men dagen har inte varit annat än skitskoj! Nu ska
jag börja se filmen Jag saknar dig. Då blir väl skrattet utbytt till tårar. (sån lipsill
jag är) Hehe, näe men alla säger att man måste se den, så nu ska jag se den.
Ha en fortsatt trevlig kväll. Bonne nuit!
P.S Hade inte med mig kameran så det blev inga bilder:(

Tävling idag!

2012-03-18 @ 10:13:57 | Permalink | Annat | Kommentarer (1) | Trackbacks ()



Skriver troligen då jag kommer hem!


Ice Tea Peach

2012-03-17 @ 20:01:53 | Permalink | Annat | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Kokostoppar

2012-03-17 @ 17:26:51 | Permalink | Recept med bilder | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Supersmarriga, görs på femton minuter!



Kokostoppar

Ingredienser


50
g smör
22 st ekologiska ägg
11 dl strösocker
5.55.5 dl kokosflingor
11 st lime, rivet skal

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

2. Smält smöret och rör samman med övriga ingredienser.

3. Låt smeten svälla, i 10 minuter.

4. Klicka ut smeten och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda tills gyllene, i cirka 15 minuter.
6. Smarr!

Tips!
Att doppa dem i choklad efter att dom har svalnat gör dom extra mumsiga!

Hejdå<3


Filmmarathon

2012-03-17 @ 10:07:13 | Permalink | Recept | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Godmorgon allehop! Lördag och helg, fantastiskt! Är fortfarande jätteförsklyd så det blir en innedag för mig med mycket film. Ska på hemmakväll senare och hyra, och vi får se om jag betygsätter här på bloggen. Tänkte ger er ett recept som jag själv inte provat ännu, men ska prova idag. Kladdkaka med touch of sea salt. Choklad, lakrits och salt tillsammans är hur mummigt som helst. Så det får bli mitt lördagsgodis ikväll:) Här har ni receptet, men inga bilder. Har ju inte bakat den än!

Kladdkaka med touch of sea salt!

125 gram smör
150 gram Lindt choklad “ a touch of sea salt”
2 tsk lakritspulver
1,5 msk kakao
2 st ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 msk havssalt att strö över kladdkakan. (valfritt)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C. Smörj och bröa en vid form.
2. Smält smör och choklad.
3. Vispa samman ägg, strösocker, vaniljsocker, kakaopulver och lakritspulver.
4. Tillsätt det smälta smöret och chokladen. Rör i vetemjöl och salt.
5. Slå smeten i formen och strö över havssalt.
6. Grädda i mitten av ugnen 40-50 minuter.
7. Smarr!

Receptet taget från hemsidan: kokaihop.se

Skrivs senare idag, hare!<3

trehundrafyrtiosjunde

2012-03-16 @ 17:01:56 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Det är siffran på detta inlägg, snart ett år och nu är jag snart uppe i 350 inlägg:)
En stor siffra för mig iaf!
Fast jag skriver inte så mycket nu för tiden. Bakar inte så värst mycket, har
mycket träning och läxor så jag måste "prioritera" det före. Mår inte bra ikväll.
Har haft lock i öronen i två dar nu och förskyld så jag skulle kunna dela med
mig av det till alla jag känner. Så så mycket blogglust finns inte heller i denna
sjuka kropp, skriver nog när jag har lust, annanrs blir bara inläggen såhär
dystra och tråkiga som detta inlägg blev:( Ha ett bra fredagsmys och ha det
bra på discot (till tjejerna mina!!)
Kram Elin<3

Old stuff

2012-03-15 @ 16:48:11 | Permalink | Vardagen | Kommentarer (0) | Trackbacks ()


Rotade i någon gammal låda och hittade smycket, som jag själv gjort. Alltid kul när
man hittar saker som ger minnen. Emilia stack nyss hemifrån mig. Vi hittade inte på
så mycket. Blev inte så värst mycket tid, bara en timme ungefär. Ikväll är jag "ledig"
från träningar och då blir...bah, jag orkar inte ens tänka på det.
Jag tror det stavas: Läxor.
Men det kunde varit mer så mycket får man väl int tjata. Ni får ha det så bra.
Kommer med ett recept snart:) Hejdå!
P.S Vet att det blev stora bilder!

Hallbyte

2012-03-14 @ 16:13:01 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()


Ikväll blire hockey. Ett litet tag iaf, sedan byter jag hall och tränar.
Hehe:) Både se på hockey och träna konståkning, kan det bli bättre!?
Nationella prov på tisdag, känner mig inte riktigt lika nervös eftersom nu
vet man hur det är och så. Eftersom vi redan haft svenskan. Nu ska
jag kolla vad gubben har för sig där ute (Bunny). Han
sitter väl och tvättar öronen eller något, som vanligt. Hejdå!

Nuläget:

2012-03-13 @ 18:40:49 | Permalink | Annat | Kommentarer (0) | Trackbacks ()


Trettonde

2012-03-13 @ 15:33:45 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()


Tisdag idag. (känns som måndag) Nu är det bara 3 ynka veckor kvar till påsklov.
Näe, jag får inte tänka så, då blir jag ju galen! Ingen träning idag, skönt. Ska
senare i vår få prova på att träna skridskoskolan i klubben. Det ska bli kul! Men
vet inte riktigt, det kanske är dötrisst och kallt bara, så vi får se. Men...det ska
bli kul ändå:) Nu ska det tränas franskaglosor. Hare!:)


Sjuklingen

2012-03-10 @ 10:04:48 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

Hej allihop! Förlåt för den dåliga uppdateringen. Är förskyld och småfebrig
så vad löns det att skriva om?  Jag ligger ju bara i sängen alldeles
nysande. Återkommer när jag blivit piggare. Hoppas ni håller er friska
så länge, och ha ett bra slut på lovet!! Hejdå!/Sjuklingen...

Vaniljbullar

2012-03-08 @ 18:30:17 | Permalink | Recept | Kommentarer (0) | Trackbacks ()



Vaniljbullar
1
1 msk
svarta kardemummakärnor
3 3 dl mjölk
50 50 g jäst
1.5 1.5 dl strösocker
0.5 0.5 tsk salt
150 150 g mjukt smör
1 1 st ägg, ekologiskt
1.2 l vetemjöl special

Vaniljkräm

5 dl
mjölk, 3%
1 1 stång vanilj
1.5 1.5 dl strösocker
7 7 st ekologiska äggulor
1.5 1.5 dl maizenamjöl
50 50 g mjukt smör

Gör så här

1. Gör vaniljkrämen: Dela vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp.

2. Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Slå över den heta mjölken under vispning.

3. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning. Det får inte koka! Så fort blandningen börjar tjockna, häll snabbt över i en kall skål. Tillsätt smöret, låt smälta och kyl krämen i isbad eller kyl.

4. Gör degen: Mal kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken tills den är ljummen, 37 grader. Skär smöret i små tärningar. Smula ner jästen i en bunke eller matberedare och blanda med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.

5. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. Jäs degen under bakduk i behållaren till dubbel storlek, i cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

6. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela den i 16 bitar och runddriv bitarna till runda bullar. Lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.

7. Platta till bullarna lite och jäs till dubbel storlek under duk, cirka 40 minuter. Fyll vaniljkrämen i en spritspåse, sätt spritsen i varje bulle och fyll med lite kräm.

8. Grädda bullarna gyllene, i cirka 7-8 minuter och låt sedan svalna något. Pensla dem sedan med smält smör och rulla dem i strösocker, utan att det hamnar socker på vaniljklicken.


Vem tycker DU ska vinna?

2012-03-07 @ 16:23:06 | Permalink | Annat | Kommentarer (2) | Trackbacks ()




Kommentera!
Så får vi se vem ni vill ska vinna!
Själv vill jag att Loreen ska vinna.

Status: Städar

2012-03-07 @ 14:08:15 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()


Suddiga, jag vet.↑
Hej!
Ja, nu blir det storstädning här i rummet...eller, jag ska städa i alla mina lådor.
Slänga gamla papper och skrot som jag inte behöver. Så småstorstädning kan
jag väl kalla det. Tränade i morse. Dubbelt. Först office och sedan långträning
på is. Så himlarn´s skönt med sportlov. Inget att passa, bara slappa och inga
läxor:D Nu måste jag fortsätta. Au revoir!

Euphoria

2012-03-06 @ 19:55:11 | Permalink | Recept med bilder | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Åhh, blir som helt till av mig då jag tänker på det. Nu finns det en mjölkfri grädde...som är god! Va? Visst är det förbluffande. Fast jag hoppas inte för mycket eftersom vad det än är jag bjuder för mjölkfria produkter till mina kompisar eller syskon med en lite annorlunda smak så blir resultatet så här:

Haha! Och sedan vägrar dom smaka mer av "min" mat.
Men ikväll gjorde jag mina kladdmuffins med en topping av grädde och choklad.
Blev supergoda!





Kladdkaksmuffins

Cirka 12 st

2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ½ msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 g smör

Topping (kan uteslutas)
1 ¼ dl vispgrädde
Cirka 6 - 7 chokladbitar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda dem torra ingredienserna och blanda väl i äggsmeten.
4. Smält smöret, låt svalna och blanda i smeten.
5. Häll i muffinsformar i en muffinsplåt och grädda i mitten av
ugnen i cirka 10 - 12 minuter.
6. Medans muffinsarna gräddas, smält chokladen över vattenbad
med en liten skvätt matolja (kan uteslutas, det med). Ringla till olika
figurer elr former på en plåt med bakplåtspapper. Ställ i frysen eller
ute, om det är kallt nog.
7. När muffinsarna svalnat, vispa grädden, klicka eller spritsa på
muffinsen och lägg dit dom stelnade chokladgarnityrerna.
8. Smarr!

Hoppas ni får en bra kväll!

P.S Har hört att många undrar vad ordet "euphoria" betyder.
Det betyder lyckorus eller välbefinnande, ungefär.

Guds egen föda

2012-03-04 @ 21:17:07 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Haj! Sitter vid teven nu, efter en skitkul dag här hos mormor i Härnösand. Vi har varit på Ikea och Birsta. Har shoppat en massa och nu känner jag mig framför allt som en Gud här i fotöljen. Har ätit som en Gud idag. Till frukost blev det värsta hotellfrukosten, och till lunch blev det en kycklingtallrik på Ikea och middan blev mormors underbara plättar plus (lyssna på det här nu) en efterätt som jag gjorde, Leilas mousse au chocolate! Min mage är som uppblåst och jag kommer nog inte kunna äta på en vecka (haha!) Nu får ni ha det bra! Hejdå!


Nuläget:

2012-03-03 @ 21:26:26 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Diggidiggidiggi-dingding,här glider kingen in!


X3

2012-03-02 @ 15:01:45 | Permalink | Recept | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

Vad kännar sportlovslökarna för?
Det är bara att välja och vraka mellan kladdig, seg eller dinkelkladdkaka!

Kladdig kladdkaka

2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2ägg
100 gram smält smör

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt äggen och smöret.
4. Häll i en smord form och grädda i mitten av ugnen i cirka: 10 minuter.

Tips! Om du gillar kladdiga kladdkakor, som denna, se till att inte grädda den för
länge! När du provar med en sticka ska sticka fortfarande vara LITE kladdig för
att få en kladdig kladdkaka!


Seg Kladdkaka

180 gram margarin
2 ½ dl strösocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en rund form.
2. Smält margarinet och blanda med sockret. Låt svalna.
3. Rör ner äggen i smeten.
4. Sila i alla övriga ingredienser i smeten så det blir en fin smet.
5. Häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i cirka: 20 minuter.
6. Smarr!!

Tips! Om du låter kladdkakan få stå i kylen under natten eller några timmar under
dagen blir den extra seg!


Dinkelkladdkaka

100 gram smör
200 gram mörk choklad
3 ägg
1½ dl strösocker
1½ dl dinkelmjöl
1 krm salt

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader och smörj en rund from med smör.
2. Smält smöret till kakan och bryt chokladen och smält försiktigt.
3. Blanda det till en jämn smet och vispa sedan äggen lätt tillsammans med
sockret och blanda ner i chokladsmeten.
4. Blanda mjöl och salt och blanda ner även det i chokladsmeten och rör ihop
till en jämn smet.
5. Häll i formen och grädda i cirka 15 minuter.
6. Låt svalna helt
7. Smarr!

Tips! Tycker du inte om dinkelmjöl kan du ersätta det med andra mjölsorter
som: vanligt vetemjöl (men då blir det ju ingen dinkelkladdkaka) eller grahamsmjöl.

Ha ett gött sportlov!
P.S Reser bort så kommer inte kunna skriva sådär mycket inlägg förutom om
jag får skriva på syrrans mobil förstås!


Bim & Idas fototävling

2012-03-02 @ 14:33:03 | Permalink | Annat | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

Min kanin Bunny♥

1 mars

2012-03-01 @ 17:19:09 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

Ordspråk: Vad vore livet utan Google?
Heej!!
Herregud, bara första mars och man får börja dra cykeln på väg hem mellan
alla blöta spår på cykelvägen, det smälter ju så man nästan länktar tillbaks till
dom där kalla, snöiga dagarna! Nja, kanske inte, men lite irri blir man. Och inte
nöjd blir man heller, antingen kallt, snöigt, blåsigt eller för bött eller varmt.
Så...nu har jag fått skrika ut mina vädersåsikter så nu vill ni väl veta något annat?
En dag kvar! Jippi! Sedan blir det bilresa ner till söderland. Länktar så jag snart
tuppar av. Och jag är nöjd över att jag är nöjd eftersom några tjejer ska få fara
till Kanarieöarna under lovet! (Jag: Avis) Så nu kommer ni hem till skolan alldeles
Björn Ranelidiga (haha, näe jag skämta!) medans vi andra sitter bredvid alldelles
blekvita, haha!! Nu ska jag äta, nåste sluta! Hinner skriva imorgon, hoppas jag innan jag far:) Kommer kanske med något recept, vi får se. Adjö!!