Not my fault!

2011-10-26 @ 18:47:28 | Permalink | Vardagen | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

I hope you like will enjoy my picture, because I have a big picture shortage (bildbrist)
Hej allihop, grr, vad jag blir arg på vårat internet. Laggar hela tiden så jag har inte kunnat skrivit på hela veckan, men nu kan jag, men snart börjar väl racklett (stavning) om igen och det dröjer dagar innan nästa inlägg. Har haft träning idag, på fredag är det bad med tjejerna i klassen. Vi har sovmorgon och killarna måste gå upp tidigare, yeah! Fast nästa år blir det tvärtom, då blir det killarna som får hurra. Hinner inte skriva något recept nu, har viktiga saker att göra. Återkommer så fort det går, men kommer det ingen uppdatering så vet ni varför, ciaooo<3<3

Great weekend

2011-10-23 @ 11:41:54 | Permalink | Vardagen | Kommentarer (3) | Trackbacks ()
Halloj allihop! Har kommit hem från mormor nu och skriver detta inlägg väldigt snabbt. Jo internet fungerar typ aldrig och det gör så att jag inte kan skriva några inlägg. Så dålig uppkoppling från mig betyder dåligt internet. Nu måste jag sluta. Ska åka och kolla på soffor med familjen, hejdå<3
P.S Kan inte lägga ut någon bild p.g.a problemet, grr, vad det stör mig!

Snart bara en vecka kvar till...

2011-10-19 @ 19:38:50 | Permalink | Vardagen | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

...höstlov! Woho, det känns så kul!! Men ett litet tag kvar är det ju så man får inte längta för mycket i förväg. Ska vara hos mormor i helgen så det bli nog inte så mycket uppdatering från min sida. Ska på kalas och mysa med mormor och såntdär och då hamnar inte bloggen sådär högst på listan. Men imrogon hinner jag nog skriva, nu ska jag hitta någon film att se, finns typ inget bra på tv för dom familjerna som inte har så många kanaler:(:( Och jag kommer att alltid i mitt liv minnas att Robinson 2011 inte sänds på onsadagar utan på torsdagar, haha!! Hejdå:)

15.47

2011-10-17 @ 16:00:34 | Permalink | Vardagen | Kommentarer (0) | Trackbacks ()



Hejsan, allihop. Har varit med Stina idag efter den VÄLDIGT LÅNGA SKOLDAN (slutade 10.50, wohoo!) Iaf, så gick vi till Ica och handlade godis, och hade en kort mattelektion bredvid godishyllorna, haha! Och så har vi spelat spel, och snackat..a lot!
Som ni ser är det bilder från skogen, för i helgen var jag, syrran och mamma ute i skogen och plockade lingonris, barr-ris och lite annat, och självfallet var det en bra stund att plocka med sig kameran och fota. Aja, nu ska det pyntas naglar här hemma innan middag, au revoir, allesammans!

Lyxiga vaniljbullar!

2011-10-16 @ 12:10:11 | Permalink | Recept med bilder | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
Här kommer bilder och receptet på dom lyxiga vaniljbullarna och bilder av brödet som jag gjorde igår, läs, se och njut!              

Ser lite skrövligt (stavning) ut, men det var jättegott!

Före gräddning...

...och efter gräddning, yummi!!

Lyxiga skurna vaniljbullar
Ingredienser

25 g jäst för söta degar
3 dl kall lättmjölk
3/4 dl strösocker
2 ägg
150 g smält avsvalnat smör
11-12 dl vetemjöl
Vaniljkräm
3 dl standardmjölk
3 msk strösocker
1 ½ msk maizena majsstärkelse
4 äggulor
2 tsk vanillinsocker
Fyllning
75 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
Pensling och glasyr:
1 ägg till pensling
2 dl flrosocker + lite vatten

Gör så här:

1. Börja med vaniljkrämen. Koka upp ingredienserna under vispning till en kräm. Låt kallna i kallt vattenbad under lock.
2. Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt övriga ingredienser, lite mjöl i taget. Låt jäsa 40 min.
3. Blanda fyllningen: Vispa med elvisp, det går mycket lättare, och tillsätt ev. lite kanel om du tycker om det.
4. Kavla ut halva degen till ca 30x40 cm och lägg den i en långpanna med bakplåtspapper.
5. Bred på vaniljkrämen. Kavla ut resten av degen och bred på fyllingen, rulla ihop och skär i 24 bitar.
6. Lägg bullarna på degplattan med vaniljkräm. Jäs ca 1 timme.
7. Pensla bullarna med ägg. Grädda ca 25 min längst ner i ugnen på 200 grader.
8. Skär i rutor när dom har svalnat och ringla på florsockerglayren
9. Smarr!!

Blir som butterbullar, fast inte riktigt, är hur goda som helst!

/Hejdå

P.S Skrev fel igår, skrev att jag skulle äta två gånger i slutet på inlägget, men sånt händer...



                                       

Supergod stubbe och vaniljbullar, tack!

2011-10-15 @ 17:09:06 | Permalink | Recept med bilder | Kommentarer (2) | Trackbacks ()

Ja, det är vad jag bakat idag, eller nja, brödet jag gjort heter faktiskt inte supergod stubbe, men jag själv tyckte det var ett bra "namn" eftersom brödet såg lite ut som en stubbe, men skillnaden var nog definitift smaken, hihi:):) Ja, mycket godare än en stubbe var brödet, och sådär supernyttigt! Inget smör, inget socker, inget vetemjöl. Men då undrar du väl hur jag har tillstånd att kalla det bröd, kolla receptet så får du se. Hinner inte skriva receptet på vaniljbullarna jag även gjort idag. Så dom kommer senare, kanske imorgon. Receptet kommer från en av min mammas jobbarkompisar på jobbet, tackar och bockar! Men jag varnar er för att receptet ser lite sådär BORING ut, så tänkte jag också. Men det var ändå riktigt gott, med endast en smörklick på, och vi tillsatte lite honung för att få lite sötma i "stubben" (jag som är kakmonster gillar lite sötma)

Edins nyttiga, goda bröd (stubbe)
Varning för att brödet tar kortare tid att göra än att hitta alla ingredienserna i en matbutik, men
det är det värt!

2 dl vetekross
1 dl krossad bovete
1 dl rågkross
2 dl dinkelflingor
5 dl rågmjöl
6 dl dinkelmjöl
1 dl linfrö
2 dl solrosfrö
3 tsk salt
3 tsk bikarbonat
200 gram torkade aprikoser
3 dl nötter (valfria, men naturella)
10 dl filmjölk

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt filmjölken
och häll i två smorda brödformar
3. Grädda i mitten av ugnen i cirka: 50 minuter

Ska äta nu, ha de gött!!
Nu ska jag äta, ha de gött<3<3

Godistroll, de e jag det!

2011-10-14 @ 18:59:10 | Permalink | Vardagen | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Det kallar jag för fredagsbild det! Nu ska det bara ätas upp också. Fast kanske inte allt helt
själv, hehe:) Nu blir det myskväll för min del, ha det bra:)

Just stop, for a minute and smile...

2011-10-14 @ 15:33:12 | Permalink | Vardagen | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Lyssnar typ snart sönder datorn om jag inte slutar lyssna på Price Tag. Men jag tröttnar väl snart, men jag tycker ju om låten. Förlåt att jag inte skrev igår. Fick typ inge internet vi som har AllTele. Men nu funkar det igen. Skönt med helg va? Och ikväll ska det ses idol, och ätas godis, hehe. Fortsätter njuta av helgen så hörs vi senare, ciao<3<3

Mina intressen... i bilder

2011-10-12 @ 19:17:43 | Permalink | Bildbomber | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

att baka...

...åka konståkning...

...fotboll...

...och att fota...

...och att vara med kompisar, såklart!!

/Hejdå<3<3

Monday...

2011-10-10 @ 19:21:15 | Permalink | Vardagen | Kommentarer (0) | Trackbacks ()


Halloj, halloj allehop!! Haft en bra dag? det har jag iaf, eller den var som vanligt, måndagstrött, skola och sedan plugg inför kemiprovet. Men nu sitter jag vid datorn istället. Imorgon är det pianolektion. Har "Vem kan segla för utan vind" i läxa. Min pianolärare frågade mig om jag kände till låten innan och jag sa: ja! Och sedan berättade han att nästan inga äldre ungdomar kände till den kända låten, konstigt, aja jag har väl inget mer att skriva, au revoir!! (mycket utropstäckern idag...)


AutumnPic

2011-10-09 @ 16:53:12 | Permalink | Vardagen | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

Var nog lite sent ute med att ta höstbilder, det finns ju nästan inga löv kvar!!!
Hejsan allihop, har typ frysit hela dan idag, är typ svinigt kallt, så nu vill jag bara att det ska börja snöa eftersom denna mellantid när det är kallt och blött och ingen snö är bland det värsta som finns. Idag har jag varit med Emilia, vi såg film och drack choklad, det är då rena rama höstaktiviteten det. Men det var kul iaf. Nu ska pappa grilla för sista gången innan snön kommer(sååå trisst:(), för hur gott kan egentligen kött vara? Måste iaf duka nu, hörs senare, hejdå<3<3

Bad update

2011-10-08 @ 16:16:29 | Permalink | Vardagen | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Jag vet, men det är så mycket just nu att bloggandet inte ligger först att göra. Men nu skriver jag. Igår var jag på ett Ally och Emilias skojsiga kalas i Degerbygården. Och just det, Linnea har sovit över också (superkul) Men nu ska jag äta hinner inte skriva mer, ciao då allihop<3<3

Roligt värre

2011-10-05 @ 16:07:35 | Permalink | Vardagen | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Från google
Ja, nog tror jag att skådespelare har bland det roligaste (och tufaste) jobbet av oss alla. Vi hade EV idag, och jag + tre andra ska göra en film. Och i det sammanbandet förstod jag att det är tuft men väldigt roligt att vara skådespelare, och regissör. Aja, nu ska jag slappa tror jag, har nog inget mer att berätta för er, ha det bra<3<3

Brownie-lover #1

2011-10-03 @ 15:56:44 | Permalink | Recept med bilder | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

Ja, det är jag kan man uttrycka det som. Blev så lycklig i lördags när jag fick smaska i mig det som finns på fatet på bilden här åvanför: En black and white brownie med gräddig chokladsås och vaniljsglass, mums! Iaf, så vill jag dela med mig av glädjen och ge er receptet så att ni kan själva baka dom och njuta, fast ni behöver inte skära ut dom som hjärtan, det gjorde bara jag för att det skulle se riktigt fint ut på fatet, hehe:):)

Chokladbrownies Black & White

175 gram smör (hårt)
2 msk kakao
3 1/3 dl strösocker
2 ägg, lättvispade
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
60 gram vit choklad (denna choklad uteslöt jag eftersom jag
inte tål den eftersom jag är mjölkproteinsallergiker)
60 gram mörk choklad
60 gram hasselnötter

Chokladglasyr:
6 dl florsocker
4 ½ msk kakao
2-4 msk smält smör
1-1 1/4 dl mjölk

Brownie:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smörj en grund, fyrkantig form ca 23x23 cm och klä med bakplåtspapper
3. Blanda smör, kakao och socker i en stor kastrull på svag värme. Låt stå tills
allt smält.
4. När allt har svalnat tillsätter du resten av ingredienserna och rör till en smet, men
rör inte för mycket
5. Grädda i mitten av ugnen i cirka: 15-20 minuter, så att kanterna känns ganska fasta,
men att i mitten ska det fortfarande vara lite kladdig/sekt
6. Låt svalna helt!!

Glasyr (kan uteslutas)
1. Sila ner florsockret och kakaon i en bunke och blanda med
resterande ingredienser så att du får en ganska rinnande smet.
2. Bre över kakan, endast om den är helt kall och ställ sedan i frysen
4-5 timmar, minst, helst längre

Ät med vaniljglass, smarr!!

/Ciao<3<3