MED ÄRTA SOM HJÄRNA

2014-02-28 @ 19:19:18 | Permalink | Allm�nt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
                             
               Blev en bra dag det här. Först fick vi tårta av skolan för att vi är såna duktiga elever. Sedan plättlunch
               på det innan SO-provet som faktiskt gick väldigt bra. Blev dock grundlurad av mina kompisar. Hade
               nog slut på hjärnceller efter provet. Händer ju lätt på fredagar;)
 
               Inte nog med det är det lov nu. Gud så skönt! Dessutom åker jag snart till Kåbdalis där det blir slalom
               i några dagar. Kan inte bli annat än bra!

FRILUFTSDAGEN

2014-02-28 @ 14:53:00 | Permalink | Skolan | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
                   
                

LÖRDAGENS

2014-02-27 @ 16:49:15 | Permalink | Fest och Firande | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
                   
 

UNITED STARS

2014-02-24 @ 18:02:30 | Permalink | Recept med bilder | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
                   
                  Om det finns någonting man måste baka i sitt liv så är det en riktigt äpplepaj! En riktigt Farmor Anka paj!
                  Spelar ingen roll hur den ser ut. Bilden över är på min första, men det spelar ingen roll så länge den
                  smakar gott, vilket den göör!! Recept finns här!

THIS MEANS WAR

2014-02-19 @ 19:20:06 | Permalink | Skolan | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
            

              Hade väldigt kul efter skolan med Emilia som jag också ska umgås med imorrn. Tillsammans med

              Klara och Stina ska vi gå ut och fika medans det fortfarande finns någon snö där ute. Ingen idrott

              vilket gör att vi slutar ett, whiihoo!! 

KLADDKAKETÅRTA

2014-02-16 @ 09:58:02 | Permalink | Recept med bilder | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

 

            

                                    Jag och Stinas tårta blev mer som en chokladvulkan,

men det beror på om man väntar tillräckligt på att chokladganachen

ska stelna i kylskåpet. Vi var så hungriga på tårta så vi struntade i det.

 

Kladdkaketårta

 

kladdkaka

 

4 ägg

6 dl socker

4 dl vetemjöl

6 msk kakao

2 msk vaniljsocker

200 g smält, avsvalnat smör

 

hallonfyllning

 

4-5 dl hallon

 

 glasyr

 

250 g mörk choklad

2½ dl vispgrädde

1 msk honung

25 g rumsvarmt smör

 

Gör så här:

 

Blanda ägg och socker i en bunke och tillsätt mjöl, kakao och vaniljsocker, sedan smöret.

Fördela smeten i två formar och grädda i 175 grader i cirka 10-15 minuter. Kakorna ska fortfarande vara lite kladdiga. Låt svalna.

     Lägg ena bottnen på ett tårtfat. Mosa hallonen lätt och fördela på kakan. Lägg på den

                                                                 andra kakan.

Hacka chokladen ganska fint. Koka upp grädden och honungen i en kastrull, dra från plattan och rör snabbt ner den hackade chokladen. Rör tills all choklad har smält. Tillsätt smöret i små klickar och rör tills allt har smält. Ställ i kylen tills den fått en bra konsistens för att kunna bres på tårtan. Bred glasyren över hela tårtan och dekorera med t.ex. hallon.

 

 

 

 


"SMILE"

2014-02-15 @ 16:20:20 | Permalink | Allm�nt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
           
           
             I fredags på alla hjärtans dag kom Stina förbi. Vi bakade en sanslös kladdkaketårta (ni får
             receptet imorgon) och ugnsbakade lite äppelchips. Vi invigde också min andra Move-kontroll
             till Just Dance på mitt ps3 som jag köpt. Inte så kul att bara kunna dansa ensam. Man vil dansa
             tillsammans ju! Och sen blev det lite John Tucker must die på det. Mycket bra kväll<3
 
             Idag hann jag först fara upp till ladan för att titta lite på Guldhoppet. Vid lunch for jag, Emma och
             mamma in för en shoppingdag på stan + världens lunch på Bishop. Hade aldrig ätit där förut, som
             visade sig vara något jag missat här i livet. Mysche, jättego' mat!
 
             Ikväll ska jag bara vara hemma och mysa med min ullfilt och min mamma. Inte röra mig ur fläcken!

TORSDAGEN

2014-02-13 @ 16:02:04 | Permalink | Skolan | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
            
            
 
 
 
 

KVÄLLSFIKA

2014-02-11 @ 22:03:04 | Permalink | Recept med bilder | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
            
           
 
  
 

FRUITSS

2014-02-10 @ 16:51:05 | Permalink | Vardagen | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
               
               Var en väldigt bra helg med bland annat dessa godingar där uppe. Frukt, kex och getost är
               fruktansvärt (haha där fick jag till det va??) gott tillsammans. Har för tillfället bara två läxor
               vilket är jätteskönt efter förra veckan. Och med detta väder passar det inte bättre med att   
               se Grey's och dricka varm choklad, eller hur?

BEAT ME UP

2014-02-08 @ 17:43:34 | Permalink | Det s�d�r allm�nna pratet... | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
             
              Dagen har spenderats i sängen (Prison Break!!!) och i ishallen med alla söta skridskoskolebarn.
              Ikväll ska jag till Stina och trivas där med mina solröskärnor. Haha, har ni seriöst smakat torrostade 
              solroskärnor? Supergoda. Lite svåra att äta, dem är ju så små, men jag har ju hela kvällen på mig!
           

ALOHA FRIDAY

2014-02-07 @ 18:15:00 | Permalink | Recept med bilder | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Innan Hkprovet idag fick vi göra arraksbollar. Jag och Philip var jätteduktiga bagare

 men själva receptet var inte mitt favoritrecept på arraksbollar. Därför bjuder jag på

mitt favoritrecept från Sju Sorters Kakor-boken. Mysche godare!

 

Arraksbollar

100 gram smör

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1-2 msk kakao

ca 3 dl småkaks- och sockerkakssmulor

arrakessens eller punsch efter smak

strössel eller mandel till garnering

 

Rör matfett, florsocker, vaniljsocker och siktat kakaopulver poröst.

Tillsätt kaksmulorna och rör tills allt är väl blandat.

Smaka av med arrakessens eller punsch. Ställ degen kallt en stund.

Forma degen till små, runda bollar och rulla i strössel eller mandel.

 

 

 

 

 


FEBRUARI

2014-02-03 @ 17:35:48 | Permalink | Recept med bilder | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hej på er! Ny månad , ny vecka och ett nytt recept. Eller? Glömmer ibland om jag lagt ut samma recept tidigare på bloggen. Men glömmer jag bort receptet glömmer väl alla andra bort det också så då är det väl lika bra att lägga ut det igen. Men detta är nytt, och gott, och nyttigt! Superbröd som dock måste ätas inom kort, annars blir det bara skosula av allt;)
 
Wargens Bröd
 
2 dl havregryn, 5dl dinkelmjöl, 1dl linfrön (jag tog krossade), 1 dl sesamfrön, 2tsk bikarbonat, en nypa havssalt, 3 msk honung, 1 rivet äpple, 4 dl yoghurt (jag tog naturell yoghurt 3%).
 
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla torra ingredienser. Riv ner äpplet och tillsätt honung och yoghurt. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll/kleta i smeten. Vill man kan man ha lite pumpafrön uppe på. Skjuts in i ugnen 45-60min.