Summer here we come:)

2011-04-30 @ 15:25:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Precis som jag skrev imorse så åker vi snart till
våra kusiner.
Men idag har jag varit med Emilia och
vi åkte tillsmmans med hennes
pappa Ulf och tittade på deras andra
bil som dom har i ett garage inne i stan.
Den har Ulf(hennes pappa) byggt själv
och den är jättesnygg.
Det är en speedster.
(bilmärket, vet ej riktigt
hur man stavar)
Hoppas ni har en bra sista
april för...
Summer here we come:)

Så här der deras Speedster ut (ungefär, inte riktigt)
Ha det bra:)


09:13

2011-04-30 @ 09:21:00 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hej, jag skriver ett väldigt tidigt inlägg
nu eftersom jag vaknade väldigt tidigt och hade inget
och göra. Men ikväll ska vi till våra kusiner
och äta middag och gå och se på deras
kvarters majbrasa. KUL:)
Men imorgon på morgonen har vi fotbolls-
träning och gissa om man kommer och vara
lite tröttare än vanligt eftersom man är uppe väldigt
sent på sånna här kvällar. Men nu ska jag
hoppa i dushen, det är ju lika bra att göra bort
det när jag både är pigg och har inget och göra.

Ikväll blir det också efterrätt hos våra kusiner.
Undrar vad det blir, för deras mamma är väldigt
duktig på att baka:)
Ha det bra:)

Talang 2011

2011-04-29 @ 21:41:17 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hej, nu har Talang slutat och jag känner mig ganska trött.
Ikväll var jag på Fredax och vi började träna på en
pjäs vi ska visa upp för våra föräldrar+ en ramsa som vi hittat
på tillsammans. Det var jättekul och vad skönt det är med helg
igen.
Jag fick beställa en Bad hair day mössa i onsdags
och idag kom den.
Jippi, den var ljuslila.

En sån här mössa har jag fått
fast en ljuslila:)
Ha det bra:)


Äppelkaka med lime och kardemumma

2011-04-29 @ 15:35:25 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Mmm, ni märker ju att detta recept
är supergott, jag och en kompis gjorde det en
gång och gjorde egen glass som var superenkelt att göra.


Recept:
Cirka 8 bitar.
125 gram smör eller margarin(smält, avsvalnat)
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 lime, rivet skal
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk
Fyllning och garnering:
3-4 medelstora äpplen
1 tsk malen kardemumma
1 msk strösocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj en rund form med löstagbar kant med matfett.
3. Rör margarinet eller smöret med sockret, vaniljsockret och limeskalet.
4. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje.
5. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och mjölken. Häll smeten i formen.
6. Skär äpplerna i tunna klyftor. Stick ner dem tätt intill varandra på smeten.
7. Strö kardemumma blandat med sockret över äpplerna.
8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka: 30-35 minuter.
9. Smarr!

P.S: Jag och en kompis gjorde en gång en egen glass till denna kaka.

Ta bara klar glass som ni har i frysen (godast med vanilj) och låt smälta medan ni
gör kakan.
(Om man inte vill smälta hela glassen så tar man till en annan skål
så mycket man vill ha)
Iaf så när glassen smälts tillräckligt strö ni i kardemumma,
hackar ett äpple i små tärningar och pressar i limen som är över efter kakan
och rör om det i glassen. Ställ i frysen tills det har en hård konsistens.
man kan göra glassen tidigare om man vill så tar det inte så lång tid när kakan är klar.
Ha det bra:)

God morgon allihop!

2011-04-29 @ 07:20:26 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

God morgon,
idag har jag faktiskt tid att skriva på morgonen,
för på helgerna då kanske jag skriver inlägg vid tio-tiden
men då är ju jag i skolan redan.
Hoppas vi får en vikarie idag.
Våran lärare har varit sjuk hela veckan,
och vi har bara haft vikarie igår.
Hon hette Jonna och var jättesnäll.
Men hon skulle troligtvis inte ha oss idag,
men man får väl hoppas.
Vet ej vad jag ska skriva om mer,
men ikväll(troligtvis) ska jag ge er
ett recept igen, men vad det är för
recept är en hemlis till ikväll.
Ha det bra:)


Så söt!

2011-04-28 @ 19:25:37 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (3) | Trackbacks ()

Hej, skriver ett väldigt sent inlägg,
kanske det sista för idag, vi får se.
Iaf, så idag har jag varit med Emilia och
jag fick se hennes nya ursöta kaninunge.
Gud så söt den var!
Kanin var väldigt rädd och höll sig för det mesta
i sitt sovhus, så hela tiden var det innan middagen ute
att kolla om kaninen kommit ut så vi kunde se henne.
Men jag har haft så mycket och göra så jag har inte haft den tid
och baka i veckan. Men vi behöver lite fikabröd här
hemma (mm, det låter lite konstigt)
Ger en bild på en lejonhuvad kanin:

Ger två stycken små sötnosar, väldigt lika Emilias nya kanin.
Blev lite långt inlägg.
Ha det bra:)


Halv åtta hos mig-med stjärnor

2011-04-27 @ 20:43:09 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hej, nu sitter jag och ser ett av mina
favoritprogram.
Klockan åtta hos stjärnorna.
Ganska kul faktiskt.
Jag brukar se Halv åtta hos mig,
men nu går det inte på TV.
Ger en bild av Halv åtta hos mig,
inte av Klockan åtta hos stjärnorna.

Ha det bra:)

Galet mycker bilder.

2011-04-27 @ 16:27:26 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
Hej, idag hade vi inge hk på skolan
så vi hade NO istället, det tycker jag är jätte-
tråkigt att inte ha eftersom det är ett av mina favoritämnen.
Ger inget recept idag men
nu ska jag ge er bilder på bakverk,
bland annat mina egna, från google och en
massa andra bilder,
Mina bullar.
Leila Lindholm.
Lingonkaka.
Vårat fruktfat från Ikea.
Mina egna morotsbakelser.
En jättevacker tårta från google.
Det var alla bilder det. Ska snart fara på fotbollsträning,
och idag är det inte kondition och styrka, idag ska vi andvända fotbollar.
Ha det bra:)

slut...

2011-04-26 @ 20:48:41 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Ja, det är vad jag är, slut.
Ikväll hade vi träning
och vi var bara fem.
Men nu har jag tagit mig en dusch
och det känns mycket bättre.
Ska snart efter inlägget kolla efter
recept på två jättebra
hemsidor.
Men ni kanske redan varit inne
på sidorna redan.
(Klicka på namnen så kommer du till hemsidorna)
www.recept.nu
www.recepten.se
Där hittar jag massor av recept så
jag nästan inte hinner med alla.


...efter träningen
(Det blev lite konstig text i slutet av bilden)
Ha det bra:)


Mmmm, jag drömmer

2011-04-26 @ 16:56:21 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (2) | Trackbacks ()

Hej, nu kommer jag igen med ett recept
till er. Om ni tänker ordentligt när ni läser
rubriken så kan ni nog förstå vilket
receptet jag skriver ner.
Ja just det, drömmar!
Dom är så goda, men dom är väldigt smuliga kakor,
men vem bryr sig!


Recept: ca: 50 st.
100 gram margarin (hårt)
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl olja
1 tsk hjorthornsalt
4- 4½ dl vetemjöl
Gör så här:
1. Rör samman margarinet, sockret och vaniljsockret men en elvisp. Tillsätt oljan lite i taget.
2. Blanda hjorthornsalt och mjölet tillsammans.
3. Rulla ut degen i 2 smala längder på en lätt mjölad arbetsbänk. (Det behöver inte var en arbetsbänk,
 bara det får bra plats att göra drömmarna på)
4. Skär dem i jämnstora bitar och forma dem sedan till runda bullar.
5. Lägg dem på smorda plåtar eller på bakplåtspapper.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 150 grader ca: 20 minuter. Låt kakorna svalna på galler.
7. Smarr!


kanelkaka i långpanna

2011-04-25 @ 20:33:30 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
hej, ska ge er ett recept på
en supergod långpannekaka:
Kanelkaka med en busenkel glasyr.
Den är perfekt då man ska bjuda på fika
när många kommer.


Ungefär såhär ser den ut.

Recept:  200 grader på ugnen.
100 gram smör (smält, avsvalnat)
3 dl socker
1 ägg
3 dl mjölk
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
Glasyr:
200 gram smör (smält, avsvalnat)
4-6 tsk kanel
2 dl socker
3 dl havregryn

Gör så här:
1. Rör poröst smöret och sockret tillsammans.
2. Tillsätt alla andra torra ingredienser.
3. Sedan tillsist ägget och mjölken.
4. Häll smeten i en smörad och bröad långpanna. Låt stå.
5. Gör glasyren genom att röra ihop alla ingredienser ordentligt tillsammans.
6. Strö glasyren över smeten.
7. Grädda i cirka 15 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.
8. Skär efter gräddning i fyrkantiga bitar.
9. Smarr!

Ha det bra:)

Kondition/Styrka

2011-04-25 @ 17:02:11 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hej,
idag har jag varit med Emilia
och hennes lillasyrra Linnea.
När jag kom hem åt vi tidig middag
ute för mamma hade städat våran altan.
Det blev mycket större när så mycket saker försvann.
Nu ska jag bara skriva klart, byta om och fylla vattenflaskan
och sen är det träning som gäller.
Kondition och styrka,
inte det roligaste som finns,
att spela fotboll är ju roligare.
men det blir lättare att spela då om man har
kondis.

Kondition
är bra att ha i livet.
P.S: Inget bakande idag för mig.
Ha det bra:)


Jordgubbscheesecake

2011-04-25 @ 10:41:37 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hej, nu kommer receptet på cheesecaken.

Till 8-10 personer.
Recept:
12 digestivekex
75 gram smör, smält
Fyllning:
4 gelatinblad
300 gram jordgubbar
1 ½ dl strösocker
1 dl glass( jag som är mjölkproteinallergiker tar mjölkfri glass)
2 dl vispgrädde ( grädden tar jag också mjölkfri)
200 gram philadelphiaost ( Jag tar Tofulines philadelphiaost, förpackningen är blå)
1 dl jorgubbar i bitar
Garnering:
jordgubbar

Gör så här:
1. Smula sönder kexen och smält sedan smöret och blanda det väl tilsammans.
2. Tryck ut blandningen i en smörad form med löstagbar kant, ca 24 cm. Ställ åt sidan.
3. Blötlägg gelatinbladet i rikligt med kallt vatten.
4. Ta upp, krama ut och smält dom i en kastrull med cirka 1 msk vatten.
5. Mixa jordgubbarna med sockret och rör ner gelatinet i smeten.
P.S: Nu blir det troligtvis klumpar i smeten av att gelatinet dirkekt kommer i
någonting kallt.
6. Mixa nu efter du hällt ner gelatinet i smeten så försvinner klumparna.
7. Vispa grädden och ner i grädden häller du glassen och rör om tillsammans.
8. Vänd ner osten i smeten och vänd sedan ner grädden som blandats med glassen.
9. Mixa ihop så det inte är några klumpar kvar.
10. Häll till sist ner jordgubbsbitarna.
11. Häll smeten i formen över digestivegrunden och släta till.
12. Ställ i frysen minst 5 timmar.
13. Ta ut den från frysen 30 minuter innan serveringen och garnera.
14. Smarr!

Ha det bra:)

Mästarnas Mästare

2011-04-24 @ 20:49:18 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hej,
ser nu på Mästarnas Mästare
och släktingarna från Piteå har åkt hem nu.
Cheesecaken och kladdisen blev jättegod
(enligt dom)
och det var jättekul när dom var här.
Ger receptet på cheesecaken TROLIGEN
imorgon.
Skriver inget mer för idag.

Ha det bra:)


Fun, yes this is fun:)

2011-04-24 @ 15:13:08 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hallå, hallå
snart kommer dom från Piteå
och det ska bli kul att träffa dom alla igen.
Dom två yngsta Julia och Siri bara längtar efter
att få leka med mina gamla leksaker igen.
Dom bara ligger under sängen och (ruttnar)
Men när kusiner och små släktingar kommer
så sjuts dom fram igen.
Aha, nu ska jag gå till fönstret
och kolla om dom kommer snart.

haha, det kunde nästan ha varit jag på bilden.
Jag är alltid så förväntansfull när nån ska komma och hälsa på hos oss
Ha det bra:)


Cheeeeeeeeesecake

2011-04-24 @ 12:15:30 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hej,
i eftermiddag kommer våra
släktingar från Piteå,
och imorse slängde jag bara i mig frukosten
och började baka en kladdis med digestive.
Sen for jag och mamma och
handla för nästa bak:
Jordgubbscheesecake.
Det var ganska svårt eftersom jag aldrig hade
gjort en cheesecake förut.
Men det blev bra tillslut och
nu är den i frysen.
Men nej, snart är påsklovet slut.
Det ska bli kul med skolan igen,
men håll med om att det faktiskt ibland riktigt
skönt med lov.

Ungefär såhär ser min cheesecake ut

En bild som jag tagit själv
Ha det bra:)


Ikväll är vi främmande

2011-04-23 @ 16:32:27 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hej,
snart ska våran familj åka till
Emilia och äta middag,
du vet man har främmande
och man äter och har massor av kul.
Ibland har man främmande själv
och ibland är man främmandet som
kommer hem till nån annan.
Jag vet, det var lite klurigt att skriva
men nu hinner jag inte mer.
Nu ska vi snart fara.
Jag ska ha på mig ett par
nya örhängen ikväll som jag köpt på Ur&Penn,
det var det jag skrev i måndags tror jag.

den blev lite liten bilden
men den får duga tror jag,
Ha det bra:)
P.S Det gick jättebra
med baket imorse.


Fun with cousins:)

2011-04-23 @ 09:55:33 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hej,
ja som jag skrev övertexten
så är det väldigt kul när mina kusiner kommer
och hälsar på hos oss.
Dom kommer efter lunch och jag ska
nu baka tigerkaka och chokladbollar som
dom ska få till fika.
Hugo tycker jättemycket om
chokladbollar och Linn med om jag förstått rätt.
Deras mamma och min
morbror (deras pappa) ska också komma.
Men nu hinner inte jag skriva mer för
nu ska det bakas här hemma.

Chokladbollar är så himla enkelt men ändå så gott!
P.S ger inget recept på chokladbollarna för dom flesta har ett sånt
recept hemma.
Ha det bra:)


Hela dagen lång...

2011-04-22 @ 22:26:07 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hej, ja jag skriver så här sent
för jag har hela dagen varit hos farmor
med mamma, pappa (han fyllde år)
, Emma och Emilia.
Vi hade jättekul och så ville vi ju fira pappas
födelsedag också.
Ska inte skriva mer,
är väldigt trött.
Sov gott så syns vi imorrn.

...och njut av dom sista dagarna på påsklovet!
Ha det bra:)


Bilder på mina verk!

2011-04-21 @ 20:27:45 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hej, här ger jag er bilderna på mina cupcakes
som jag bakade idag,
hoppas ni gillar dom:)
En av mina cupcakes:)
En av dom många med hjärtströssel(L)
Glad Påsk!
Alla tillsammans, ser gott ut:)
Lite mer cupcakes i livet...
Hoppas ni blir sugna på att testa dom.
Ha det bra:)

Jag har hopp(at) om att få visa er mina cupcakes

2011-04-21 @ 17:14:13 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hej,
kommit just hem från Emilia,
dom hade tagit fram sin studsmatta så
vi hoppadde ganska mycket idag.
men innan jag for till henne bakade ju jag
cupcakes( som jag skrev)
Dom blev jättebra och frostingen som jag aldrig
hade testat var jättegod
Hoppas om att få ge er bilder på mina cupcakes ikväll
Kanske, jag vet inte riktigt.
Iaf nu kommer en bild och sen receptet på
frostingen
Orkar du denna helt själv?

Recept chokladfrosting
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
5 dl florsocker
4 msk smör (hårt)
2-3 msk mjölk
Gör så här:
1. Blanda ihop vaniljsockret, kakaon och florsockret.
2. Tillsätt smöret och vispa ihop det med en elvisp
3. Tillsätt till sist mjölken och vispa med elvispen tills den får en bra konsistens.
4. Spritsa ut eller bred ut den på dina cupcakes.
5. Garnera med det du tycker om
6. Smarr!
P.S: Cupcakesen finns redan som recept i inlägget "Cupcakes"
Om du vill kan du ha hela smeten med vanilj och inte hälften med kakao,
men vill du det så funkar det också.
Ha det bra:)


"Svalna då!"

2011-04-21 @ 11:53:40 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hej, har nu tid att skriva,
ska snart äta lunch.
har nyss tagit ut cupcakesen från ugnen,
nu vill jag bara att det ska kallna så
kan jag göra chokladfrostingen,
Ha det bra:)

So Sweet:)


Mmmm...

2011-04-21 @ 09:30:43 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

Mmmm, ni ser
ju rubliken, jag vet ej vad jag skulle skriva.
Iaf så idag ska jag nog baka cupcakes idag.
Det blir nog Leilas vaniljcupcakes
med frostingen som jag hittade i den där boken på Bokia.
Choklad och vanilj är väldigt gott tillsammans.
Om den blir bra ger jag er receptet på frostingen,
inte på cupcakesen för dom finns ju redan
i ett inlägg nedan

Cupcakes med smak av choklad med chokladfrosting
Yammi!
Ha det bra:)


Inlägg med tåvärk:(

2011-04-20 @ 20:31:14 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hej sitter nu och ser på
Svergies Mästerkock.
Jag hann skriva ett till inlägg!
Jaja, har väldigt ont i tårna efter fotbollen,
jag hade inga grusskor
(hade bara köpt nya grässkor)
 så jag
hade joggingskor,
du vet gympaskor.
Så det är inte skönt att få grässkor på tårna
när man har så mjuka skor.
Hinner inte skriva mer,
nu ser vi vem som vinner istället!
Ger en bild på mina nya fotbollsskor
(fast bara en):

Ett par lila/ vita/ gula Nike grässkor
Ha det bra:)


Fotboll

2011-04-20 @ 17:31:26 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hallå, hallå
Detta blir nog sista inlägget för idag(tror jag!)
Ska snart på fotbollsträning med boll,
inte bara att springa och få konditiion,
men det är ju också viktigt.
Ska sen fort åka hem och se finalen
av Svergies Mästerkock,
Får inte missas!

Jennie V.S Louise

Spännande,
jag hejar på Louise,
vem hejar du på,
kommentera det innan kvällens slut
Ha det bra:)


Min kära kanin!

2011-04-20 @ 16:51:38 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hej,
jag och Emilia har varit med min kanin ute idag på våran baksida.
Vi han det även om vi också ( först) skulle göra en
sak till våran middag ( på lördag)
då våran familj ska och äta middag hos Emilia.
Iaf, så gjorde vi en myshörna till Bunny( hans namn)
Det var roligt.
Jag hade INGEN bild på min lilla skatt för
denna dator är väldigt ny så vi har inte hunnit lagt in så många bilder,
men jag ger en annan bild på en kanin,
som också är ursöt:)

åhh, man bara smälter när man ser denna bild
Så innan jag smälter vill jag bara säga:
Ha det bra:)


Oj, vad segt!

2011-04-20 @ 09:54:53 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (2) | Trackbacks ()

Hej, nu ska jag skriva in ett recept som
jag bakar ganska ofta, och som är väldigt enkelt.
Sega rutor!
Föresten igår så var jag på kvällen hos Emilia
sen efteråt hann jag göra glutenfria kladdmuffins
Men här kommer receptet:


Recept:
200 gram smör (smält, avsvalnat)
6 dl strösocker (jag vet, mycket socker)
4 ägg
6 dl vetemjöl ( jag vet, mycket mjöl också)
1 tsk vaniljsocker
Valfria bär

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna med smör.
2. Blanda ihop alla torra ingredienser.
3. Häll sedan ner smöret och äggen.
4. Blanda till en fin smet ( smeten blir väldigt hård, nästan som en deg)
5. Tryck ( för att den är så hård) ut smeten på en långpanna så
att den täcker över hela.
6. Strö valfria bär över smeten och grädda i mitten av ugnen  i cirka: 17-18 minuter.
7. Smarr:)
Ha det bra:)


-Jag tar halva reapriset, tack!

2011-04-19 @ 17:43:09 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hej, har nyss smällt i mig middagen som gjorts av pappa.
Det blev en riktig pappa-mat:
Varmkorv
Det är faktiskt gott att äta det ibland.
När jag var på stan efter nya fotbollsskor
(råkade) det köpas på HM en shorta/blues
Men det var för halva reapriset!
jag gjorde ett riktigt fynd

Först kostade den: 249 kr (ordinarie pris)
Sen på HMs rea kostade den: 100 kr
Sen var det halva priset på reapriset
och då kostade den: 50 kr
Jag tjänade: 199 kr
Ska kanske baka snart,
i så fall får ni reda på det!

ha det bra:)


That I wish me most!

2011-04-19 @ 14:34:38 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hej, ska snart cykla till stan med Emma.
Vi ska möta mamma där för jag behöver nya fotbollsskor.
När jag var på stan igår som jag skrev, så hittade jag en bok på
Bokia med jättemycket recept på cupcakes
(som jag på nått konstigt vis är helt tokig i)
Där var det ett recept på en frosting som jag skrev av
(utanför Bokia)
Ska testa det på Leilas vaniljcupcakes när
jag får tid.

Boken hette:
Cupcakes

Författare:
Cheryl Lindblad

Så här ser boken ut.
Ha det bra:)


Jobbig träning!

2011-04-18 @ 20:37:13 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hej, sitter nu och ser Mamma byter bo på TV4,
efter att jag duchat efter den väldigt jobbiga
konditionsträningen.
Vi sprang säkert 3-4 km+
intervaller på 15, 20, 25 och 30 sekunder+
upp för alla uppförsbackar,
en av dom tre gånger upp så fort man kunde,
sedan hem igen,
jag var ganska slut kan man säga,
ska fortsätta se nu och vila mina ben

Ha det bra:)


Shopping:)

2011-04-18 @ 14:16:43 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hej, idag fick jag och Isabelle åka till stan och shoppa.
Vi kom dit innan lunch och fick äta på Subway.
Gud så goda mackor dom har där,
om ni inte testat så borde ni göra det om ni
ska äta lunch på stan.
Det blev inte så mycket shopping men
det blev i alla fall:
Jag:
Rosa tunika/klänning H&M 149 kr
Halsband Ur&Penn 69 kr ( ordinarie pris: 129 kr)
Örhängen Ur&Penn 20 kr ( ordinarie pris: 69 kr)

Isabelle:
Block clas ohlson 19 kr
Manga bok Bokia 59 kr
Örhängen Ur&Penn 20 kr

Nu iaf så har vi ju kommit hem och
ikväll ska jag på fotbollsträning
(styrka och kondition)
Kollade på en cupcakesbok på Bokia,
skulle så gärna vilja ha!
Ha det bra:)


En så kallad "Kladdis"

2011-04-17 @ 19:04:16 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (2) | Trackbacks ()

Hallå, hallå
Till Mästarnas Mästare ikväll ska vi äta en Kladdkaka.
Jag, Isabelle och syrran.
Detta recept är så otroligt enkelt
så det kan jag och syrran göra
på 5 minuter ( utan gräddnigen förstås)

Recept:
100 gram smält smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2-3 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop alla torra ingredienser och häll sedan ner smöret och äggen.
3. Häll i en smörad form och grädda i mitten av ugnen i cirka: 15-20 min
( beroende hur kladdig kaka du vill ha)
4. Servera med glass eller grädde eller det du känner för.
5. Smarr!
Jag brukar ha i mörk choklad eller digestive i mindre brutna bitar i smeten om man
är så trött på vanlig kladdkaka

P.S Kollar om det blir bättre med tjock text också
Ha det bra:)


Grillat+Bästis=Underbart

2011-04-17 @ 16:39:41 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hej, har nyss dushat efter dagen i Malå,
man kan väl sammanfatta dagen som :
Väldigt mycket motvind, fartställning,
solig, rolig, har en massa benvärk,
smöråkning
men mest av allt en riktig superdag.
Tack för att jag fick följa med
Emilia och Ulf!
Fast ingen av er hinner jag
ju ikapp i backen. Haha:)
Nu kommer Isabelle och pappa står ute och grillar kött
för första gången,
jag längtar till maten kan jag bara säga:)
Jag tror jag kommer sova gott inatt

Ha det bra:)


Malå here we come (for the last time this year)

2011-04-17 @ 08:47:21 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hej, hinner inte skriva så mycket nu för alldeles strax ska jag,
Emilia och hennes pappa Ulf till Malå och åka slalom
(För sista gången)
Det känns lite tråkigt men man tackar då aldrig nej
till sommaren heller, jag skriver troligtvis ikväll efter middagen när jag
kommer hem.
Hoppas ni också har en perfekt
söndag:)
Ha det bra!
Ger en bild som jag iaf tyckte var lite rolig:


Glad Påsk:)

2011-04-16 @ 14:08:19 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (2) | Trackbacks ()
Hallå, hallå,
sitter nu vid Emilias dator efter att vi nyss bakat kladdmuffins
(recept finns i inlägg nedan)
Dom blev jätte bra och Emilia sjöng själv:
"Det bästa med att baka är att man får smaka"
Haha:) Håller nästan med henne, fast jag är ju mer tokig i att baka
än henne
Glad Påsk föresten!
Ha det gott, igelkott:)

Så ska det låta!

2011-04-15 @ 21:09:46 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hej, sitter nu och ser på Talang 2011 efter att vi nyss
Så ska det låta. Tycker det är så coolt att se hur bra dom
spelar piano, jaja, nu ska jag fortsätta äta ur godisskålen,
se talang med syrran och mamma
och njuta av att det är påsklov:)

Har du vad som krävs?


Påsklov!

2011-04-15 @ 17:19:02 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hejsan, äntligen fredag och det betyder påsklov,
iaf efter skolan hoppade jag hopprep på skolgården med Tara,
Emilia, Ally, Benjamin, Olle Ho, Martin, Ola och Hanna kom
efter en stund ( jag tror det var alla som var med)
När jag kom hem så bakade jag en drömrulltårta för jag hade inget och göra,
(för jag gillar ju absolut inte att baka, hihi)
Den blev inte så fin men jättegod.
Ger receptet troligtvis imorrn.
Snart kommer Emilia och då ska vi fara på fredax:)
Ger ingen bild till detta
Ha det bra:)


Fyriskaka

2011-04-14 @ 19:43:03 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hallå, hallå, som jag skrev skulle jag ikväll
skriva in receptet på fyriskakan som jag gjorde till
pappas årsmöte igår:)

Ugnstemp: 175 grader. Varmluftsugn: 160 grader

Recept:   
125 g smält smör (avsvalnat)
1 ½ dl strösocker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk
Garnering:
3-4 medelstora äpplen
1-2 msk strösocker
1 tsk kanel

Gör så här:
1. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant.
2. Rör matfettet och sockret pösigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet,
bakpulvret samt mjölk.
4. Häll smeten i formen.
5. Skala äpplerna och skär dem i tunna klyftor.
6. Stick ner dom i smeten tätt intill varandra.
7. Strö över socker och kanel och grädda sedan i nedre delen av ugnen i cirka 30-40 minuter.
8. Smarr
Ha det bra:)

Middag NU!

2011-04-14 @ 17:07:52 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hej, sitter nu och väntar på middagen.
Ska efteråt se på TV4play: Sveriges Mästerkock,
Missade det igår kväll, och det kan man bara inte missa att se,
Mu ropar mamma att det är mat,
hinner inte skriva mer,
Ha det bra:)
P.S Lägger inte in nån bild för jag hinner inte

Det doftar gott hemma:)

2011-04-13 @ 17:46:48 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hej, har nyss bakat ( igen)Haha:)
Men detta var till pappas årsmöte ikväll,
han gav mig lite för mycket derektiv om hur jag skulle baka,
" Inte för smuligt men mastigt"
Haha:) Jag bakade iallafall en tigerkaka och en fyriskaka.
Jag kan bara säga att det doftar gott hemma:)
Båda är helt GALET goda och tigerkakan är som ett gammalt minne för mig.
Om jag minns rätt var det min första kaka som jag bakade (rätt mycket)
för min egen hand.
Jag vet inte riktigt men jag kanske efter maten ska baka igen och andvända upp
den mjölkfria mjölken (låter lite konstigt)
Om jag inte bakar upp den går datumet ut för jag dricker den aldrig och ingen
annan i detta hus heller. Ger receptet bara på fyriskakan i nästa inlägg för dom flesta har nog tigerkakerecept hemma redan,
men har du inte det, ge mig en kommentar så skriver jag upp det i ett inlägg:)
Tack den namnlöse och den namnlöse som röstade på sin favorit godisföretag, nu leder karamell kungen:)
Nästa inlägg: Fyriskakan
Ha det bra:)

Jag vill bara säga att det där inte är jag Haha:)


Cupcakes:)

2011-04-11 @ 20:10:43 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hej, nu ska jag äntligen skriva mitt (halvegna recept)
på Leilas cupcakes med olika frostingar,
supergoda och dom blir jättevackra,
men det krävs lite mer tid än min snabba paj till
efterrätt som jag skrev om.
Visar lite bilder innan på mina cupcakes som jag gjorde hemma
och jag blev i alla fall nöjd med mina, men som sagt det krävs
lite mer tid, och fortfarande ( förlåt att jag tjatar)
Dom som tittar på detta inlägg eller på min blogg,
skriv en kommentar om vilken godisföretagsfavorit
du tycker bäst, för annars har vi redan en vinnare!
Om testet finner du i inläggen längre ner:)
Här kommer mina egna cupcakes:)
Hela fadderullan:)

En chokladcupcakes med vit glasyr:)

Dom rosa:vaniljcupcakesen med hallonglasyr:)

Recept:

Cupcakes:
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Kakao efter smaksak

Glasyren:
Ett paket florsocker(P.S Det kommer inte behövas ett helt paket men ändå ganska mycket)
Hallon mosade till hallonglasyren(Välj så mycket hallon du vill ha, det är en smaksak, spara ett par hallon till
garneringen)

Garnering:
Mörk eller ljus blockchoklad
Strössel eller vad du vill garnera med

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en annan bunke och vänd
försiktigt ner det i smeten (SPARA BUNKEN FRÅN MJÖLBLANDNINGEN)
5. Ta nu halva smeten och häll över till en annan bunke och tillsätt
nu kakao i en av smetarna. Efter smaksak. Om du vill ha en
väldigt mörk smet häller du i mer kakao.
6. Placera ut i pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna
till 2/3 , hälften kakaosmet, hälften vanlig vaniljsmet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
GLASYREN:
1. Blanda florsocker och vatten tills du får en ganska tjock smet, ej rinnande men ej
för fast för då går det inte att spritsa ut på cupcakesen.
2.Häll halva glasyren till en bunke och häll i dom mosade hallonen, efter smaksak.
3.Spritsa ut när muffinsarna kallnat glasyren hälften
vanlig och hälften hallon.OBS. Hallonglasyren ska spritsas
på vaniljcupcakesen och vanliga glasyren på kakaocupcakesen!
4. Garnera på cupcakesen med vit glasyr choklad som smälts och ringlats på ett
bakplåtspapper och fryst hårt( se på bilden ovan)
5. På dom rosa cupcakesen garnera med hallon eller strössel.

Jag vet att det verkar krångligt och
att jag inte ger alla mått exakt, men det gäller att du vet
hur mycket kakao just du vill ha i dina cupcakes och så vidare,
men jag hoppas du testar för dom blir så goda:)
Ha det bra:)

Helens Sockerkaka:)

2011-04-10 @ 20:09:43 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hej, har nyss kommit hem från fotbollen,
jag vill fortfarande att ni kommenterar eran favvo-
godisföretag, för jag har bara fått en kommentar än,
så om ingen mer skriver en kommentar kommer
det bli en vinnare med endast 1 röst,
men nu skriver jag in receptet på
en enkel och mycket saftig sockerkaka, inte som dom
vanliga sockerkakorna. Lägger in en bild som jag bara
tagit själv när jag var rastlös:
En bild på:
Herr Morot och Fru Lök:)Söta va?:)


Helens Sockerkaka med enkel glasyr

Recept:
2 ägg
2 kkp socker ( detta är ett gammalt recept då man andvände koppar istället för decilitermått, fråga där hemma om ni har en kopp passande till detta)
2 kkp vetemjöl
1 kkp ljummet vatten
2 tsk bakpulver
Glasyr:
100 gram smör
1 dl socker ( väldigt märkligt med olika mått)
2 tsk vaniljsocker
1 ägg gula

Gör så här:
1.  Vispa i en bunke socker (till smeten) och dom 2 äggen poröst.
2. Tillsätt mjölet, vattnet och bakpulvret och gör till en fin smet
3. Häll i en form med löstagbar kant och grädda i mitten av ugnen
cirka:Jag vet inte riktigt jag har aldrig skrivit någon tid, jag har bara kollat kakan ibland men jag tror mellan: 20-40 minuter!
4 Efter gräddning gör du små håll med en sticka i kakan så glasyren ska kunna fara
ner i kakan.
5. Gör nu glasyren efter ett tag.
6. I en kastrull sjuder du ihop allt förutom ägg gulan. Låt stå.
7. När kakan har kallnat värmer du på glasyren igen och häller ner
gulan, vispa ihop och häll sedan över kakan och strö sedan
över kokos (frivilligt)
8. Smarr:)


Lördagkväll!:)

2011-04-09 @ 21:49:53 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hej, just nu sitter jag och spelar spel med mamma
och Tara.
Tara ska sova över hos mig och vi har för ett tag sen
sett "Smartare än en femteklassare"
Ska fixa bloggen imorrn med Tara så den ska bli lite
finare plus att mina bilder på mina bakverk kommer
in i bloggen, hoppas ni röstar på eran godisföretagsfavorit
(se inlägget nedan), skulle verkligen va kul.
Här kommer en bild på ett par cupcakes som är så ursöta!

Ha det bra!:)

Godistest

2011-04-09 @ 11:18:58 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (3) | Trackbacks ()
Hej, som jag skrev igår kväll så ska jag ha
ett godistest som ni får kommentera och säga
vilken favorit ni har. Ni ska skriva vilket
(godisföretag) som t.e.x gottmix eller
karamellkungen eller godisprinsen ni
tycker har bäst godis. Snälla skriv en
kommentar om vilken du tycker bäst om.
Det får vara anonymt om du vill


Det skulle vara jättekul om ni röstade på eran favvo!:)

Fredagsmys

2011-04-08 @ 18:54:44 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hallå, hallå!
Vad skönt med fredagskväll och fredagsmys,
fast inte med chips utan med godis,
på tal om godis så kommer jag imorgon skriva exakt om
testet jag ska ha på min blogg som ni läsare får vara med på.
Det handlar om godissorter(olika godisföretag)
t.e.x karamellkungen, gottmix, godisprinsen.
Ni ska då få kommentera vilket (godisföretag) ni tycker har
bäst godis. Hoppas ni kommenterar eran favorit IMORGON eller senare,
Det blev då ingenting skrivet om recept eller vad jag bakar på dagarna,
för nu ska jag lägga mig och se Harry Potter 7 del 1 som brorsan har
laddat hem, tack Anton!:)
Så komihåg att kommentera eran favorit, för eran röst kan göra eran
favorit till vinnaren.

Ha en bra fredagskväll med chips eller godis eller både och!:)


Världens snabbaste efterrätt!

2011-04-08 @ 16:52:29 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Här kommer en superenkel och supersnabb efterrätt för
dom som älskar bär och pajer.
Man har troligtvis allt till pajen hemma mend det enda som tar lite längre
tid är när den är inne i ugn. Fast lätt går det att göra den!
Mmm!

Recept:
3 dl vetemjöl
2 dl socker
1 dl smör(smält, avsvalnat)
½ tsk bakpulver
Valfria bär, (själv tycker jag mest om hallon)

Gör så här:
1. Häll bär i en pajform så det täcker överallt.
2. Blanda ihop alla ingredienserna till en smulig deg
3. Strö över smuldegen över bären
4.  Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 20 minuter
5. Smarr!

Muffins och kolakakor till moster

2011-04-07 @ 17:15:07 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hallå, hallå, har nyss bakat kolakakor och kladdmuffins till min moster.
Till kolakakorna har jag bytt ut vanligt socker till Hermestas lättströ (för
diabetiker)
Kladdmuffinsarna gjorde jag med vanligt socker.
Jag smakade muffinsarna(hihi) och dom blev jättegoda,
en av mina favoritrecept.
Kommer en bild på kolakakor och sedan receptet på kolakakorna.


Recept:
200g margarin
1 3/4 dl strösocker( För diabetiker: 1 3/4 dl Hermesetas lättströ socker med färre kalorier)
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
½ msk ljus sirap

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram margarinet så det hinner bli lite varmare innan andvändning.
2. Blanda i en bunke mjölet och bakpulvret.
3. Blanda sedan i alla andra torra ingredienser i mjölblandningen.
4. Blanda ner sirapen, och häll i margarinet.
5.  Knåda degen. Dela degen i två degar.
6. Rulla vardera till avlånga stänger.
7. Platta sedan med gaffel avlångs med degen.
8. Grädda i mitten av ugnen på en plåt med degen på ett bakplåtspapper i cirka: 9-10 minuter
9. Skär i avlång bitar när dom tagits direkt ur ugnen.
10. Smarr!
Kommentera mig om det är något för bakningen du undrar om.

Svergies Mästerkock

2011-04-06 @ 20:59:26 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hej, har nyss sett Svergies Mästerkock.
Jag tycker dom är så duktiga för dom har ju så mycket
press på sig när dom ska laga en varmrätt och en dessert
på 1 timme och 15 minuter.
Missar aldrig programmet, mina favoriter är Lousie och Åke.
Ska nog kolla desserterna från programmet på recept.nu
Kanske blir det någonting testat i hemma i köket.
I så fall får ni reda på det


Om du inte sett det tidigare men skulle vilja se det:
Onsdagar 20:00-21:00 i TV4

Glutenfria kladdmuffins

2011-04-06 @ 18:29:55 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (4) | Trackbacks ()
Hej här kommer recpetet på dom glutenfria muffinsarna som
jag och min glutenintoleranta kompis är helt tokiga i.
Men det är viktigt att dom blir kladdiga!

Recept:
2 ägg
2½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3-4 msk kakao ( beroende hur stark smet du vill ha)
½ tsk bakpulver
2 dl Fin Mix Semper (eller vanligt vetemjöl för dom som tål gluten)
100 g smör (smält, avsvalnat)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
3. Vispa ner övriga ingredienser.
4. Gör till en fin smet och häll upp i formar i en muffinsplåt(för att dom inte ska falla och öppna sig)
5. Grädda cirka 10 minuter, men håll koll på
muffinsarna, dom blir godast då dom blir extra kladdiga,
det blir cirka 16 st muffins beroende på hur mycket man fyller formarna.
6. När dom är klara, lägg dom på galler och lägg en handduk över,
då blir dom inte hårda
7. Smarr!
Hoppas ni testar receptet, värt vill jag bara säga!
Ha det bra:)

Scones på HK

2011-04-06 @ 16:23:32 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Idag hade vi HK på skolan. Det är alltid lika kul.
Vi bakade scones och hade Afternoon tea.
Det har dom i England att dom äter scones med (hårdvispad grädde, tror jag)
och med det dricker dom te.
Jag älskar te och sconesen blev sådär. Har provat själv med syrran där hemma.
Hemma blev dom mycket godare, för vi andvänder dinkelmjöl och
grahamsmjöl. Ska troligtvis ikväll skriva mitt första recept som är glutenfritt:
Glutenfria kladdmuffins, visar en bild på scones från google, inte dom jag bakat själv


Ha det bra:)

Min "bakidol" Leila Lindholm

2011-04-05 @ 20:35:35 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()




Välkommen till min nya blogg!

2011-04-05 @ 19:50:57 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()