EN BUNT MED LYCKA

2013-12-31 @ 14:09:41 | Permalink | Fest och Firande | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
              
              
                Har nu suttit och läst igenom alla lappar från 2013. Skulle verkligen tipsa om att göra en burk som
                du fyller med minnen. För som människa kan man glömma bort mycket mellan alla matteprov;) Det
                är jättekul att läsa saker som man gjorde i januari som faktiskt var lika roligt som det man gjorde igår,
                men det glömmer man ju bort. Ikväll ska jag fortsätta ha det bra med Ofelia, Kasper och Moa som
                kommer hit. Gott Nytt År!!

RECEPTKALENDERN

2013-12-25 @ 06:42:00 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
               
                Har märkt hur jag på vissa recept inte skrivit vad själva verket heter.
                Haha så typiskt mig!! Tänkte jag kunde skriva upp en lista som kan vara
                bra om ni eller jag skulle leta efter något recept.
 
                 1 DECEMBER: Mjukpepparkaka
                 2 DECEMBER: Kanderande Äpplen
                 3 DECEMBER: Chocolate Crackles
                 4 DECEMBER: Drömmar
                 5 DECEMBER: Sticky Pecan Cupcakes
                 6 DECEMBER: Bounty Cupcakes
                 7 DECEMBER: Chocolate Chip Cookie Whoopies
                 8 DECEMBER: Äppelkaka med Kardemumma och Lime
                 9 DECEMBER: Saffranskorpor
               10 DECEMBER: Syltrutor
               11 DECEMBER: Tjong
               12 DECEMBER: Smörkola
               13 DECEMBER: Saffransbullar
               14 DECEMBER: Knäck
               15 DECEMBER: Morotstårta de Luxe
               16 DECEMBER: Mandelknäck
               17 DECEMBER: Crème Brûlée
               18 DECEMBER: Falsk Tosca
               19 DECEMBER: Pain au Chocolat
               20 DECEMBER: Chokladpaj
               21 DECEMBER: Chokladdoppade kokostoppar 
               22 DECEMBER: Adventskaka
               23 DECEMBER: Snickerskaka
               24 DECEMBER: Mandel och Äppelkrans
 
 

24 DECEMBER

2013-12-24 @ 06:40:00 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
               
                2 kransar

                1 msk kardemummakärnor
                3 dl mjölk
                50 g färsk jäst
                1 1/2 dl strösocker
                1/2 tsk salt
                150 g mjukt smör
                1 ekologiskt ägg
                11–12 dl vetemjöl special

                 Fyllning
                  
                200 g mjukt smör
                1 dl råsocker
                1 msk malen kanel
                200 g mandelmassa
                2 mogna äpplen

                Ägg till pensling
               1 näve mandelspån
 
                Gör så här:

               1. Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken tills den är
                   fingerljummen, 37 grader.

               2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken,
                   strösocker, salt, smör och ägg.

               3.Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en
                  smidig deg.

               4. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek
                    i 45–60 minuter.

               5. Blanda smör, råsocker, kanel och riven mandelmassa till en krämig fyllning.

               6. Dela degen och kavla ut en halva i taget till en stor rektangulär platta 30 x 20 cm,
                   cirka 1/2 cm tjock.

               7. Bred på fyllningen och strö över rivet äpple.

               8. Rulla ihop degen till en tajt rulle.

               9. Lägg rullarna som kransar i smorda kakformar med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
                   Eller på plåt med bakplåtspapper.

              10. Klipp sneda snitt i kransarna, nästan helt igenom, med 1 cm mellanrum och
                    vik upp snitten åt vartannat håll.

              11. Sätt ugnen på 175 grader.

              12. Jäs kransarna under en bakduk i cirka 1 timme.

              13. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
 

JAG ÖNSKAR EN

2013-12-24 @ 06:12:00 | Permalink | Fest och Firande | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
                   
 

23 DECEMBER

2013-12-23 @ 08:26:00 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
                   
 

22 DECEMBER

2013-12-22 @ 07:27:00 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
                   
 

LET IT SNOW!

2013-12-21 @ 17:55:33 | Permalink | Allm�nt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
               
                  Tänk vad glad man kan bli av lite snö, eller mycket snö!! Bara detta inte smälter bort
                  som allt annat. Snö vid julafton har ju alltid varit en självklarhet och plötsligt ser man
                  gräs på gården den 20 december. Nu uppskattar man ju snön lite mer detta år.
                  Hade en bra start på lovet igår. Fick sova ut, sedan var jag och klippte mig vilket var
                  jätteskönt. Mitt hår har varit som ett kråkbo alldeles för länge.  Så nu är det slut med
                  det i alla fall. Sedan såg jag bio med Kasper. Hobbit: Smaugs Ödemark blev det och
                  den är verkligen värd att se, extra bra i 3D dessutom.

21 DECEMBER

2013-12-21 @ 08:12:00 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
           
            
            

           Chokladdoppade kokostoppar
  • 50 g smör
  • 2 ekologiska ägg
  • 1 dl strösocker
  • 5 1/2 dl kokosflingor
  • Skal av 1 lime
  • ev. mörk choklad att doppa dem i
  • ev. kokos som garnering

          

         1. Sätt ugnen på 175 grader.

         2. Smält smöret och rör samman med övriga ingredienser.

         3. Låt smeten svälla i cirka 10 minuter.

         4. Forma smeten till toppar på en plåt med bakplåtspapper.

         5. Grädda kokostopparna gyllene i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

         6. Låt svalna helt. Smält chokladen över vattenbad med en droppe

            olja för en rinnig, glansig choklad. Doppa topparna och strö ev.

            kokos som garnering.


20 DECEMBER

2013-12-20 @ 10:36:15 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
                    
 

19 DECEMBER

2013-12-19 @ 07:58:00 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
                    

                      Pain au chocolat!
 
                      250 g färsk smördeg på rulle                 
                      100 g nutella (nötkräm om du inte tål nutella, eller något annat smarigt och krämigt!)                 
                      75 g mörk choklad av bra kvalitet                 
                      100 g mandelmassa                 
                      1 st apelsin, rivet skal                 
                      1 st ekologiskt ägg                 
                      mandelspån att strö över innan gräddning                 
                      florsocker att pudra ovanpå bröden vid servering  
 
                      1Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.                    

                      2. Dela smördegen en gång på längden, och sen varje halva i fyra bitar.                    

                      3. Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta.                    

                      4. Hacka chokladen grovt, riv mandelmassa och apelsinskal och fördela över

                         smördegsrutorna.             

                      5. Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på

                         en plåt med bakplåtspapper.           

                      6. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.                    

                      7. Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, cirka 20 minuter.                    

                      8. Pudra på florsocker innan servering.

 

MUMS

2013-12-18 @ 18:51:48 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
    
              Någon undrade om receptet till "hi-hats cupcakesen".Självklart! Dom är to-die-for!
              Det blir verkligen supergott med mumsmums på muffinsen. Är det första gången du
              gör en schweizisk maräng och hi-hats finns det saker att tänka på.
 
             -Vispa inte smeten med mjölet, VÄND ihop den!
             -Se till att du inte får en smula äggula i marängen, för då får du ingen maräng.
             -Visst kan man följa magkänslan och känna då sockerkristallerna smält, men
               andvänd snälla för min skull, helst en termometer. Runt 65 grader!
             -Jag brukar hälla marängen då den blivit 65 grader i en större bunke, eftersom
              den förstoras då man vispar den kall. Vispa verkligen tills den är helt kall och ett
              tips är att hälla lite kallt vatten i diskhon och stoppa ner bunken så går det fortare.
             Se bara till att det inte far vatten i marängen.
             -Det är viktigt att he olja i chokladen eftersom den håller chokladen stel om man
              tar ut dem i rumstemp., oljan gör cupcakesen glansiga och chokladen mer rinnig
              så du lätt kan doppa cupcakesen med maräng i den.
 
              Här hittar du receptet!

18 DECEMBER

2013-12-18 @ 07:53:00 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
                    
 

17 DECEMBER

2013-12-17 @ 07:04:00 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
                    
 

16 DECEMBER

2013-12-16 @ 07:36:00 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
                    
                          Koka smör, socker, vaniljpulver, apelsinskal, apelsinsaft och sirap till 125 grader. Rör om
                          då och då så att smeten inte bränner fast i botten. Lägg mandlarna i smeten och häll allt i
                          en bakplåtspappersklädd form, cirka 20x20 cm. Låt svalna och stelna. Smält den vita och
                          mörka chokladen var för sig över vattenbad. Bred ut den vita chokladen över hela kolan.
                          Spritsa den mörka chokladen i mönster ovanpå. Låt allt stelna i kylen. Ta sedan fram
                          knäcken och låt stå framme 1 minuter innan den skärs med vass kniv bitar i valfri storlek.

SECRET SANTA

2013-12-15 @ 15:54:00 | Permalink | Allm�nt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
               
                  Hade jättekul gårkväll hos Emilia! Ni är så söta allihop!;)
 
 

15 DECEMBER

2013-12-15 @ 07:18:00 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
 
               
 
           Denna tårta vart fantastiskt god! Bakade tårtan till mamma och hennes ledargrupp
           då dom hade middag här hemma. Juliga smaker och inte ett dugg torr. Jättesaftig!
 
              Morotstårta de luxe
 
              8–10 bitar

              Morotsbotten

              150 g smör

              3 stora ägg

              1 1/2 dl strösocker

              1 1/2 dl muscovadosocker (hårt packat i måttet)

              1 tsk vaniljsocker

              3 dl vetemjöl

              2 tsk bakpulver

              1 1/2 tsk bikarbonat

              1 tsk kanel

              250 g morötter

              100 g valnötter

              1 1/2 dl äppelmos

 

              Cream cheesefrosting

              100 g rumsvarmt osaltat smör

              300 g philadelphiaost eller annan färskost

              3 1/2 dl florsocker

              1 tsk vaniljsocker

 

              Dekoration

              100 g kokosflingor

               ev. tygblommor

 

Gör så här:

              Morotsbotten

              1. Värm ugnen till 175°.

              2. Smörj och mjöla två formar, 15 cm i diameter.

              3. Smält smöret och låt det svalna.

              4. Vispa ägg, strösocker och muscovadosocker ljust och fluffigt. Blanda ner smör

                   och vaniljsocker och vispa lite till.

              5. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel och sikta sedan ner det i smeten.

                  Vispa tills smeten precis går ihop.

              6. Skala och riv morötterna fint. Hacka nötterna. Vänd ner morötter, nötter och äppelmos

                  i smeten. Fördela smeten jämnt mellan bakformarna.

              7. Grädda bottnarna i 40–45 minuter.

 

              Cream cheesefrosting

              1. Vispa smöret vitt. Tillsätt philadelphiaosten och vispa till en jämn och tjock smet.

              2. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ännu mer. Låt stå i kylen en stund

                    om frostingen är för lös.

 

              Sätta ihop tårtan

              1. Dela båda bottnarna på mitten så att du får fyra tunnare bottnar.

              2. Lägg den första bottnen på ett tårtfat eller en tårtbricka. Bred ut ett jämnt lager

                  frosting över bottnen. Upprepa tills du har använt tre av bottnarna. Lägg den fjärde bottnen

                  överst med den skurna sidan ner.

              3. Bred resten av frostingen över hela tårtan och strö sedan ut ett lager kokosflingor över

                  frostingen. Tryck eventuellt till lite med handflatan så att kokosen fastnar. Dekorera med 

                  tygblommor eller något annat som du tycker är fint.

 

14 DECEMBER

2013-12-14 @ 08:20:00 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
                    
 

13 DECEMBER

2013-12-13 @ 06:02:00 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
                    
 

12 DECEMBER

2013-12-12 @ 08:32:00 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
                    
 

11 DECEMBER

2013-12-11 @ 07:42:00 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
                    
 

HI-HATS

2013-12-10 @ 18:41:12 | Permalink | Allm�nt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
               
                Håller på att göra cupcakes till skolans cafeteria imorgon. Vi bakar själva till klasskassan.
                I helgen blir det både fotboll och julpys med kompisar. Snart också sista läxan bortgjord
                för i år, vilket gör mig ännu gladare;) Imorgon ska jag vara med Stina. Vi ska baka en
                lite speciell tårta vilket kommer bli roligt. Förresten, hoppas ni gillar kalendern jag gör!
                Hejsvejs!

10 DECEMBER

2013-12-10 @ 07:47:00 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
                   
När jag och min syster bakade dessa trodde jag inte att dom skulle smaka så gott, eftersom jag själv inte tycker om lingonsylt till annat. Men det vart verkligen gott i dessa! Sylten blev inte als sådär "lingonsur" pga sockret och det smakade verkligen gott.

9 DECEMBER

2013-12-09 @ 08:20:00 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
                    
 

8 DECEMBER

2013-12-08 @ 08:45:00 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
                                 

                  Äppelkaka med kardemumma och lime!
 
                    Cirka 8 bitar.
                    125 gram smör eller margarin(smält, avsvalnat)
                    1 ½ dl strösocker
                    1 tsk vaniljsocker
                    1 lime, rivet skal
                    2 ägg
                    2 ½ dl vetemjöl
                    ½ tsk bakpulver
                    2 msk mjölk
                    Fyllning och garnering:
                    3-4 medelstora äpplen
                    1 tsk malen kardemumma
                    1 msk strösocker

                Gör så här:
                    1. Sätt ugnen på 175 grader.
                    2. Smörj en rund form med löstagbar kant med matfett.
                    3. Rör margarinet eller smöret med sockret, vaniljsockret och limeskalet.
                    4. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje.
                    5. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och mjölken. Häll smeten i formen.
                    6. Skär äpplerna i tunna klyftor. Stick ner dem tätt intill varandra på smeten.
                    7. Strö kardemumma blandat med sockret över äpplerna.
                    8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka: 30-35 minuter.
                    9. Smarr!
 
                Provade baka denna kaka med en kompis för cirka 2 års sedan, och efter det har
                den varit min favoritäppelkaka. Godast ljummen med en kula vaniljglass!

7 DECEMBER

2013-12-07 @ 09:27:00 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

          

               
 

            Cookies

       1. Sätt ugnen på 175 grader.

       2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.

       3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.

       4. Knåda försiktigt in grovt hackad choklad i degen (eller använd färdiga chips/pellets).

       5. Rulla degen till små bollar och lägg dem med jämna mellanrum på en plåt med bakplåtspapper

          och platta till dem lite.

       6. Grädda kakorna gyllene i mitten av ugnen i 12–15 minuter. Låt svalna.

          
          Salty Peanut Butter Frosting
  1. Rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
  2. Tillsätt kaffe och vispa frostingen krämig med elvisp.
  3. Rör ner hackade jordnötter.
  4. Lägg ihop kakorna till whoopies med frosting emellan.
       Gjorde dessa förra julen. Då gjorde jag kakorna mindre så dom blev som små söta julgodisar.
       Jag kan tycka dem blir lite för stora och mastiga om man gör dom för i vanlig storlek .Förutom
        ingefära kan du tillsätta någon julig krydda som kanel eller kardemumma, så blir det änne mer
        juligt.

6 DECEMBER

2013-12-06 @ 10:57:00 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
     
      Detta kanske inte är världens julrecept. Men när jag bakade dessa förra veckan var jag bara tvungen
      att dela dem med er! Dom är to die for! Speciellt om du gillar choklad och kokos. Håller med om
      mängden ingredienser inte passar för ett oväntat besök, men vill du lyxa till det så! Muffinsarna är
      fantastiska som dom är om du inte hinner göra en glaze. Själva glazen/frostingen är de smartaste
      frostingen hittils av Leila. Inte en florsockerfrosting som bara smakar socker. Väldigt lik nutella utom
      själva nötsmaken, haha! Att pulsmixa är att du trycker på av/på knappen. Av, på, av, på tills den just
      gått ihop. Inte längre för då skär den sig! Glazen ska bara gå ihop och sen skjuts in i kylen;)
 
         BOUNTY CUPCAKES
 
        12 medelstora muffins;
 
       1 dl kokosflingor
        75 g mörk choklad
        2 st ägg
        1 1/2 dl strösocker
        1 tsk vaniljsocker
        100 g smör
        3/4 dl kokosmjölk
        2 1/2 dl vetemjöl
        1 1/2 tsk bakpulver
        1 nypa salt
        2 1/2 msk kakao
        1 1/2 msk kallt kaffe
        6 st bountystänger
 
        Glaze/Frosting:
 
        250 g mörk choklad
        1 1/2 dl grädde
        2 msk honung
        1 nypa flingsalt
        1 msk smör
        100 g philadelphiaost
 

        Cupcakesen:

        Sätt ugnen på 175 grader. Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg. Hacka den mörka

        chokladen grovt och smält den i ett vattenbad eller i mikron. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker

        vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda

        vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten. Rör ner smält

        choklad, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll

        formarna till 2/3 med smet. Halvera bountystängerna och stick ner en halva i varje muffins. Grädda

        dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter. Låt svalna.

 

         Glazen:

         Hacka chokladen fint. Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under

         mixning. Tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”. Ställ i kylen tills den fått en ganska fast

         konsistens som går att bre över cupcakesen. Garnera med kokos eller strössel.

 


5 DECEMBER

2013-12-05 @ 09:08:00 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
           
         
           Sticky Pecan Cupcakes
 
           Pekanfyllning
  • 75 g smör
  • 3 msk honung
  • ¾ dl farinsocker
  • 3 dl pekannötter

           Cupcakes

 

  • 2 ekologiska ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör
  • ½ dl mjölk
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ krm malen nejlika
  • 1 nypa salt
  • Smält smör till pensling

           Pekanfyllningen

 

  1. Smält smör, honung och farinsocker i en kastrull under omrörning och låt koka ihop till en sirap under någon minut. 
  2. Ta bort från värmen. 
  3. Halvera pekannötterna på längden.
          Cupcakesen
 
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, nejlika och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Placera ut stora muffinsformar i en muffinsplåt, och pensla dem lätt med smält smör.
  6. Häll knappt 1 msk av sirapen i formarna och fördela de strimlade pekannötterna däri.
  7. Fördela cupcakessmeten i formarna.
  8. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna i några minuter och vänd sedan cupcakesen upp och ner och dra loss pappret.
           Bild och recept från Leila.se

4 DECEMBER

2013-12-04 @ 10:56:00 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
                    
 

3 DECEMBER

2013-12-03 @ 10:03:00 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
               

                1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt den svalna
                    något.
                2. Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den
                    smälta chokladen under lätt vispning.
                3. Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en skål.
                4. Rör i mjölblandningen och mjölken. Degen skall vara lätt kladdig.
                5. Forma degen till en rulle, plasta och låt vila i kylen några timmar.
                6. Sätt ugnen på 175 grader.
                7. Forma 18 bollar av degen, platta till dem lätt. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt
                    med florsocker.
                8. Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen cirka 14 minuter tills
                     ytan krackelerar.
 

2 DECEMBER

2013-12-02 @ 11:40:00 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
                               
 
                                 Kanderade Äpplen
 
                                 8 små röda äpplen
                                 5  dl strösocker
                                 2 dl vatten
                                 250 gram glykos
 
                                 Gör så här:
                                               
                                 1. Blanda alla ingredienserna i en kastrull.
                                 2. Sjud tills det fått en ljus brun färg, ta då snabbt av kastrullen från värmen
                                 och ställ den på en fuktig och kall handduk så att kokningen stannar av.
                                 3. Sjud tills det fått en ljus brun färg, ta då snabbt av kastrullen från värmen
                                 och ställ den på en fuktig och kall handduk så att kokningen stannar av.
                                  4. Om du vill kan du även rulla dem i hackade pistagenötter, hasselnötter,
                                  kokos eller behåll dem naturella som på bilden.
 
                                  Tips!
 
                                  Ärligt talat gör vi inte äpplena för att äta dem. Utan för att dom är så fina att ha i
                                  tvrummet. Man ska aldrig röra i kastrullen när man kokar en karamell, för då
                                  bildas sockerkristaller och karamellen blir grumlig. Socker blir otroligt varmt
                                  när det kokar, var väldigt försiktig så att du inte bränner dig! Man måste vara
                                  väldigt snabb att ta bort kastrullen ifrån värmen när karamellen ändrat färg till
                                  gyllenbrun. Annars fortsätter den att koka och bränns vid, eftersom sockret blir
                                  så hett. En bränd karamell är mörk i färgen och smakar bittert.

1 DECEMBER

2013-12-01 @ 10:13:00 | Permalink | Receptkalendern | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
        
               
                1 recept varje dag ända fram till julafton! Vad sägs om det va? Jag har samlat mina 24 favoritjulrecept
                som jag ska dela med er här på bloggen. Varför inte börja med pappas favorit? Denna börjar vi baka
                redan i november till pappa på fars dag. Och som den mest erfarne domaren av mjukpepparkaka så
                tipsar pappa att avnjuta kakan med ett stort glas mjölk.