Syns efter helgen, med ett resultat...

2011-06-30 @ 18:03:50 | Permalink | Vardagen | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Ja, för imrogon drar jag till piteå för PSG (piteå summer games) Så i helgen kommer inget inlägg, ikväll är alltså det sista innan PSG. Jag kommer hem med resultatet (hoppas det blir ett glatt resultat) Vi kommer möta ett finskt lag, så då kan man ju tekniskt sätt säga att vi spelar nationellt (hihi!) Ska fortsätta packa iaf. Idag så har jag varit på Vitbergsbadet med Emilia, mamma och vi träffade våra kusiner och va med Emma och Klara (kulkul:):)
Hoppas då ni har en bra helg, men jag vill ju inte att ni ska smälta bort pga värmen. (hihi) Ger er lite ströbilder bara, bilder på blommor, min älskade kanin och från skolavslutningen, lite sent men jag vill ju bli påmind att det faktiskt är sommarlov!!!!

Foto: Jag
Blommor i Emmas trädgårdsland

Foto: Emma
Man kan säga att Bunny var nyfiken på kameran...

Gissa om vi tjattrade efter vi tagit sommarlov, Jag, Tara, Ally och Emilia
/Elin<3

Vitbergsbadet, träningmatch och övernattning... bra dag:)

2011-06-29 @ 15:11:10 | Permalink | Vardagen | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Hej, idag så var jag, min syrra Emma, min morbror och hans fru och mina två småkusiner på Vitbergsbadet. Det var skoj, men nästan för varmt, men man får ju inte klaga på värmen. I vintras var det -33 och nu är det i vissa stunder +33. 66 grader skillnad, och ibland ännu mer. Har träningsmatch ikväll och efter är det övernattning med Fredaxstjejerna, så inget mer bloggande idag. Fortsätt svettas och ha en bra onsdagskväll.
/ Elin<3


Caramelly Corn

2011-06-28 @ 21:08:30 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hej, ikväll har jag gjort mina egna godisar. Jag döpte dom till Caramelly Corn. För det är havrekuddar, digestive och havregryn. Alltså väldigt mycket havre. Det är helt påhittat och superenkelt att göra. Och en riktig sockerkick om man känner sig utan energi.

Caramelly Corn

1 dl havre fras (havrekuddar)

1 st digestivekex

1 dl hasselnötter

100 gram smör (hårt)

1 ½ dl sirap

½ dl strösocker

½ dl brunt farinsocker

½ dl havregryn

Gör så här:

1. Häll havrekuddarna i en skål och hacka kexen ganska grovt, inte för stora bitar och blanda det tillsammans.
2. Hacka hasselnötterna grovt och häll dom i en tjockbottnad kastrull.
3. Sätt på spisen och rosta nötterna så dom blir lite gyllenbruna. Ställ bort från värmen.
4. Häll alla andra ingredienserna förutom havregrynen och kex och havreblandningen i kastrullen, alltså båda sockersorterna, sirapen och smöret.
5. Sätt kastrullen på spisen igen och rör på medelvärme tills allt blivit en bra smet.
Sockerkistrallerna ska ha försvunnit lite.
6. Häll nötsmeten i kex- och havre blandningen och havregrynen och rör till en bra smet.
7. Häll smeten i en avlångbröd brödform som är täckt i botten och på kanterna med plastfolie.
8. Ställ formen i frysen i cirka: 1 timme så smeten blir ganska hård, så där kolaktig.
9. Skär i avlång stänger, om man vill kan man doppa dem i choklad som man smält över vattenbad.
10. Smarr!

 


Heja Svergie, nu ska den in i mål!!!

2011-06-28 @ 16:11:58 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Ja det hoppas jag verkligen, dom kan vinna mot Colombia,
vi hoppas (jag och pappa) att den andra halvleken ger lite mer mål... för Svergie.
Iaf vaknade kvart över nio i morse, det är ovanligt vill jag berätta,
jag är en som alltid vaknar vi sju-halvåtta tiden på sommarlov. Men
ändå känner jag mig pigg på dagarna, men jag lägger mig inte så sent
heller, imorgon är det träningsmatch mot pojkarna 00. Ska bli kul att få
spela mot någon innan Piteå Summer Games. Gud vad jag längtar...

Loggan (stavning) för Fotbolls-VM 2011
/Elin<3


Here they come!

2011-06-27 @ 17:32:24 | Permalink | Recept med bilder | Kommentarer (2) | Trackbacks ()
 Hej, idag har jag bakat nöttoppar och muffins med rabarber, jordgubbar och ingefära.
Jag ska ge er receptet på båda tänkte jag, i detta inlägg!
Jag har idag fixat så jag har olika kategorier på bloggen som recept, skolan, min vardag mm. Men blogg.se vill inte visa kategorierna på bloggen, blää så trisst, ska nog skriva till dem och fråga, för jag vet att dom ska visas på bloggen. Jag har inte gjort så många kategorier än, men jag hittar inte på
så många. Ska fortsätta fundera...

Snart är dom klara...

Muffinsarna och nöttopparna ska ätas på stranden i sommar...

There they are!!!

Åhh, dom ser goda ut...

Jag kan sammanfatta kort att jag blev väldigt sugen på att smaka.

Recepten:
Muffinsarna:
100 gram smör (hårt)
2 dl mjölk
Skal av 1 citron (kan uteslutas)
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk ingefära
1 ½ dl rabarber
3 dl jordgubbar

 Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret och tillsätt mjölken och citronskalet
3. Vispa äggen, sockret och vaniljsockret vitt och pösigt.
4. Rör ner den ljumma smörvätskan.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en annan bunke.
6. Skölj rabarbern (ung. 1 ½ dl är ung. en stor stjälk)
och skär sedan i 1 cm tjocka bitar.
7. Skölj jordgubbarna och ta hälften av dom och skär så
dom blir tunna skivor och sedan på hälften.
8. Den andra delen av jordgubbarna skär du samma fast efter
du skärt dom i tunna skivor skär du dom till små bitar.
9. Ta mjölblandningen och vänd ner i smeten, och sedan häller du
ner ingefäran, 1 ½ dl jordgubbar (dom större skärda jordgubbarna)
och rabarbern.
10. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna med
2/3 smet. Ta sedan det resterande jordgubbsbitarna som är skärda
i små tärningar och strö över dom jämnt (se på bilden ovanför)
så att det räcker till alla muffins.

Blir ung. 12 muffins.11. Grädda i mitten av ugnen i cirka: 10-20 minuter.
Det tar längre tid om du har en vanlig ugn och fortare om du har en varmlufts-
ugn.

Nöttoppar:
50 gram smör
200 gram hasselnötter
1 dl strösocker
1 ägg
1/4 dl  brunt farinsocker (kan uteslutas)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Mixa hasselnötterna till ett fint pulver i en matberedare.
Spara 16 st nötter!!
4. Blanda nötterna med smöret, sockret och ägget.
5. Forma smeten med fingrarna till toppar på en plåt med
bakplåtspapper, sätt en hasselnöt i varje topp.
6. Grädda gyllene i mitten av ugnen i cirka 18 min.
Låt svalna på plåten.

Muffinsarna blev så saftiga och nöttopparna var lika enkla att göra
som om man tog fyra ingredienser, rörde ihop dom och gräddade dom!
Två helt fantastiska recept. Egentligen var det ingen rabarber elr jordgubbar
eller ingefära i smeten. Det tillsatte jag, byt ut till andra frukter och bär och
gör din egna favvo!!! Och i nöttopparna tillsatte jag lite farinsocker för att få en
lite kolaaktig smak på topparna:)

Ha det bra:)

Ja, va jag e glad nu!!!

2011-06-27 @ 11:59:24 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
Igår var det släktkalas hos mig för att jag fyllt 12 år i början av juni. Av min mammas
moster och mina tre meningar ink. deras familjer fick jag Leilas bok: A piece of cake
och ett presentkortGina Tricot. Och av mina kusiner ink. deras familj fick jag pengar.
Nu behöver inte jag varje gång jag ska baka nått ur leilas bok behöva gå till Emma och
låna den. För nu har jag en egen:) Så jag ska nog baka Leilas nöttoppar idag, ger er
receptet efteråt.

Ha det bra:)

Svar till Majlan...

2011-06-26 @ 21:02:34 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Jag fick en kommetar av Majlan om varför jag skriver
vissa ord med tjock text? Svar: Jo, det är för att när
jag skrivit klart mitt inlägg, kollar jag vilka ord som detta
inlägg handlar om, och sedan gör jag dom tjockare, jag
gör det för att man oftast fäster blicken på det som syns
mer och så läser man t.ex: midsommar och undrar vad det handlar
om och då börjar man läsa inlägget, och det lockar läsare
(hoppas jag iaf) Hoppas du förstår. Men idag har jag haft
släktkalas, inga bilder tyvärr, men jag bjöd på min egna tårta,
blev riktigt god faktiskt, och vi hade match som vi förlorade
med 5-1 mot fromheden, aja, nu ska jag ta en tidig kväll,
är helt slut, sleep well:):):)
Ha det bra:)


Superduperkul:)

2011-06-25 @ 21:44:59 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
Hejsan, sorry att jag inte skrivit sen igår morse,
igår var det ju midsommar och då var vi hos några
på våran gata och Tara var med mig också, vi spelade
TrädgårdsYatzy och hade gåtor och lekar så det blev riktigt
kul. Från att jag för första gången testat TrädgårdsYatzy
till att en ny krydda kommit fram med namnet: Allkrydda (hihi)
Men Tara sov över hos mig och idag åkte vi två, Taras mamma
och lillebrorsa till Vitbergsbadet, första gången för mig, det var
riktigt skoj, och så har vi mysat med Taras URSÖTA kaninungar.
Imorgon kommer min närmsta släkt för att fira min födelsedag
(jag fyllde år den 3:e men vi har inte hunnit sen nu). Så ikväll
gjordes det tårtbottnar till min tårta och en vaniljkräm, smarr!
Och sockermassa-rosor, i rosa och vit färg. Imorgon blir det även
fotbollsmatch, hoppas vi vinner, för förra gången så förlorade vi
med 2-1, sov gott:):)
Ha det bra:)

Glad midsommar:)

2011-06-24 @ 11:53:27 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hej och glad midsommar allihop, idag ska vi
åka till bonstan (stavning) och ikväll blir det
att äta middag hos några längre bort på gatan och Tara
ska vara med mig, jippi! För det är så att ikväll
blir det bara vuxna och då blir det så tråkigt när dom
sitter och pratar och man får inget och göra. Mina syskon
kommer inte att vara där och dom vi ska äta middag hos
har barn som inte heller ska fira hemma. Så då blir det ju bara jag,
men då finns ju Tara, hon ska vara med mig hela kvällen och
sova över, kulkul:):):)
Hoppas ni har en bra midsommar:)

Ha det bra:)

Det var den sista gången...

2011-06-23 @ 16:44:16 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Jag vet inte varför jag nästan alltid slutar mina rubriker
med tre punkter, på något sätt tycker jag kanske om
det eller att det passar in i en rubrik. I alla fall,
hej måste jag ju börja med. Idag var det den sista dagen
fotbollsskolan 2011. Och den sista för mig. Det är endast
tills man fyller 12. Vi började med en turnerning och vårat lag
kom sist. Men jag tyckte vi kämpande ändå. Men allt slutade
bra med godis och vattenkrig. Jag tycker verkligen om vatten-
krig men att få på sig två ISkalla vattenhinkar samtidigt är inte
så kul. Men man fick sig ett annat skratt ibland när man fick ge
igen
. (hihi:D) Men ikväll ska jag göra efterrätten tills imorgon på
midsommarafton är en nyttig smulpaj i glas med rabarberkräm,
philadelphiakräm och muslikross, och när jag serverar tillsätter jag
en glasskula och ett havreflarn i varje glas. Mums!
Ha det bra:)

Snart midsommar...

2011-06-22 @ 22:02:06 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hejsan, idag har det ju varit fotbollsskola och vi mötte
03:orna. Vi vann med 8-1(tror jag) men dom är ju fyra år
yngre än oss. Fast i slutet kom alla deras ledare in på
plan och då fick dom in ett mål. Fast hela dagen var kul
och ikväll hade vi fotbollsträning och efter hade killarna 99
match. Jag åkte hem när det stod 2-1 till Bergsbyn
men jag hoppas att dom kom tillbaka och vann.
Men nu är det bedtime så jag orkar morgondagens
vattenkrig, fotbollsturnering och handlandet inför
midsommar. Sov gott:):):):)
Ha det bra:)

Gâteau...

2011-06-21 @ 18:00:59 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hej, rubriken är skriven på franska eftersom jag
annars inte visste vad rubriken skulle tyda.
Men även om det är på franska måste det ju
betyda något. Gâteau på franska betyder:
tårta på svenska. Jag tänkte nämligen ge er
receptet på min tårta som jag bjöd på mitt
kalas. Ger ingen bild eftersom det är mycket
skrivande till receptet, så att inte inlägget
blir en meter lång. Tårtan är gjord på en
tigerkaksbotten med vaniljfyllning och en
chokladfyllning och en hallonröra som jag sedan
täcker med sockermassa (det är inte likadant som marsipan)

Recept:

Tårtbottnen: (man kan ha en köpt tårtbotten, men den här är så enkel att göra)
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl kokande vatten
2 tsk kakao

Gör så här:
1. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda det båda mjölsorterna och bakpulvret i en skål.
3. Blanda sedan ner mjölblandningen och det kokande
vattnet i äggsmeten. Jag kokar vattnet i en tekokare,
vattnet sätter jag igång när jag börjar blanda mjölsorterna,
så att det är alldeles (ny) kokat.
4. Häll ungerfär 1/3 av smeten i en annan skål och tillsätt
där i kakaon.
5. Häll först hälften av den ljusa smeten i en rund form (ca 1 ½ liter)
som är smord med smör och är bröad med ströbröd. Häll sedan den
mörka smeten och till sist häller du i det sista av den ljusa smeten.
Ta en gaffel och dra i smeten så den får ett tigerrandigt
utseende.
6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka: 30 minuter.
7. Efter gräddning: låt kakan stå kvar i formen i 5 minuter
och stjälp sedan upp på galler. Skär inte kakan än nu när den
ska andvändas som tårtbotten.

Vanilj/chokladkrämen:
Denna kräm görs endast med vanilj men jag gör som med botten:
Jag delar på krämen och tillsätter kakao.

2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk strösocker
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång
1 tsk kakao

Gör så här:
1. Dela vaniljstången och skrapa ur stjärnorna och lägg
dom i en kastrull.
2. Häll i dom övriga ingredienserna i kastrullen och vispa ihop för
hand.
3. Låt sedan blandningen sjuda, samtidigt som du vispar, ända tills
krämen tjocknar. Låt den inte koka upp eller brännas i botten!!!!
4. Låt svalna.
5. När den har svalnat, häll ungerfär lite mindre än 1/3 av krämen i
en annan skål och tillsätt kakaon där i.
6. Låt krämerna stå tills den ska andvändas (om det dröjer ett tag innan
krämen ska andvändas, ställ i kylen, men då måste den vara kall,
men täck krämerna med plastfolie så att det inte blir kylskåpssmak på
krämerna.

Hallonröra:
Det enklaste och godaste som finns i hallonvägar.

200 gram hallon (frysta eller färska)
1 dl florsocker

Gör så här:
1. Värm hallonen om dom är frysta, annars behövs det inte.
2. Tillsätt florsockret och mosa allt till en röra.
3. Täck med plastfolie och ställ i kylen tills andvändning.

Bygga upp tårtan:
Gör detta helst samma dag några timmar innan så att bottnarna får
suga in lite från krämerna och hallonröran.

Tårtbotten (i tre delar)
Hallonröran
Vaniljkrämen
Chokladkrämen
Hallonsylt
1 pkt Sockermassa (om du inte hittar det i affären eller inte har
det hemma går det bra med marsipan, jag själv köpte
Dr.Oetkers sockermassa som du kan finna troligtvis på ICA.)

Gör så här:
1. Skär tårtbottnen i tre jämna skivor.
2. Ta en sked och häll lite hallonröra i en cirkel i mitten
på den första bottnen. Det får inte täcka helt utan endast
väldigt lite i mitten.
3. Runt om häller du all vaniljkräm. Nu förstår nog du hur mycket
hallonröra som ska hällas som en cirkel i mitten på första bottnen.
4. Lägg på den andra bottnen och igen som en cirkel i mitten häller
du chokladkrämen. Runt om häller du resterande av hallonröran.
5. Lägg nu på den sista tårtbottnen. Ta nu lite hallonsylt och bred ut på
den högsta tårtbottnen. Det gör så att sockermassan inte glider runt på
tårtan.
6. Nu är det bara att börja med sockermassan. Kavla ut massan med
hjälp av florsoker så att den täcker hela tårtan. Täck tårtan och skär bort
överflödigt på kanterna. Exakt likadant gör du med marsipanen om du heller
andvänder det.
7. Dekorera tårtan med din fantasi. Om det är över sockermassa kan du göra
blommor och rosor som dekoration.

Hoppas du förstår receptet om du ska baka denna smarriga tårta.
Om du inte förstår eller har synpunkter: kommentera så kan jag
svara dig.

Ha det bra:)

Det behöver jag verkligen...

2011-06-20 @ 20:51:25 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Nu är all fotboll för denna dag avklarad,
det har varit en rolig dag med massor av
fotboll och regn, men nu ska jag äta kvällsfika
och sedan behöver jag en god natts sömn
Ha det bra:)

Ännu en dag avklarad, tråkigt

2011-06-20 @ 15:16:39 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hejsan, nu har jag dushat efter dagens fotbollsskola.
Som vanligt var det superkul, men dock ett minus på
grund av det dåliga vädret. Inge kul att spela fotboll
alldeles dyngblöt. Men nu ska det röjas på skrivbordet
och sedan blir det fiskpinnar till middag. Och ikväll är det
fotbollsträning, blir nog väldigt slut efteråt, både fotbolls-
skola och träning samma dag. Jag bakade ju en tårta till
kalaset i lördags och jag tänkte senare (kanske imorgon)
ge receptet på tårtan, så ni också har en chans att få baka tårtan.


Ha det bra:)

Förlåt mig...

2011-06-19 @ 20:16:55 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()

Förlåt mig att jag inte skrivit på två hela dar,
det har inte funnits tid till det.
Isabelle har varit hos mig sen i fredags och
då ville jag ju inte spendera all tid vid datorn eftersom
vi inte ses ofta. Men det har hänt mer saker,
som att igår hade jag mitt 12-årskalas med tjejerna.
Eller i och för dig så var det tre inbjudna eftersom vi
är endast fyra tjejer i klassen och en av dom kunde inte
komma. Så det blev jag, Issa, Emilia och Tara.
(Issa går inte i min klass)
Men det var kul ändå.
Idag började också fotbollsskolan, vi är dom äldsta,
och nästa år kan vi inte vara med längre.
Det kommer hålla på ända till på torsdag, så på för och
eftermiddagar tills på torsdag kommer jag inte kunna skriva.
Hoppas ni haft en lika bra helg som jag haft, även om det inte
berättats förän nu.
Här kommer lite bilder också, från kalaset.
(Issa, Emilia och Tara, säg till om ni vill att jag ka ta bort bilderna)

Skål!!! (det var temat: baklänges, tvärtemot på mitt kalas, det är därför vi har
kläderna tvärtom och jag har en snodd bak och fram i ansiktet.

Tara och Emilia i en av utetävlingarna

Inte så bra bild, men där är jag och Issa.

Min egna tårta till efterrätt, med vaniljkräm och chokladkräm+
hallonröra och en tigarkaksbotten, smarr!

Tårtan är täckt med sockermassa som jag kavlat ut till en tunn cirkel.
Rosorna är också av sockermassa med karamellfärg.
Dom har jag och min syrra gjort.

Ha det bra:)


Muffins + Amerika = Cupcakes

2011-06-17 @ 18:54:29 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
Hej, Issa ska sova över här och vi har gjort smarriga muffins
som smarret för kvällen.
Jag tänkte ge er receptet, grunden kommer från Leila Lindholms
bok: Piece of cake, men jag och Issa har smaksatt med kakao
och frostingen är med hallonsmak, smarrismaskens!!
Här kommer några bilder på dom:
Mmmm...

Sprittsningen blev lite annorlunda än vanligt, men det blev väldigt coolt...

Men nu kan jag inte ge receptet eftersom jag har Issa här och vi
ska börja se film och äta cupcakes, med glass, ger det senare:):):):)
Ha det bra:)

Sommarrecept!!!

2011-06-17 @ 12:40:16 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hej, jag fick en kommentar tidigare i veckan om att jag
skulle ge ut ett sommarrecept. Jag har funderat på vad
jag skulle kunna ge er, och nu vet jag vad.
En enkel och supergod efterrättt, kanske till midsommar:
Hallonmoussepaj!!
Den är väldigt enkel att göra och kan även göras glutenfri.
Jag har bjudit på den flera gånger, varav en gång var på
mitt släktkalas när jag fyllde 11 förra året.
Hoppas du gillar receptet! (Även du, Majlan)

Receptet kommer från Boken: Rabarberpaj
Skriven av Inger Bjugård. I boken finns olika recept
med alla olika bär. Hallon, blåbär, jordgubbar, rabarber,
björnbär, smultron, hjortron, vinbär...
Fast pajen på bilden är inte den jag ger recept på nu.

Recept:

Pajskal:
3 dl vetemjöl (andvänd glutenfri mjölmix för att få pajen glutefri)
125 gram smör (hårt)
½ dl strösocker
1 äggula

Fyllning:
400 gram färska eller tinade hallon
4 gelatinblad
1 dl strösocker
3/4 dl vatten
3 dl vispgrädde

Topping:
Hallon (I vafri mängd)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Arbeta samman alla ingredienser till pajdegen i
matberedare eller med händerna.
3. Tryck ut degen i en pajform. Låt stå kallt i 30 minuter.
4. Grädda sedan i 15 minuter. Låt kallna.
5. Passera hallonen genom en finmaskig sil.
6. Blötlägg gelatinblden i kallt vatten.
7. Koka sedan socker och vatten (inte vattnet som gelatinen ligger i)
några minuter i kastrull så att det blir genomskinligt.
8. Krama ur gelatinbladen lite och lägg dem att smälta i
sockerlagen.
9. Låt svalna.
10. Vispa grädden och blanda med hallonmoset och sockerlagen.
11. Bred ut i pajskalet.
12. Låt pajen stelna i kylen. Garner med färska bär och servera.

En perfekt sommarefterätt är det. Men nu kommer snart Isbelle,
vad vi ska göra har jag ingen aning om.
Ha det bra:)


Scones, yammi!

2011-06-16 @ 21:02:09 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hej, har ett par scones i ugnen nu som ska
bli mitt, syrrans och hennes kompis kvällsfika.
det är grahamsmjöl i sconesen som gör dom lite
mer mättande, och mycket godare.
Har inte skrivit något idag eftersom vi städade altan,
jag fixade lite till kalaset, Isabelle kom förbi och senare
var jag och Issa med Emilia. Vi var ute och cyklade och
körde klockan (fotbollslek)
Ha det bra:)

Inför kalaset

2011-06-16 @ 09:50:54 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hej, nu ska jag sätta igång och baka lite saker
inför kalaset. Jag kommer att ge er recepten
efterråt, vaknade vi åtta och har legat och haft
sovmorgon, men nu ska det upp och bakas.
Ha det bra:)

Dom där dumma myggen...

2011-06-15 @ 21:10:30 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hej, har kommit hem från fotbollsträningen som bestod
mest av fotbollar, springning och en massa mygg.
Väldigt ofta hörde man på planen:
- Åhh, jag tror jag fått en mygga i näsan!
- Jag har en mygga i halsen.
Men jag förstår själv hur jobbigt det är eftersom jag själv
fått något surrande i näsan, man får vara snabb att döda den
innan man får ett bett därinne, för hur kul är det?
Tack Majlan för ideén om frågestunden, jag ska fundera på
det. Hoppa ni har en fortsatt trevlig kväll, denna första sommarlovskvällen.

Ha det bra:)

Man måste även städa på sommarlovet...

2011-06-15 @ 10:12:57 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (3) | Trackbacks ()
Hallå, ja man måste även städa på sommarlovet,
för annars blir ju rummet som en svinstia, hihi!
Men vaknade väldigt tidigt imorse så jag tänkte börja
städa rummet, jag skrev att jag skulle göra det igår.
men det blev det inte, bara så ni vet så blev kladdmuffinsarna
perfekta igår,

Ha det bra:)

Sommarlov!!!

2011-06-14 @ 20:06:58 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Nu är det sommarlov, det kan jag meddela,
det var en jättebra skolavslutning och det gick jätte-
bra, vi fyra tjejer i klassen köpte en sak var till alla
dom tre andra. Jag gav ett likadana örhängen till
alla tre, fast i olika färger och Tara gav ett nagellack till
alla tre och Ally och Emilia gav också örhängen,
fast i olika färger.
Men nu efter att jag har duschat ska jag börja baka
kladdkakemuffins till min brorsa Anton som ska ta
med sig till jobbet imorgon.
Ha det bra:)

Skolavslutning...ikväll!

2011-06-14 @ 14:11:35 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

Hej, har nyss kommit hem från den sista dagen på
våran gammla skola, kul att få börja på en ny skola
men ändå trisst för man har ju varit där så länge.
Så det blir kanske ett inlägg senare ikväll.
DVD-filmen jag fick när jag fyllde år var Leila Bakar+
Leilas Jul. Det är jättebra tips och hon bakar jättemycket.
Men nu måste det röjas i rummet innan jag ska göra håret
till skolavslutningen (eller rättare sagt Emma ska göra det)

Summer here I come<3
Ha det bra:)


Chokladkolapaj

2011-06-13 @ 20:20:39 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hejsan, som jag tidigare berättade så skulle jag ju ge
er receptet på chokladkolapajen som jag bakde till kusinerna
i helgen. Pajen var väldigt enkel att göra och smakade som en dröm!

Pajen är en riktigt smaskig godispaj fast helt utan godis och den passar
perfekt för alla, är du nötallergiker så kan du bara skippa nötterna,
det blir ändå lika gott!!!

Recept:

Pajdegen:
3 dl vetemjöl
125 gram kylskåpskallt margarin eller smör
2 - 3 msk vatten

Fyllningen:
4 dl valfria nötter (jag andvände jordnötter)
150 gram smält mörk blockchoklad
2 ägg
1 ½ dl farinsocker
1 dl sirap (ljus sirap är bättre i denna kaka eftersom den har en kolaaktig
smak, men mörk går ändå lika bra ändå)

Tillbehör:
Vispad grädde eller vaniljglass

Gör så här:
Pajdegen:
1. Häll mjölet i en skål. Skär det kalla margarinet i bitar och häll det i mjölet.
2. Finfördela margarinet med mjölet med fingertopparna till en smulig massa.
3. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt till en smidig deg.
4. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant och nagga sedan botten med en gaffel.
5. Ställ formen i kylen i 30 minuter och sätt ugnen på 225 grader.
6. Förgrädda pajskalet i cirka: 10-12 minuter i mitten av ugnen. Sänk sedan värmen till 175 grader.
Fyllningen:
1. Hacka nötterna grovt till fyllningen. Smält choklad över ett vattenbad.
2. Strö ut 3 dl nötter över pajskalet, spara 1 dl nötter.
3. Vispa samman ägg, farinsocker, sirap och dom resterande nötterna
till en fin smet. Häll tillsist i chokladen i smeten.
4. Häll över pajskalet och nötterna. Grädda pajen i nedre delen av ugnen
i cirka: 35 - 45 minuter.
5. Smarr!!!

Tips: Att man vet att pajen är färdig är när man sticker en tandpetare eller en
baksticka i kolasmeten och att den är inte för kladdig men det ska vara lite brunt på
pinnen, då blir den sådär kolasegaktig, då blir det mums!!!

Ha det bra:)

Klipp mig!

2011-06-13 @ 17:07:59 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hejsan svejsan, snart ska jag fara och klippa mig.
Det behövs kan man säga, men innan ska jag skriva
receptet på sega rutor som jag vi säljde på matchen igår.
Here it comes:

Recept:
6 dl vetemjöl
6 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
200 gram smält smör (avsvalnat)
Valfria bär

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en långpanna
med smör och ströbröd.
2. Rör alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt äggen och smöret och rör allt till en fin smet,
smeten blir väldigt hård, nästan som en deg.
3. Häll och tryck ut smeten i långpannan och strö rikligt med bär över.
Grädda i cirka 19 - 22 minuter.
4. När dom svalnat helt, skär i fyrkantiga bitar.
5. Smarr!

Har redan givit ut receptet på dessa kakor men det var för ganska längesen,
så jag vill skriva det igen.

Ha det bra:)

Solsidan

2011-06-12 @ 20:01:33 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hej, ikväll hade vi fotbollsmatch och det blev oavgjort.
4-4 blev resultatet. Men nu ska jag bara slänga mig
framför teven, kommer att ge er receptet på allt jag
bakat idag. men inte just ikväll.
Ha det bra:)

Chokladkolapaj, chokladbollar och sega rutor

2011-06-12 @ 11:57:20 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hejsan, idag kommer våra kusiner på besök
och då blev jag väldigt sugen på att baka något
till fika. Jag är redan klar med chokladbollarna
som min kusin Hugo är helt tokiga i och nu håller
jag på med en chokladkolapaj. Men det tar inte
slut än, idag är jag och en till i fotbollslaget ansvariga
för fikat på matchen så efter jag bakat klart choklad-
kolapajen ska jag baka sega rutor. Det är ett busenkelt
recept och supergott. Och tack Emilia för att du rättade
till mig, jag skrev på förra inlägget att vi gick upp 06.15
för att ha fotbollsträning efter övernattningen. Men det var
det inte, det var 08.15 vi gick upp, så då vet ni.
Ha det bra:)

Trött...

2011-06-11 @ 19:44:45 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()

Hallå hallå, gissa hur trött jag är nu. Igår
somnade vi på övernattningen kl: 01.30
och gick upp kl. 06.15 för att ha fotbollsträning.
Och på fotbollsträningen var det såklart super
varmt, men man ska inte klaga på värmen
men det börjar bli lite för varmt ibland!
Innan middagen var jag och Emilia och såg på
Cirkus Maximum, det var säkert den bästa
cirkusen jag gått på, men det var jättevarmt
i cirkustältet.
Men nu ska jag se Talang som jag missade igår
och äta glass med lakritsströssel, yammi!
Imorgon blir det att baka inför matchen som
jag och en till i fotbollslaget har ansvaret för
(plus föräldrarna)Tänkte något i långpanna
eftersom det smakar lika gott och det blir mer bitar.

VARMT!!!!!!
Ha det bra:)


Några bilder att visa:)

2011-06-11 @ 12:18:57 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (1) | Trackbacks ()
Hej, jag berättade ju tidigare att jag skulle ge er
några bilder från min familjs utlandsresa till
Turkiet. Det var en jättehärlig resa. Men då ska
det vara så att just då vi är utomlands så är
det varmt hemma. Men det var varmare i Turkiet
men då kunde man springa och svalka sig i poolen
när man ville och det kan man inte här!
Jag fyllde också år utomlands men jag fick några
saker där ändå. Detta fick jag (det jag kom ihåg):
En UR&Penn klocka i vit och silver, två bakböcker,
JIPPI! NU blir det mer bakande! En DVD film, en ny
skolväska som jag fick välja själv i Turkiet, det blev
en svart väska med Converse-märket på.
En Adidasjacka i färgerna vit och lila, en OnePiece dräkt,
ett Nintendo DS spel, av Anton (min brorsa) fick jag ett
par nya skydd (till mina konståkningsskridskor)
och som jag reda skrivit för ett tag sen så fick jag en ny
cykel, H&M presentkort och pengar av farmor,
det var nog alllt tror jag, men nu kommer det lite bilder:

På vägen dit satt vi just bredvid en av vingarna, tog bilden när himlen
var rosa.

Mamma överraskade mig på min födelsedag med en supergod drink:)

Yammi!

Vi satt på en restaurang då vi fick ett riktigt oväntat besök...

Det fanns kaniner som var mindre är en vanlig hand, hur söta som helst!!!

Åååå!

Det fanns två sköldpaddor också, här är en av dem!

Det fanns jättegod mat!!! Spaghetti Bolognese.

Jag och Emma=Bomben!


Det finns såklart mycket mer bilder att visa men det hinner jag inte nu,
men dom kommer snart, hoppas det var en bra bildbomb:):):):)
Ha det bra:)

Hemma!

2011-06-10 @ 14:35:03 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hejsan allihopa, nu är jag hemma igen,
igår kväll klockan åtta kom vi hem och
började packa upp allt, men det var ju
skola idag så allting ligger på mitt skriv-
bord för att jag skulle få lägga mig i gan-
ska bra tid. Så jag hinner inte visa bilder
från semestern nu. Senare. Men ikväll är
det övernattning som gäller med fotbollslaget.
Förra året kunde vi nästan inte somna, så man
var väldigt trött nästa dag. Men nu ska jag packa
till övernattningen så jag hinner inte skriva mer.

SO SWEET<3<3<3
Ha det bra:)

Nu åker vi till Turkland

2011-06-02 @ 14:26:55 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hej, tyvärr kommer det inte att bli något bloggande
på hela veckan
eftersom idag åker vi till Turkiet
semester i en hel vecka och jag kommer inte att ta med
mig datorn. Det är mellan 2/6 - 9/6 det inte blir några
inlägg
men när jag kommer hem blir det massor av bilder
från utlandet, hoppas ni har det bra på det lilla lovet:):):)
Ha det bra:)

Fullt upp!

2011-06-01 @ 21:05:16 | Permalink | Allmänt | Kommentarer (0) | Trackbacks ()
Hej, har inte hunnti blogga så mycket, det har varit packning,
min bästis Isabelle kom förbi erter middagen (fast det säger
man ju aldrig nej till) för att hon imorgon skulle till Stockholm
till hennes pappa så då var hon hos sin mormor som bor
mittemot mig. Men jag kommer inte kunna blogga på en hel
vecka eftersom jag inte tar med mig datorn, så efteråt kommer
en massa bilder från utlandet:):):)

I´m going to Turkey:D:D
P.S: kommer med ett inlägg imorgon innan jag och min familj åker.
Ha det bra:)