STORSLAGET

               
              
              
              
              
              
              
               
                Igår var det förkläde på för ett storbak. Gjorde tre helt olika cupcakes som pappa ska bjuda på jobbet
                som tack för alla kakburkar de köpt av mig (försäljning till klasskassan) Jag bakar hellre cupcakes till
                alla dem istället för att knacka dörr.
 
                Det blev en sats Bounty Cupcakes, en sats Rocky Road Cupcakes och en sats Jane's Apple Pie
                Cupcakes. Alla tre recept från Leila Lindholms bok "Hello Cupcake!" Tydligen finns inte receptet
                på äppelcupcakes på nätet, så jag får väl skriva ned det. Väldigt gott, och en lite speciell cupcake
                eftersom själva frostingen (som delvis gör en cupcake till en cupcake) är gömd inuti den..., aha!
 
                Jane's apple pie cupcakes
 
                12 cupcakes
 
                2 ägg
                1½ dl strösocker
                1 tsk vaniljsocker
                75 g smör
                3/4 dl mjölk
                2½ dl vetemjöl
                1½ tsk bakpulver
                1 nypa salt
                1 tsk kardemummakärnor
 
                Gör så här:
 
                Vaniljfyllning
 
                1 vaniljstång
                200 g philadelphiaost
                1 msk florsocker
                1 msk vispgrädde
 
                Äppelfyllning
 
                3 äpplen
                25 g smör
                1½ msk strösocker
                2 tsk malen kanel
 
                1. Sätt ugnen på 175 grader.
                2. Gör vaniljfyllningen och äppelfyllningen
 
                Vaniljfyllningen:
                1. Dela och skrapa ur fröna från vaniljstången.
                2. Vispa philadelphiaost, fröna från vaniljstången, florsocker och vispgrädde krämigt.
 
                Äppelfyllningen:
                1.Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i små bitar och stek bitarna mjuka i smör,
                strösocker och kanel. Låt svalna medans du fortsätter med cupcakesmeten.
 
                3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
                4. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
                5. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och nystötta kardemummakärnor och vänd försiktigt
                ner det i smeten.
                6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och varva smeten med äppelbitarna tills formarna
                är fyllda till 2/3.
                7. Fyll en spritspåse med vaniljfyllningen. Tryck ner spritspåsen inuti smeten och spritsa lite
                fyllning i varje form.
                8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter (själv behövde jag endast 15-20 min, men
                det är olika beroende på vilken ugn du andvänder). Låt svalna.
 
                Serveras med fördel tillsammans med en gräddklick.
 
 

Kommentarer



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Mail kanske?

Blogg?

Vad har du på hjärtat?