Fort går det!!

Hej!! Ja , fort går det. Sommarlovet har aldrig varit så snabbt som nu tycker jag. Det är både dåligt och bra med att det går långsamt om man har tråkigt, och fort när man har roligt. Iaf, ska se film nu och bara njuta av den sista sommarlovstiden. Fast det känns väldigt länge när det är cirka 23 dagar kvar...hihi:):)
American Pancakes

Hejsan! Är på galet bra humör idag, vet du varför? För jag har lyckats med det jag fruktat på att misslyckas med, att göra egna american pancakes. Och det gick, dom blev jättegoda med vaniljglass till. Ett enkelt och gott recept som ni bara måste ge er på. Och det uppskattas av alla, mamma eller pappa behöver inte göra lunchen och syskonen blir lite extra snälla...hoppas jag...
/Kram Elin<3
Blev som en dröm...
Här kommer receptet och drömtårtan på bild...


Ingredienser
7 st ekologiska äggvitor
5.25 dl strösocker
0.5 st citron, saften (citronsaft av ½ citron)
100 gram mörk choklad
Topping:
5 dl vispgrädde
3 dl grekisk yoghurt 10 %
3 msk florsocker
1 l färska bär
Gör så här
1. Sätt ugnen på 130 grader.
2. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Rör tills sockret att löst upp sig.
3. Vispa marängen tjock över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65 grader.
4. Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat.
5. Smält chokladen över vattenbad och rör ner det försiktigt i marängen
6. Bred ut till en tårtbotten
7. Grädda i mitten av ugnen i 45-55 minuter, de ska vara lite seg i mitten.
8. Vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Skeda ut den över marängbottnen
9. Strö över bären.
Tips:
Har ni inte möjlighet att göra gräddblandningen så skeda på glass istället, sedan häller ni över bären.
/Kram Elin<3
Chokladpavlova
/Kram Elin<3
Changed plans...

Hej!Blev inget bakande ikväll, gör det imorgon istället, var med Emilia tills åtta och sedan blev det TV-sittande med familjen, just nu ses det filmen The Truman Show, superbra film på TV4. God natt på er!!
/Kram Elin<3
Back to bake!

Chokladcupcakes med hallonfrosting
Hej!! Haha, lite konstigt utryck: Back to bake! Men det är ganska sant.
Jag har nu kommit hem från Piteå och ska efter middagen börja baka marängtårta till min storebrorsas födelsedag. Blir nog schweizisk marängtårta, man vispar socker, ägg och salt över vattenbad tills den kommer upp till 65 grader, har nästan aldrig gjort det förut så vi får se hur det går, skriver senare om resultatet...
/Kram Elin<3
P.S: Blir även en liten tur till Emilia innan deras semester...
Inget inom 2 dagar...

/Kram Elin<3
Nu e dom klara!

Cupcakesen toppades med några valnötter...

Bilder: Jag
Receptet:
Hasselnötscupcakes med chokladfrosting
Cupcakesen:
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör (hårt)
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl hasselnötskärnor
3 msk hasselnötsmassa (man kan andvända nötkräm)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål och vänd försiktigt ner
det i smeten.
5. Hacka eller mixa i matberedaren nötterna så dom blir ganska fina, men
lite stora bitar ska det vara.
6. Och tillsist rör ner nötmassan och se till att det inte blir klumpar av massan
i smeten.
7. Fyll i pappersformar. Grädda i mitten av ugnen i cirka: 15 minuter. Låt svalna.
Frosting:
4 dl florsocker
4 tsk mjölk
50 gram smör
2 tsk vaniljsocker
1 ½ msk kakao
50 gram mörk choklad
2 äggvitor
Dekoration:
2 dl valnötter
Gör så här:
1. Vispa 3 dl florsocker (spara 1 dl) med mjölken, smöret och
vaniljsockret. Tillsätta kakaon och vispa till en jlusbrun smet.
2. Smält chokladen över vattenbad och låt svalna av litegrann.
3. Vispa sedan ner chokladen.
4. Vispa upp vitorna till ett hårt skum och vänd ner i frostingen.
5. Tillsist rör du ner resterande florsocker (1dl)
6. Bred frostingen över muffinsarna och dekorera med valnötter.
7. Smarr!!
Cupcakes...
Jag funderar på choklad och hasselnötscupcakes, supergod kombination! Fast bara det inte blir för mastigt?
Äscch! Jag kommer på nånting, ni får ser resultatet senare.
/Kram Elin<3
Jordgubbar i massor!
Hej!! Skriver lite sent, hehe! Iaf, var med Tilde idag, vi cyklade på stan och åt slush, körde klockan och massa annat. Det var iaf superkul:) Plockade jordgubbar från det lilla landet hemma, blev ungefär en skål, marinerade dom med lime och råsocker, hur gott som helst!!
Ska nu mysa i sängen framför mågot trevlig film, men om jag ska tala sanning har jag ingen aning om vad som ska ses??
/Kram Elin<3
Gårdagens minne...
/Kram Elin<3
God morning...
Iaf, nu ska ni få ett recept på världens enklaste: Schackrutor. Började göra dom när jag var 7-8 år och har alltid älskat dom. Enkla och ser riktigt coola ut, som en schackruta (hehe, det förklarar namnet). Receptet kommer från ICA:s receptbok: sju sorters kakor.

Antal: 45 st
Deg/smet
100 gr smör/margarin
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver¨
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser förutom vaniljsockret och kakaon till en smet, det går lätt i matberedare.
2. Dela upp smeten i två delar: blanda i vaniljsocker i den ena delen och kakao i den andra.
3. Dela vaniljdelen i två delar och kakaodelen i två delar så att du har totalt fyra degbitar.
4. Rulla ut delarna till lika långa korvar och lägg dem sedan bredvid varandra i en tjockare korv så att de bildar ett rutigt mönster om man tittar på dem från sidan.
5. Forma din rutiga korv så att den blir lite extra fyrkantig, rulla in den i plastfolie och lägg den kallt i 30 minuter.
6. Skär längden i 45 delar (ca 0,5 cm tjocka kakor) som du lägger ut på papprad plåt.
7. Grädda mitt i ugnen,ca: 7-10 minuter.
8. Smarr!!
/Kram Elin<3
Imorgon...sovmorgon...

front page...

...and back page...
/Kram Elin<3
Dåligt uppdaterat...
Hallon
Blåbär
Glass
Mjölk
Florsocker
...så att det blev till 8 glas (inte så stora) Man kan byta bär om man vill, efter sin egen smak.
Bjuder på smoothiebilder innan jag säger...


...god natt:)
/Kram Elin(L)
Peak evening ...
Recept:
Helens sockerkaka, smörfri. (fast inte glasyren, endast sockerkakan)
Kakan:
2 ägg
2 kkp strösocker (måttet kopp är ett gammaldags mått, nu andvänds mest deciliter,
1 kkp: 1 ½ dl om du inte har en kopp hemma, fråga förälder!!)
2 kkp vetemjöl
1 kkp ljummet vatten
2 tsk bakpulver
Glasyr:
100 gram smör (hårt)
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa äggen och sockret poröst.
3. Tillsätt resterande ingredienserna och vänd det till en smet.
4. Grädda smeten i smord och bröad form mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
Kakan ska vara ganska torr.
5. Ta en sticka och gör hål i kakan som glasyren ska få rinna ner i. Låt svalna.
6. Sjud ihop alla ingredienser till galsyren förutom äggulan och rör tillsist ner gulan.
7. Häll direkt över kakan så det rinner ner i dom små hålen, strö kokos över.
8. Smarr!!!
Tips:
Sockerkaka smakar alltid godast kall eller ljummen, nygräddad brukar oftast bara smaka ägg.
Så servera inte direkt. Passar inte så bra till sockerkaksbotten.
/Kram Elin<3
Helens sockerkaka

Bild: Jag eller syrran, vet ej??
Hejsan svejsan!! Tillbaka från kusinerna. Var superkul hos dom. Tänker snart baka den saftigaste sockerkakan i hela världen (när mamma kommer hem med ägg) för snart kommer det gäster som ska bo hos oss tills på lördag. Fast dom sover i deras husvagn på våran tomt. Visste inte ens om det förän vi skulle fara från kusinerna. Och jag vill bjuda på nått mummsigt, så det ska bli en sockerkaka, med glasyr.
Jag hinner inte ge er receptet nu eftersom dom kan komma när som helst, ikväll kommer receptet (troligast)
/Kram Elin<3
Svar...
Hej!! Fick en fråga av Majlan den 20 juli: Majlan om inlägget Hur kan hundar vara så söta??: Frågan: När fick hon en hund? Svar: Hon fick en hund för cirka 1 år sen. Jag har kanske glömt säga det till dig, men nu vet du. /Kram Elin<3 P.S: Den är ursöt!!! |
20 Juli, 12:11 |
Hur kan hundar vara så söta??
Och jag glömde nästan berätta: Harry Potter och dödrelikerna del.2 var JÄTTEBRA. Bland den bästa film jag någonsin sett!!! (verkligen värd att se) Jag och Isabelle åt igår kväll en cheesecake som jag gjorde med lemon curd fyllning. Galet gott, men man måste gilla citron, annars blir det bara äckligt i munnen.

/Kram Elin<3
Movietime!!

/Kram Elin
Byte...
/Kram Elin<3
Nagelvård och kladdmuffins
/Kram Elin<3
Tacos...

Recept: Johans Pecanpoesi
(har ej recept på havre & himmelrike för vi slängde förpakningen)
Blir ung. 20 stora kakor.
5 ½ dl havregryn
4 dl vetemjöl
150 gram smör elr margarin (rumtempererad, hårt)
½ dl strösocker
3/4 dl farinsocker
1 dl sirap (ljus)
1 ½ dl rostad mandel, grovhackad
1 1/4 dl rostade pecannötter, grovhackad
2 dl rostade hasselnötter, finhackade
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
½ dl vatten
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölet, bakpulvret,
smöret, sockret, havregrynet och saltet så att det blir en smulig
konsistens, ungefär som brödsmulor.
2. Tillsätt sirap, vatten och alla nötterna och blanda samman till
en härlig deg.
3. Rulla försiktigt degen till en avlång rulle eller två lite mindre rullar.
4. Lägg dem i kylskåpet i 30 minuter.
5. Skär sedan i ca: 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med
bakplåtspapper.
6. Sätt kakorna i ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda dem mitt
i ugnen i cikra: 10 - 15 minuter.
7. Smarr!!
TIPS!! Om du vill ha nybakta kakor vid t.ex: fikat: Sätt ugnen på 200 grader och
grädda dem i 2 minuter innan servering!!
Supergoda, jag lovar er!!!
/Kram Elin<3
Lugn dag, tror jag?

Ger bara en liten bild...
/Kram Elin<3
I'm home again with a sore throat...
Hej, tillbaka i stan från veckosemestern hos mormor och Leif. Har haft hur bra som helst. Men dock blivit sjuk. Eller det var inte bara jag, min kusin Hugo fick galet hög feber, mamma utslag i halsen och Emma börjar bli hostig. Några av dagarna kunde man kalla stället för sjukstugan. Men det har varit sjukt bra ändå. Vi har varit på Ikea, shoppat, ätit mycket glass och dagarna innan vi kom till dem så bodde vi och kusinerna på en camping. Väldigt bra camping, men vi blev en aning lurade. Dom hade målat om stugerna sedan förra gången vi varit där men vi trodde det var nybyggda stugor, för ett så lågt pris. Så vi slog till direkt men det visade sig att det var dom gamla som målats om. Men vi klarade av det ändå. Look att the pictures från resan och ha en bra kväll<3<3<3
1: Tog bilder på vägen dit..... 2: Vi satte oss på en rastplats som hette Åhedån.
1: Blommor... 2: Nog behövdes det käk i maggén när bilresa väntades
1: Engångsgrill till att grilla kött, nja...2: Men det funka!! Middagen den kvällen var räddad...
1: Hur roliga golfbanor som helst på campingen. 2: Mamma...
1: ...jag och... 2: ...Emma...
1: ?????? Jag har inget att skriva till detta, det är bara en golfbana? 2: Vacker, eller hur?
1: Och nu många vackra... 2: Jag pch syrran i plurret, gud så kallt!!!
1: Kusinerna mina. 2: Kvällarna avslutades med glass!!!!
1 och 2: Det är så galet fin natur där mormor och Leif bor...
1: -Emma, Linn titta hitåt!!!! 2. Tog kort på en fjäril vars liv är tufft, hihi:)
1: I trädgårn var vi ofta... 2: Moget att ta bild på, omogna vinbär, urk!!
/Kram Elin<3
Fort går det!
Hej! Idag blev det Byske Havsbad med familjen och några fler trevliga folk. Alltså denna hetta här i norr vill aldrig sluta, men jag skyller inte på den. det finns inget fel med den. Har nyss stoppat in en kladdis i ugnen som lite myskaka ikväll. Får se hur mycket TV det blir till kakan för imorgon ger vi oss av till min mormors stuga. Kusinerna kommer och det ska bli Ikea, bada (om det är fint väder) och en massa shopping (hoppas jag:)
Så det blir nog inget mer inlägg på en vecka, det finns en dator där men jag vet inte hur bra internetkopling, annars kanske det blir ett kort inlägg från mammas mobil. Här kommer kladdisreceptet iaf som vi bakde på HK:n i våras, superenkelt och gott!
Recept:
Kladdkaka.
180 gram margarin
2 ½ dl strösocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en rund form.
2. Smält margarinet och blanda med sockret. Låt svalna.
3. Rör ner äggen i smeten.
4. Sila i alla övriga ingredienser i smeten så det blir en fin smet.
5. Häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i cirka: 20 minuter.
6. Smarr!!
/Kram Elin<3
We changed our plans...
Pictures...
Nedanför: Bilder från gårdagens middag med Pekkari, vi hade 5-kamp...

En av kamperna var crocket... (där är jag på hälften till vänster)

...sedan var det pilkastning...

...och min efterätt var en chokladglasstårta.
/Kram Elin<3
Lugn morgon...
Har bilder från igår, jag vet inte om dom blev bra för det var Emma som tog dom så jag vet inte. För det är inte lätt att få bra bilder på dom som slår kulan i krocket. Man kan säga tajming för bra bild (hihi!) Men finns det bra bilder kommer dom i ett senare inlägg. /Kram Elin<3
Smoothiebar
Men nu kommer gästerna alldeles strax och som vanligt är det alltid lika trevligt när familjen Pekkari kommer till oss. Ha en bra kväll, och jag glömde berätta att vi invigde vårat nya krocketspel. Emma vann första men sen fick hon se riktigt spel i revansen (stavning) som jag vann totalt.
/Kram Elin<3
Nu finns den i frysen...
Ja då var chokladglasstårtan klar inför imorgonkväll och ska frysa till sig under natten. Den blev riktigt god och den var väldigt enkel att göra. Idag blev det en sväng ner på stan med mamma. Jag behövde göra min nya klocka mindre och hämta ut fotbollsdressen på Teamet. Kvällen blir till för att se TV. Mamma föredrar Lotta på Liseberg, nja vi får se, inte det bästa om man säger så.
Bild: Jag
Recept:
Ingredienser
4 st äggulor
1 dl strösocker
200 g Philadelphiaost (naturell färskost)
3 dl vispgrädde
4 st äggvitor
3 pkt dubbel dajm (110 g)(Jag andvände 200 gram mörk choklad istället)
Chokladsås (jag andvände färdigköpt)
1 Sockerkaka (färdigköpt går bra)
Gör så här
1. Vispa äggulor och socker poröst och rör i färskosten.
2. Vispa grädden fluffigt och vänd den i äggsmeten.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner den i äggsmeten.
4. Hacka dajmen och blanda den med smeten. Ringla i lite chokladsås
så det blir ett fint mönster i smeten.
5. Varva glassmeten med skivad sockerkaka i en sockerkaksform.
6. Frys glasstårtan i cirka 4-6 timmar tills den är lättfrusen.
7. Servera den på ett fat tillsammans med jordgubbar.
Man kan frysa tårtan över natten om man vill, men ta fram den lite tidigare så de inte
är för fryst vid servering. Och egentligen är det dajm i tårtan men det tål ju inte jag så jag
tog mörk choklad istället. Men byt ut till dajm om du vill det.
/Elin<3
Sockerkaka
Hejsan svejsan, imorgon kommer det förbi vänner på besök och vi ska bjuda på middag...och efterrätt. Jag och Emma ska gjöra en chokladglasstårta till efterrätt som man varvar i en form med sockerkaka. Jag tog på mig jobbet att göra sockerkakan imorse (det var inget problem) och jag tänkte ge er receptet på en underbart god sockerkaka.Psst!! Varning för att man inte kan motstå att tjuvta av kakan!!!
Recept:
3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl kokande vatten
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst.
3. Blanda det båda mjölsorterna, bakpulvret och vaniljsockret
i en annan skål.
4. Sätt på tekokarn med mer vatten än 1½ dl eller koka vattnet på spisen.
5. Blanda mjölbaldningen och vattnet (som du mätt upp till 1 ½ dl) med äggsmeten försiktigt.
6. Häll smeten i en rund eller avlång form cirka: ½ liter som är smord och bröad
och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter.
Tips: denna sockerkaka går utmärkt att ha som tårtbottnen men då måste
formen vara rund, och kakan måste vara helt torr, inget kladd på bakpinnen!!
/ Elin<3
I am back!!!

/Elin<3