Sockerkaka

Hejsan svejsan, imorgon kommer det förbi vänner på besök och vi ska bjuda på middag...och efterrätt. Jag och Emma ska gjöra en chokladglasstårta till efterrätt som man varvar i en form med sockerkaka. Jag tog på mig jobbet att göra sockerkakan imorse (det var inget problem) och jag tänkte ge er receptet på en underbart god sockerkaka.Psst!! Varning för att man inte kan motstå att tjuvta av kakan!!!

Recept:
3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl kokande vatten

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst.
3. Blanda det båda mjölsorterna, bakpulvret och vaniljsockret
i en annan skål.
4. Sätt på tekokarn med mer vatten än 1½ dl eller koka vattnet på spisen.
5. Blanda mjölbaldningen och vattnet (som du mätt upp till 1 ½ dl) med äggsmeten försiktigt.
6. Häll smeten i en rund eller avlång form cirka: ½ liter som är smord och bröad 
och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter.

Tips: denna sockerkaka går utmärkt att ha som tårtbottnen men då måste
formen vara rund, och kakan måste vara helt torr, inget kladd på bakpinnen!!

/ Elin<3


Kommentarer



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Mail kanske?

Blogg?

Vad har du på hjärtat?