Nu finns den i frysen...
Ja då var chokladglasstårtan klar inför imorgonkväll och ska frysa till sig under natten. Den blev riktigt god och den var väldigt enkel att göra. Idag blev det en sväng ner på stan med mamma. Jag behövde göra min nya klocka mindre och hämta ut fotbollsdressen på Teamet. Kvällen blir till för att se TV. Mamma föredrar Lotta på Liseberg, nja vi får se, inte det bästa om man säger så.
Bild: Jag
Recept:
Ingredienser
4 st äggulor
1 dl strösocker
200 g Philadelphiaost (naturell färskost)
3 dl vispgrädde
4 st äggvitor
3 pkt dubbel dajm (110 g)(Jag andvände 200 gram mörk choklad istället)
Chokladsås (jag andvände färdigköpt)
1 Sockerkaka (färdigköpt går bra)
Gör så här
1. Vispa äggulor och socker poröst och rör i färskosten.
2. Vispa grädden fluffigt och vänd den i äggsmeten.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner den i äggsmeten.
4. Hacka dajmen och blanda den med smeten. Ringla i lite chokladsås
så det blir ett fint mönster i smeten.
5. Varva glassmeten med skivad sockerkaka i en sockerkaksform.
6. Frys glasstårtan i cirka 4-6 timmar tills den är lättfrusen.
7. Servera den på ett fat tillsammans med jordgubbar.
Man kan frysa tårtan över natten om man vill, men ta fram den lite tidigare så de inte
är för fryst vid servering. Och egentligen är det dajm i tårtan men det tål ju inte jag så jag
tog mörk choklad istället. Men byt ut till dajm om du vill det.
/Elin<3