Peak evening ...

Hej!! Ja minsann har det varit en peak evening. Hur kul som helst. Klockan är halv tio och jag känner mig ganska slut ändå. Min trötthet på sommarloven brukar komma vid tio- halv elva. Men det har varit en full dag kan man säga. För dem som inte läst tidigare inlägg så har vi gäster hemma ända till på lördag. Fast dom sover i sin husvagn som ställts på våran uppfart. Iaf, lovade ge er receptet på Helens sockerkaka. Det är en sockerkaka utan smör, och sedan gör man en glasyr som hälls över kakan. Äscch!! Kolla receptet så får ni se... orkar inte rabbla upp allt.

Recept:
Helens sockerkaka, smörfri. (fast inte glasyren, endast sockerkakan)

Kakan:
2 ägg
2 kkp strösocker (måttet kopp är ett gammaldags mått, nu andvänds mest deciliter,
1 kkp: 1 ½ dl om du inte har en kopp hemma, fråga förälder!!)
2 kkp vetemjöl
1 kkp ljummet vatten
2 tsk bakpulver

Glasyr:
100 gram smör (hårt)
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa äggen och sockret poröst.
3. Tillsätt resterande ingredienserna och vänd det till en smet.
4. Grädda smeten i smord och bröad form mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
Kakan ska vara ganska torr.
5. Ta en sticka och gör hål i kakan som glasyren ska få rinna ner i. Låt svalna.
6. Sjud ihop alla ingredienser till galsyren förutom äggulan och rör tillsist ner gulan.
7. Häll direkt över kakan så det rinner ner i dom små hålen, strö kokos över.
8. Smarr!!!

Tips:
Sockerkaka smakar alltid godast kall eller ljummen, nygräddad brukar oftast bara smaka ägg.
Så servera inte direkt. Passar inte så bra till sockerkaksbotten.

/Kram Elin<3 

Kommentarer



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Mail kanske?

Blogg?

Vad har du på hjärtat?