COFFEE

Ska man göra mig extra glad så bjud på vad som helst som innehåller kaffe och choklad tillsammans. Kärleksmums och chokladbollar är två av mina "favoritbakverk", fast jag har bakat en massa annat på en så att säga "högre nivå". Jag dricker inte kaffe men i bakverk tillsammans med choklad = namnam!! Därmed har jag ju testat en hel del olika recept, på t ex kärleksmums. Låt mig få bjuda på det hittills bästa. À la Leila såklart.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och blanda försiktigt.
4. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
5. Klä en plåt, ca 40 x 35 cm (en vanlig långpanna)med bakplåtspapper och häll i smeten.
6. Hacka knäckchokladen (mjölkchokladen) grovt och strö över smeten.
7. Grädda kakan i ca 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
8. Koka upp grädden, häll i kaffet och rör ner den 70%-iga chokladen finhackad. Låt glasyren svalna något och bred den sen över kakan.
9. Strö över kokos (eller strössel) och servera den skuren i rutor.
Kommentarer