FINN UPP


Var igår under hela dagen på Uf-mässan i Umeå där vi som gått vidare till regionsfinal i Finn upp
fick stå och visa upp våra uppfinningar. Gick väldigt bra, även i juryrummet där vi hade 2 min att
prata om våran uppfinning (jag och Moa). Vi vann tyvärr inget pris, men Stina och Emilia vann i
kategorin bästa presentation. Det fanns 4 kategorier att vinna i. Grattis till er båda! Ni förtjänade
verkligen det priset! Dem hade verkligen jobbat med sin uppfinning tills den här dagen väldigt
länge, så grattis! Men var helt död då jag kom hem. Vi hade stigit upp runt fem på morgonen för
att göra oss klara. Sedan stod man upp hela dagen och fick rent ont i käken då man log hela tiden.
Hade gärna velat vara med Klara och Ofelia igår kväll, men var såå trött. Somnade vid 9-tiden helt
utmattad. Lång men rolig dag:)
FÖRSTÅR NI?

Oj, oj, oj! Dagarna bara svischar förbi och snart är vi inne i april månad. Har haft massor att göra
senaste veckan men det är inte bara prov jag pratar om nu, utan även konståkning, konfaläger,
uppfinningar och annat. Därför har det bara varit roligt att ha mycket å göra. Idag blev det ingen
skoldag för jag och Frida som var på Balder. Där har vi stånkat runt med naturelever och räknat
ut manganhalten på te och försökt förstå oss på jordens normalkraft. Rätt ofta förstod man inte
smack! Men dem är ju 3 år före oss. Snart kan vi nog också det där! Efter fikade vi på Waynes och
ikväll ska jag plugga inför matteprovet på torsdag. Wish me luck!
VÄRD NOB(LESSE)PRIS

Är mjölkproteinsallergiker. Äter alltså därför inte allt godis med mjölk i, som choklad. Minns då jag fick
smaka en Noblesse med apelsinsmak när jag var yngre och tyckte den var fantastiskt god. Men ajabaja,
inga fler, då skulle jag ju bli sjuk. Tänk att jag skulle behöva typ 7 år av mognad innan jag ikväll tände glödlampan och uppfann mina egna Noblesse! Haha, världens enklaste recept som tar en kvart att göra. Hoppas ni provar!
Noblesse med apelsinsmak
Mörk choklad (tål dock 70% choklad)
Rapsolja
Apelsinskal och apelsinsaft
Gör så här:
Här gäller det att bara måtta själv. Bröt några bitar choklad och smälte
över vattenbad tillsammans med en skvätt rapsolja (för att chokladen ska
bli blank och för att den klarar sig ett längre tag i rumstemperatur då) och
apelsinskal- och saft. Häll på en bakplåtsklädd långpanna runda flarn och
frys. Klara att ätas!
ANNORLUNDA

TO INFINTY AND BEYOND

Bonjour mes amis! Lovet är över och vi har massor framöver i skolan. Både jobbiga prov men också
annat kul! Jätteskönt när det börjar bli ljust på morgonen nu. Man vill ut då det lyser in solstrålar på
en då man står och borstar tänderna! Nästan kul att cykla nu också. Om man inte har otur och blåser
iväg. Imorgon ska jag plugga och träna på friskvårds. Om jag tar mig först. Har en sån träningsvärk i
mina lår så ni fattar inte. Men det är ett yoga-pass vilket kanske är bra för mina ben. Den som lever får
se. Plus att jag måste se pll också, onsdagens höjdpunkt haha!;)
LUNCH TIME

KÅBDALIS




Haft det jättebra i Kåbdalis! Varit så taggad på att åka slalom vilket jag fått göra nu.
Njut av bilderna istället, vet inte riktigt vad jag ska skriva. har bara så ont i bena just nu.
PICK'Å'PACK

Har packat för fullt idag inför Kåbdalis. Imorgon drar vi! Sitter nu och skäms över Melodifestivalen.
Visst, det är fint av killen att sjunga för sin bror. Men är verkligen Melodifestivalen det rätta stället
att göra det på? Aja, måste lägga mig tidigt när jag och mamma ska ställa klockan på 6 imorgon.
Sov gott på er.