DINKELVÅFFLOR

                                        
 
                                         Dinkelvåfflor med bärkompott                                                        ca 9 st.
 
                                          4 dl dinkelmjöl
                                          1 tsk bakpulver
                                          2 nypor salt
                                          5 dl mjölk
                                          2 ägg
                                          1 dl flytande margarin
                                          Hallon, blåbär, jordgubbar (dina favoritbär)
                                          1-3 msk socker
 
                                        Gör så här:
                                          1. Blanda mjöl, bakpulver och salt.
                                          2. Vispa ihop mjölblandningen med ca hälften av mjölken och rör till
                                              en jämn smet. Vispa därefter ned resten av mjölken.
                                          3. Vispa ned äggen. Vispa ihop med margarinet.
                                          4. Grädda i ditt våffeljärn.
                                          5. För att tillaga kompotten, blanda bären i en kastrull med sockret.
                                          6. Låt sjuda/koka i ca. 5-10 min.
 

Kommentarer



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Mail kanske?

Blogg?

Vad har du på hjärtat?