KLADDKAKETÅRTA

Jag och Stinas tårta blev mer som en chokladvulkan,
men det beror på om man väntar tillräckligt på att chokladganachen
ska stelna i kylskåpet. Vi var så hungriga på tårta så vi struntade i det.
Kladdkaketårta
kladdkaka
4 ägg
6 dl socker
4 dl vetemjöl
6 msk kakao
2 msk vaniljsocker
200 g smält, avsvalnat smör
hallonfyllning
4-5 dl hallon
glasyr
250 g mörk choklad
2½ dl vispgrädde
1 msk honung
25 g rumsvarmt smör
Gör så här:
Blanda ägg och socker i en bunke och tillsätt mjöl, kakao och vaniljsocker, sedan smöret.
Fördela smeten i två formar och grädda i 175 grader i cirka 10-15 minuter. Kakorna ska fortfarande vara lite kladdiga. Låt svalna.
Lägg ena bottnen på ett tårtfat. Mosa hallonen lätt och fördela på kakan. Lägg på den
andra kakan.
Hacka chokladen ganska fint. Koka upp grädden och honungen i en kastrull, dra från plattan och rör snabbt ner den hackade chokladen. Rör tills all choklad har smält. Tillsätt smöret i små klickar och rör tills allt har smält. Ställ i kylen tills den fått en bra konsistens för att kunna bres på tårtan. Bred glasyren över hela tårtan och dekorera med t.ex. hallon.