KLADDKAKETÅRTA

 

            

                                    Jag och Stinas tårta blev mer som en chokladvulkan,

men det beror på om man väntar tillräckligt på att chokladganachen

ska stelna i kylskåpet. Vi var så hungriga på tårta så vi struntade i det.

 

Kladdkaketårta

 

kladdkaka

 

4 ägg

6 dl socker

4 dl vetemjöl

6 msk kakao

2 msk vaniljsocker

200 g smält, avsvalnat smör

 

hallonfyllning

 

4-5 dl hallon

 

 glasyr

 

250 g mörk choklad

2½ dl vispgrädde

1 msk honung

25 g rumsvarmt smör

 

Gör så här:

 

Blanda ägg och socker i en bunke och tillsätt mjöl, kakao och vaniljsocker, sedan smöret.

Fördela smeten i två formar och grädda i 175 grader i cirka 10-15 minuter. Kakorna ska fortfarande vara lite kladdiga. Låt svalna.

     Lägg ena bottnen på ett tårtfat. Mosa hallonen lätt och fördela på kakan. Lägg på den

                                                                 andra kakan.

Hacka chokladen ganska fint. Koka upp grädden och honungen i en kastrull, dra från plattan och rör snabbt ner den hackade chokladen. Rör tills all choklad har smält. Tillsätt smöret i små klickar och rör tills allt har smält. Ställ i kylen tills den fått en bra konsistens för att kunna bres på tårtan. Bred glasyren över hela tårtan och dekorera med t.ex. hallon.

 

 

 

 


Kommentarer



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Mail kanske?

Blogg?

Vad har du på hjärtat?