dessert
Vi har efterrätten till midsommar imorgon. Det blir sega marängmuffins och kladdmuffins med hemmagjord vaniljglass och passion och nektarinsås och en hallonsås. Jag är ju mjölkallergiker och Emilia är ju glutenintolerant och hennes lillasyster är diabetiker så det är inte så enkelt att baka något enskilt som alla ska kunna äta. Så därför har jag gjort olika små saker som förhoppningsvis ska passa alla. Och då får ju alla äta det dom gillar mest eftersom det finns olika saker att välja på:) Har inga bilder att visa nu, men ska försöka fota imorgon. Ha en bra midsommar alla!!♥
Receptet på marängmuffinsarna (8 pers)
2 äggvitor
1½ dl strösocker
½ tsk bakpulver
½ krm salt
1. Sätt ugnen på 250 grader. (använd inte varmluft utan vanlig värme)
2. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i socker, bakpulver och salt.
3. Klicka ut smeten i aluminiummuffinsformar
4. Sätt in marängerna i ugnen och stäng av ugnen genast.
Låt marängen stå i ugnen i minst 3 ½ timme, helst över natten.
Receptet på passion och nektarinsåsen (8 pers)
2 nektariner
3 passionsfrukter
1 msk florsocker
1. Skala ochkärna ur nektarinerna och mixa till en sås.
Blanda i passionsfruktköttet och florsocker.
Receptet på kladdmuffinsarna
2 ägg
2½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3-4 msk kakao ( beroende hur stark smet du vill ha)
½ tsk bakpulver
2 dl Fin Mix Semper (eller vanligt vetemjöl för dom som tål gluten)
100 g smör (smält, avsvalnat)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
3. Vispa ner övriga ingredienser.
4. Gör till en fin smet och häll upp i formar i en muffinsplåt(för att dom inte ska falla och öppna sig)
5. Grädda cirka 10 minuter, men håll koll på
muffinsarna, dom blir godast då dom blir extra kladdiga,
det blir cirka 16 st muffins beroende på hur mycket man fyller formarna.
6. När dom är klara, lägg dom på galler och lägg en handduk över,
då blir dom inte hårda
2½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3-4 msk kakao ( beroende hur stark smet du vill ha)
½ tsk bakpulver
2 dl Fin Mix Semper (eller vanligt vetemjöl för dom som tål gluten)
100 g smör (smält, avsvalnat)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
3. Vispa ner övriga ingredienser.
4. Gör till en fin smet och häll upp i formar i en muffinsplåt(för att dom inte ska falla och öppna sig)
5. Grädda cirka 10 minuter, men håll koll på
muffinsarna, dom blir godast då dom blir extra kladdiga,
det blir cirka 16 st muffins beroende på hur mycket man fyller formarna.
6. När dom är klara, lägg dom på galler och lägg en handduk över,
då blir dom inte hårda
Kommentarer