MUMS
Någon undrade om receptet till "hi-hats cupcakesen".Självklart! Dom är to-die-for!
Det blir verkligen supergott med mumsmums på muffinsen. Är det första gången du
gör en schweizisk maräng och hi-hats finns det saker att tänka på.
-Vispa inte smeten med mjölet, VÄND ihop den!
-Se till att du inte får en smula äggula i marängen, för då får du ingen maräng.
-Visst kan man följa magkänslan och känna då sockerkristallerna smält, men
andvänd snälla för min skull, helst en termometer. Runt 65 grader!
-Jag brukar hälla marängen då den blivit 65 grader i en större bunke, eftersom
den förstoras då man vispar den kall. Vispa verkligen tills den är helt kall och ett
tips är att hälla lite kallt vatten i diskhon och stoppa ner bunken så går det fortare.
Se bara till att det inte far vatten i marängen.
-Det är viktigt att he olja i chokladen eftersom den håller chokladen stel om man
tar ut dem i rumstemp., oljan gör cupcakesen glansiga och chokladen mer rinnig
så du lätt kan doppa cupcakesen med maräng i den.
Kommentarer