6 DECEMBER






Cupcakesen:
Sätt ugnen på 175 grader. Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg. Hacka den mörka
chokladen grovt och smält den i ett vattenbad eller i mikron. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker
vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda
vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten. Rör ner smält
choklad, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll
formarna till 2/3 med smet. Halvera bountystängerna och stick ner en halva i varje muffins. Grädda
dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter. Låt svalna.
Glazen:
Hacka chokladen fint. Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under
mixning. Tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”. Ställ i kylen tills den fått en ganska fast
konsistens som går att bre över cupcakesen. Garnera med kokos eller strössel.