6 DECEMBER

     
      Detta kanske inte är världens julrecept. Men när jag bakade dessa förra veckan var jag bara tvungen
      att dela dem med er! Dom är to die for! Speciellt om du gillar choklad och kokos. Håller med om
      mängden ingredienser inte passar för ett oväntat besök, men vill du lyxa till det så! Muffinsarna är
      fantastiska som dom är om du inte hinner göra en glaze. Själva glazen/frostingen är de smartaste
      frostingen hittils av Leila. Inte en florsockerfrosting som bara smakar socker. Väldigt lik nutella utom
      själva nötsmaken, haha! Att pulsmixa är att du trycker på av/på knappen. Av, på, av, på tills den just
      gått ihop. Inte längre för då skär den sig! Glazen ska bara gå ihop och sen skjuts in i kylen;)
 
         BOUNTY CUPCAKES
 
        12 medelstora muffins;
 
       1 dl kokosflingor
        75 g mörk choklad
        2 st ägg
        1 1/2 dl strösocker
        1 tsk vaniljsocker
        100 g smör
        3/4 dl kokosmjölk
        2 1/2 dl vetemjöl
        1 1/2 tsk bakpulver
        1 nypa salt
        2 1/2 msk kakao
        1 1/2 msk kallt kaffe
        6 st bountystänger
 
        Glaze/Frosting:
 
        250 g mörk choklad
        1 1/2 dl grädde
        2 msk honung
        1 nypa flingsalt
        1 msk smör
        100 g philadelphiaost
 

        Cupcakesen:

        Sätt ugnen på 175 grader. Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg. Hacka den mörka

        chokladen grovt och smält den i ett vattenbad eller i mikron. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker

        vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda

        vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten. Rör ner smält

        choklad, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll

        formarna till 2/3 med smet. Halvera bountystängerna och stick ner en halva i varje muffins. Grädda

        dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter. Låt svalna.

 

         Glazen:

         Hacka chokladen fint. Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under

         mixning. Tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”. Ställ i kylen tills den fått en ganska fast

         konsistens som går att bre över cupcakesen. Garnera med kokos eller strössel.

 


Kommentarer



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Mail kanske?

Blogg?

Vad har du på hjärtat?