5 DECEMBER

           
         
           Sticky Pecan Cupcakes
 
           Pekanfyllning
  • 75 g smör
  • 3 msk honung
  • ¾ dl farinsocker
  • 3 dl pekannötter

           Cupcakes

 

  • 2 ekologiska ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör
  • ½ dl mjölk
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ krm malen nejlika
  • 1 nypa salt
  • Smält smör till pensling

           Pekanfyllningen

 

  1. Smält smör, honung och farinsocker i en kastrull under omrörning och låt koka ihop till en sirap under någon minut. 
  2. Ta bort från värmen. 
  3. Halvera pekannötterna på längden.
          Cupcakesen
 
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, nejlika och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Placera ut stora muffinsformar i en muffinsplåt, och pensla dem lätt med smält smör.
  6. Häll knappt 1 msk av sirapen i formarna och fördela de strimlade pekannötterna däri.
  7. Fördela cupcakessmeten i formarna.
  8. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna i några minuter och vänd sedan cupcakesen upp och ner och dra loss pappret.
           Bild och recept från Leila.se

Kommentarer



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Mail kanske?

Blogg?

Vad har du på hjärtat?