5 DECEMBER


Sticky Pecan Cupcakes
Pekanfyllning
- 75 g smör
- 3 msk honung
- ¾ dl farinsocker
- 3 dl pekannötter
Cupcakes
- 2 ekologiska ägg
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 75 g smör
- ½ dl mjölk
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- ½ tsk malen kanel
- ½ krm malen nejlika
- 1 nypa salt
- Smält smör till pensling
Pekanfyllningen
- Smält smör, honung och farinsocker i en kastrull under omrörning och låt koka ihop till en sirap under någon minut.
- Ta bort från värmen.
- Halvera pekannötterna på längden.
Cupcakesen
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, nejlika och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Placera ut stora muffinsformar i en muffinsplåt, och pensla dem lätt med smält smör.
- Häll knappt 1 msk av sirapen i formarna och fördela de strimlade pekannötterna däri.
- Fördela cupcakessmeten i formarna.
- Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna i några minuter och vänd sedan cupcakesen upp och ner och dra loss pappret.
Bild och recept från Leila.se
Kommentarer