2 DECEMBER

Kanderade Äpplen
8 små röda äpplen
5 dl strösocker
2 dl vatten
250 gram glykos
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienserna i en kastrull.
2. Sjud tills det fått en ljus brun färg, ta då snabbt av kastrullen från värmen
och ställ den på en fuktig och kall handduk så att kokningen stannar av.
3. Sjud tills det fått en ljus brun färg, ta då snabbt av kastrullen från värmen
och ställ den på en fuktig och kall handduk så att kokningen stannar av.
4. Om du vill kan du även rulla dem i hackade pistagenötter, hasselnötter,
kokos eller behåll dem naturella som på bilden.
Tips!
Ärligt talat gör vi inte äpplena för att äta dem. Utan för att dom är så fina att ha i
tvrummet. Man ska aldrig röra i kastrullen när man kokar en karamell, för då
bildas sockerkristaller och karamellen blir grumlig. Socker blir otroligt varmt
när det kokar, var väldigt försiktig så att du inte bränner dig! Man måste vara
väldigt snabb att ta bort kastrullen ifrån värmen när karamellen ändrat färg till
gyllenbrun. Annars fortsätter den att koka och bränns vid, eftersom sockret blir
så hett. En bränd karamell är mörk i färgen och smakar bittert.
Kommentarer