19 DECEMBER

                    

                      Pain au chocolat!
 
                      250 g färsk smördeg på rulle                 
                      100 g nutella (nötkräm om du inte tål nutella, eller något annat smarigt och krämigt!)                 
                      75 g mörk choklad av bra kvalitet                 
                      100 g mandelmassa                 
                      1 st apelsin, rivet skal                 
                      1 st ekologiskt ägg                 
                      mandelspån att strö över innan gräddning                 
                      florsocker att pudra ovanpå bröden vid servering  
 
                      1Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.                    

                      2. Dela smördegen en gång på längden, och sen varje halva i fyra bitar.                    

                      3. Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta.                    

                      4. Hacka chokladen grovt, riv mandelmassa och apelsinskal och fördela över

                         smördegsrutorna.             

                      5. Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på

                         en plåt med bakplåtspapper.           

                      6. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.                    

                      7. Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, cirka 20 minuter.                    

                      8. Pudra på florsocker innan servering.

 

Kommentarer
Vad heter du? Emma

Åh dessa godingar minns jag när du gjorde! Såååå goda!:)

2013-12-20 @ 11:50:58



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Mail kanske?

Blogg?

Vad har du på hjärtat?