19 DECEMBER

Pain au chocolat!
100 g nutella (nötkräm om du inte tål nutella, eller något annat smarigt och krämigt!)
75 g mörk choklad av bra kvalitet
100 g mandelmassa
1 st apelsin, rivet skal
1 st ekologiskt ägg
mandelspån att strö över innan gräddning
florsocker att pudra ovanpå bröden vid servering
2. Dela smördegen en gång på längden, och sen varje halva i fyra bitar.
3. Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta.
4. Hacka chokladen grovt, riv mandelmassa och apelsinskal och fördela över
smördegsrutorna.
5. Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på
en plåt med bakplåtspapper.
6. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
7. Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, cirka 20 minuter.
8. Pudra på florsocker innan servering.
Åh dessa godingar minns jag när du gjorde! Såååå goda!:)