15 DECEMBER

 
               
 
           Denna tårta vart fantastiskt god! Bakade tårtan till mamma och hennes ledargrupp
           då dom hade middag här hemma. Juliga smaker och inte ett dugg torr. Jättesaftig!
 
              Morotstårta de luxe
 
              8–10 bitar

              Morotsbotten

              150 g smör

              3 stora ägg

              1 1/2 dl strösocker

              1 1/2 dl muscovadosocker (hårt packat i måttet)

              1 tsk vaniljsocker

              3 dl vetemjöl

              2 tsk bakpulver

              1 1/2 tsk bikarbonat

              1 tsk kanel

              250 g morötter

              100 g valnötter

              1 1/2 dl äppelmos

 

              Cream cheesefrosting

              100 g rumsvarmt osaltat smör

              300 g philadelphiaost eller annan färskost

              3 1/2 dl florsocker

              1 tsk vaniljsocker

 

              Dekoration

              100 g kokosflingor

               ev. tygblommor

 

Gör så här:

              Morotsbotten

              1. Värm ugnen till 175°.

              2. Smörj och mjöla två formar, 15 cm i diameter.

              3. Smält smöret och låt det svalna.

              4. Vispa ägg, strösocker och muscovadosocker ljust och fluffigt. Blanda ner smör

                   och vaniljsocker och vispa lite till.

              5. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel och sikta sedan ner det i smeten.

                  Vispa tills smeten precis går ihop.

              6. Skala och riv morötterna fint. Hacka nötterna. Vänd ner morötter, nötter och äppelmos

                  i smeten. Fördela smeten jämnt mellan bakformarna.

              7. Grädda bottnarna i 40–45 minuter.

 

              Cream cheesefrosting

              1. Vispa smöret vitt. Tillsätt philadelphiaosten och vispa till en jämn och tjock smet.

              2. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ännu mer. Låt stå i kylen en stund

                    om frostingen är för lös.

 

              Sätta ihop tårtan

              1. Dela båda bottnarna på mitten så att du får fyra tunnare bottnar.

              2. Lägg den första bottnen på ett tårtfat eller en tårtbricka. Bred ut ett jämnt lager

                  frosting över bottnen. Upprepa tills du har använt tre av bottnarna. Lägg den fjärde bottnen

                  överst med den skurna sidan ner.

              3. Bred resten av frostingen över hela tårtan och strö sedan ut ett lager kokosflingor över

                  frostingen. Tryck eventuellt till lite med handflatan så att kokosen fastnar. Dekorera med 

                  tygblommor eller något annat som du tycker är fint.

 

Kommentarer



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Mail kanske?

Blogg?

Vad har du på hjärtat?