Spindelnätscupcakes

 
Spindelnätscupcakes
med chocolate chip och digestive
 
Mitt eget recept med en bas från Leila Lindholms cupcakesrecept!
 
12 st cupcakes
 
3 ägg
dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1 dl mjölk
dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk kakao
100 gram mörk choklad
4 st digestivekex
 
Frosting
 
1 dl florsocker
några droppar vatten
 
100 gram mörk choklad
½ dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt.
3. Smält smöret på svag värme, blanda med mjölken och häll i äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och kakao i en bunke och blanda sedan ner i äggsmeten.
5. Placera ut 12 pappersformar i en muffinsplåtoch fyll formarna till 2/3.
6. Grädda i mitten av ugnen i cikra 15 minuter. Låt svalna.
 
Till spindelnätet:
7. Gör sedan frostingen. Eller båda två. Blanda först florsocker med vatten tills den får en bra, seg, men lite rinnig konsistens.
 
Chokladfrostingen:
8. Värm sedan chokladen över vattenbad och låt svalna en aning.
9. Blanda sedan i  florsocker och vaniljsocker.
 
Dekoreringen:
10. Bred ett tunt lager chokladfrosting på cupcakesen. Om frostingen stelnar fort, värm det i vattenbadet igen.
11. Ta florsockerglasyren och häll i en plastpåse som du andvänder som
spritspåse. Klipp ett ytterst litet hål. Spritsa ringar, cirka 4-5 på varje cupcakes.
Ta en kniv och dra 6 streck nedåt så det får ett spindelnätsmönster.
 
Voila, nu har du något att impa med när du bjuder på fika!;)

Kommentarer



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Mail kanske?

Blogg?

Vad har du på hjärtat?