Spindelnätscupcakes



Spindelnätscupcakes
med chocolate chip och digestive
Mitt eget recept med en bas från Leila Lindholms cupcakesrecept!
12 st cupcakes
3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk kakao
100 gram mörk choklad
4 st digestivekex
Frosting
1 dl florsocker
några droppar vatten
100 gram mörk choklad
½ dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt.
3. Smält smöret på svag värme, blanda med mjölken och häll i äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och kakao i en bunke och blanda sedan ner i äggsmeten.
5. Placera ut 12 pappersformar i en muffinsplåtoch fyll formarna till 2/3.
6. Grädda i mitten av ugnen i cikra 15 minuter. Låt svalna.
Till spindelnätet:
7. Gör sedan frostingen. Eller båda två. Blanda först florsocker med vatten tills den får en bra, seg, men lite rinnig konsistens.
Chokladfrostingen:
8. Värm sedan chokladen över vattenbad och låt svalna en aning.
9. Blanda sedan i florsocker och vaniljsocker.
Dekoreringen:
10. Bred ett tunt lager chokladfrosting på cupcakesen. Om frostingen stelnar fort, värm det i vattenbadet igen.
11. Ta florsockerglasyren och häll i en plastpåse som du andvänder som
spritspåse. Klipp ett ytterst litet hål. Spritsa ringar, cirka 4-5 på varje cupcakes.
Ta en kniv och dra 6 streck nedåt så det får ett spindelnätsmönster.
Voila, nu har du något att impa med när du bjuder på fika!;)
Kommentarer