Hallonsorbet

Idag har jag varit med Emilia och gjort sorbet. Kort och gott. Näe, lite mer detaljer måste ni väl få. Jag och Emilia cyklade på Ica i det fiin-fiina vädret och såg på gamla filmklassiker. Sorbet gjorde jag själv lite emellanåt (stavning?) för den är ju inte komplicerad att göra, den tar bara lång tid. Här får ni bilder och recept.



Hallonsorbet

5 dl hallon (frysta eller färska)
2 msk socker
3 dl vatten
2 - 3 msk socker
3 äggvitor

Gör så här:

1. Mosa hallonen till en puré och blanda med socker och vatten (bara dom första 2 msk)
2. Häll i en form och frys i cirka 1 timme och 30 minuter tills hallonpurén är halvfryst.
3. Vispa äggvitorna hårt och blanda i resterande socker (3 - 2 msk) medans du vispar kraftigt.
4. Blanda med hallonpurén
5. Häll tillbaka i formen och frys i cirka 2 - 3 timmar. Eller kör i glassmaskin om du har någon.
6. Smarr!

Kommentarer



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Mail kanske?

Blogg?

Vad har du på hjärtat?