X3
Vad kännar sportlovslökarna för?
Det är bara att välja och vraka mellan kladdig, seg eller dinkelkladdkaka!
Kladdig kladdkaka
2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2ägg
100 gram smält smör
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt äggen och smöret.
4. Häll i en smord form och grädda i mitten av ugnen i cirka: 10 minuter.
Tips! Om du gillar kladdiga kladdkakor, som denna, se till att inte grädda den för
länge! När du provar med en sticka ska sticka fortfarande vara LITE kladdig för
att få en kladdig kladdkaka!
Seg Kladdkaka
2 ½ dl strösocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en rund form.
2. Smält margarinet och blanda med sockret. Låt svalna.
3. Rör ner äggen i smeten.
4. Sila i alla övriga ingredienser i smeten så det blir en fin smet.
5. Häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i cirka: 20 minuter.
6. Smarr!!
Tips! Om du låter kladdkakan få stå i kylen under natten eller några timmar under
dagen blir den extra seg!
Dinkelkladdkaka
100 gram smör
200 gram mörk choklad
3 ägg
1½ dl strösocker
1½ dl dinkelmjöl
1 krm salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader och smörj en rund from med smör.
2. Smält smöret till kakan och bryt chokladen och smält försiktigt.
3. Blanda det till en jämn smet och vispa sedan äggen lätt tillsammans med
sockret och blanda ner i chokladsmeten.
4. Blanda mjöl och salt och blanda ner även det i chokladsmeten och rör ihop
till en jämn smet.
5. Häll i formen och grädda i cirka 15 minuter.
6. Låt svalna helt
7. Smarr!
Tips! Tycker du inte om dinkelmjöl kan du ersätta det med andra mjölsorter
som: vanligt vetemjöl (men då blir det ju ingen dinkelkladdkaka) eller grahamsmjöl.
Ha ett gött sportlov!
P.S Reser bort så kommer inte kunna skriva sådär mycket inlägg förutom om
jag får skriva på syrrans mobil förstås!
sv: haha, vad kul! :)