Frusen

I tisdags hade vi främmande av några gamla vänner som  var här på middag.
Och till efterrätt hade jag bakat en otroligt mumsig cheesecake med smak av
choklad:) Var länge sen jag gav ut ett recept, så här kommer receptet på den.
Jättebra för allergier som mjölk och gluten. Inge mjöl, kesella eller
mascarponeost och grädden och philadelphiaosten finns att köpa mjölkfritt!
P.S Kakan är den som syns i mitten på bilderna!
 
Frusen choklad-cheesecake med bär
Från boken Choklad av Johan Åkerberg
 
4-8 personer
 
3 st ägg
2 dl mörkt muscovadosocker
3 dl grädde
200 gram philadelphiaost
200 gram mörk choklad
6-8 st digestivekex
färska bär
 
Gör så här:
1. Smält chokladen över vattenbad.
2. Serparera äggulor och äggvitor, båda ska andvändas.
3. Vispa gulorna och sockret.
4. Vispa ner färskosten i äggsmeten och blanda förskicktigt i
lättvispad grädde.
5. Blanda i den smälta chokladen.
6. Vispa äggvitorna till hårtskum och vänd ner i smeten.
7. Mixa kexen grovt.
8. Häll hälften av kexsmulorna i botten på en plastfolieklädd
kak- eller brödform, slå på smeten och strö över resten av kexen.
9. Täck med plastfolie och låt stå i frysen cirka 5 timmar, minst.
10. Servera skuren i bitar ed bär.
11: Smarr!
 
Hejdå!<3
 
 
 

Kommentarer



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Mail kanske?

Blogg?

Vad har du på hjärtat?