Gino-paj med knäcktäcke
Hej! Igår kväll fick vi med oss hem färska jordgubbar farmor köpt. Jag skulle göra någon god efterrätt hemma sen av den men jag hade inte så mycket tid på mig. Så då gjorde jag min egen Gino-paj! Gino är varma frukter (som jordgubbar, kiwi, banan och vindruvor) som man värmer i ugnen med vit choklad som man räfflat över. Jag kan inte själv äta vit choklad (mjölkallergi) och det finns inte heller någon mjölkfri vit choklad. Så då gjorde jag en slags Gino-paj med knäcktäcke av havregryn m.m. Blev riktigt gott faktiskt, och det är alltid kul att hitta på egna recept. Hade bara jordgubbar och banan hemma men man kan fylla med kiwi och vindruvor också. Dock en varning för alla anti-banan-älskare. Det smakar rätt mycket banan så det kan man utesluta om man inte tycker om det:) Det blev inte så bra bilder, men aja, det skadar ingen!


Gino-paj med knäcktäcke!
(mitt egna recept)
250 gram jorgubbar (kan butas till kiwi eller vindruvor)
1 banan (kan uteslutas)
2 ½ dl havregryn
2 msk smält smör
½ dl råsocker
1 tsk ingefära
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär banan och jordgubbar i jämna, mellanstora bitar eller skivor.
3. Blanda havregryn, smör, råsocker och ingefära í en skål.
4. Fördela frukten i två lite större portionsformar eller 4 mindre portionsformar.
5. Strö över havregrynsblandningen.
6. Grädda i cirka 13 minuter.
7. Smarr!!
Serveras med vaniljglass!!
Hare!!<3


Gino-paj med knäcktäcke!
(mitt egna recept)
250 gram jorgubbar (kan butas till kiwi eller vindruvor)
1 banan (kan uteslutas)
2 ½ dl havregryn
2 msk smält smör
½ dl råsocker
1 tsk ingefära
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär banan och jordgubbar i jämna, mellanstora bitar eller skivor.
3. Blanda havregryn, smör, råsocker och ingefära í en skål.
4. Fördela frukten i två lite större portionsformar eller 4 mindre portionsformar.
5. Strö över havregrynsblandningen.
6. Grädda i cirka 13 minuter.
7. Smarr!!
Serveras med vaniljglass!!
Hare!!<3
Kommentarer