very crumbly
Hejsan! Idag hade vi (mitt) favoritämne HK och vi bakade äppelsmulpaj, hur gott och enkelt som helst. Jag bakade med en person och vi fick dela på en hel paj tillsammans, så lite fick man ta med sig hem. Men ärligt talat så såg det inte så smarrigt ut efter cykelfärden hem ändå. Då var biten mest bara som en blandning som rörts om på papperstallriken. Men jag tror jag minns receptet så jag tänkte ge er det på en gång:
Äppelpaj
Smuldegen:
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 msk strösocker
1 tsk kanel
70 gram margarin
Äpplerna:
3-4 äpplen
1 msk strösocker
1 tsk kanel
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader och smörj en forn med
smör.
2. Blanda alla dom torra ingredienserna till smuldegen och tillsätt
margarinet och gör till en smulig deg med hjälp av en gaffel (elr fingrarna)
3. Skär och skala äpplerna i klyftor och lägg i formen och strö över kanel
och socker. Strö sedan över smuldegen.
4. Grädda i 10-15 minuter.
5. Smarr!
Godast att äta till vaniljsglass!
/Hejdå<3
Äppelpaj
Smuldegen:
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 msk strösocker
1 tsk kanel
70 gram margarin
Äpplerna:
3-4 äpplen
1 msk strösocker
1 tsk kanel
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader och smörj en forn med
smör.
2. Blanda alla dom torra ingredienserna till smuldegen och tillsätt
margarinet och gör till en smulig deg med hjälp av en gaffel (elr fingrarna)
3. Skär och skala äpplerna i klyftor och lägg i formen och strö över kanel
och socker. Strö sedan över smuldegen.
4. Grädda i 10-15 minuter.
5. Smarr!
Godast att äta till vaniljsglass!
/Hejdå<3
Kommentarer