Supergod stubbe och vaniljbullar, tack!
Ja, det är vad jag bakat idag, eller nja, brödet jag gjort heter faktiskt inte supergod stubbe, men jag själv tyckte det var ett bra "namn" eftersom brödet såg lite ut som en stubbe, men skillnaden var nog definitift smaken, hihi:):) Ja, mycket godare än en stubbe var brödet, och sådär supernyttigt! Inget smör, inget socker, inget vetemjöl. Men då undrar du väl hur jag har tillstånd att kalla det bröd, kolla receptet så får du se. Hinner inte skriva receptet på vaniljbullarna jag även gjort idag. Så dom kommer senare, kanske imorgon. Receptet kommer från en av min mammas jobbarkompisar på jobbet, tackar och bockar! Men jag varnar er för att receptet ser lite sådär BORING ut, så tänkte jag också. Men det var ändå riktigt gott, med endast en smörklick på, och vi tillsatte lite honung för att få lite sötma i "stubben" (jag som är kakmonster gillar lite sötma)
Edins nyttiga, goda bröd (stubbe)
Varning för att brödet tar kortare tid att göra än att hitta alla ingredienserna i en matbutik, men
det är det värt!
2 dl vetekross
1 dl krossad bovete
1 dl rågkross
2 dl dinkelflingor
5 dl rågmjöl
6 dl dinkelmjöl
1 dl linfrö
2 dl solrosfrö
3 tsk salt
3 tsk bikarbonat
200 gram torkade aprikoser
3 dl nötter (valfria, men naturella)
10 dl filmjölk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt filmjölken
och häll i två smorda brödformar
3. Grädda i mitten av ugnen i cirka: 50 minuter
Ska äta nu, ha de gött!!
Nu ska jag äta, ha de gött<3<3
Kommentarer
Vad heter du? Majlan
Nu ska jag äta ha det gött!!
Nu ska jag äta ha det gött<3<3
Vad heter du? Fanny
Kan inte du lägga ut en bild på det du bakade?:]