Lyxiga vaniljbullar!

Här kommer bilder och receptet på dom lyxiga vaniljbullarna och bilder av brödet som jag gjorde igår, läs, se och njut!              

Ser lite skrövligt (stavning) ut, men det var jättegott!

Före gräddning...

...och efter gräddning, yummi!!

Lyxiga skurna vaniljbullar
Ingredienser

25 g jäst för söta degar
3 dl kall lättmjölk
3/4 dl strösocker
2 ägg
150 g smält avsvalnat smör
11-12 dl vetemjöl
Vaniljkräm
3 dl standardmjölk
3 msk strösocker
1 ½ msk maizena majsstärkelse
4 äggulor
2 tsk vanillinsocker
Fyllning
75 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
Pensling och glasyr:
1 ägg till pensling
2 dl flrosocker + lite vatten

Gör så här:

1. Börja med vaniljkrämen. Koka upp ingredienserna under vispning till en kräm. Låt kallna i kallt vattenbad under lock.
2. Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt övriga ingredienser, lite mjöl i taget. Låt jäsa 40 min.
3. Blanda fyllningen: Vispa med elvisp, det går mycket lättare, och tillsätt ev. lite kanel om du tycker om det.
4. Kavla ut halva degen till ca 30x40 cm och lägg den i en långpanna med bakplåtspapper.
5. Bred på vaniljkrämen. Kavla ut resten av degen och bred på fyllingen, rulla ihop och skär i 24 bitar.
6. Lägg bullarna på degplattan med vaniljkräm. Jäs ca 1 timme.
7. Pensla bullarna med ägg. Grädda ca 25 min längst ner i ugnen på 200 grader.
8. Skär i rutor när dom har svalnat och ringla på florsockerglayren
9. Smarr!!

Blir som butterbullar, fast inte riktigt, är hur goda som helst!

/Hejdå

P.S Skrev fel igår, skrev att jag skulle äta två gånger i slutet på inlägget, men sånt händer...



                                       

Kommentarer
Vad heter du? Majlan

Ha ha

2011-10-16 @ 17:17:21



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Mail kanske?

Blogg?

Vad har du på hjärtat?