Brownie-lover #1


Ja, det är jag kan man uttrycka det som. Blev så lycklig i lördags när jag fick smaska i mig det som finns på fatet på bilden här åvanför: En black and white brownie med gräddig chokladsås och vaniljsglass, mums! Iaf, så vill jag dela med mig av glädjen och ge er receptet så att ni kan själva baka dom och njuta, fast ni behöver inte skära ut dom som hjärtan, det gjorde bara jag för att det skulle se riktigt fint ut på fatet, hehe:):)

Chokladbrownies Black & White

175 gram smör (hårt)
2 msk kakao
3 1/3 dl strösocker
2 ägg, lättvispade
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
60 gram vit choklad (denna choklad uteslöt jag eftersom jag
inte tål den eftersom jag är mjölkproteinsallergiker)
60 gram mörk choklad
60 gram hasselnötter

Chokladglasyr:
6 dl florsocker
4 ½ msk kakao
2-4 msk smält smör
1-1 1/4 dl mjölk

Brownie:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smörj en grund, fyrkantig form ca 23x23 cm och klä med bakplåtspapper
3. Blanda smör, kakao och socker i en stor kastrull på svag värme. Låt stå tills
allt smält.
4. När allt har svalnat tillsätter du resten av ingredienserna och rör till en smet, men
rör inte för mycket
5. Grädda i mitten av ugnen i cirka: 15-20 minuter, så att kanterna känns ganska fasta,
men att i mitten ska det fortfarande vara lite kladdig/sekt
6. Låt svalna helt!!

Glasyr (kan uteslutas)
1. Sila ner florsockret och kakaon i en bunke och blanda med
resterande ingredienser så att du får en ganska rinnande smet.
2. Bre över kakan, endast om den är helt kall och ställ sedan i frysen
4-5 timmar, minst, helst längre

Ät med vaniljglass, smarr!!

/Ciao<3<3


Kommentarer
Vad heter du? Emma

Hej det är emma lq duhar en jätte fin ochbra blogg allting ser jätte gott ut!!!Snälla kolla min blogg fast den är inte så bra:):):):)<3

2011-10-04 @ 12:14:50
Blogg? http://emmasstjarna.blogg.se/



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Mail kanske?

Blogg?

Vad har du på hjärtat?