Softy gingerbread
Hallojsan!! Idag har jag och Emilia bakat mjukpepparkaka:) Eller rättare sagt så fotade Emme samtidigt som jag bakade. Så nu ska ni få se resultatet av bildreceptet! Tack Emme!!!! Enjoy!
Mjukpepparkaka:
1. Sätt ugnen på 175 grader.




2. Vispa 3 ½ dl socker och 3 ägg vitt och poröst med elvisp.

3. Blanda 4 dl vetemjöl och
3 tsk bakpulver i en annan bunke.

4. Sikta ner mjöl-blandningen i ägg smeten.



5. Blanda ner 2 1/4 dl mjölk, 150 gram smält, avsvalnat smör och ungefär en påse
pepparkakskrydda (Santa Maria) och rör till en slät smet.

6. Häll smeten i en sord och börad form.

7. Grädda i cirka 30-40 minuter. (Jag vet, visst är denna bild ful?)(Jag tog den)
8. Smarr!!
Hoppas ni tycker om detta, det tog mycket tid.
/Hejdå:)
P.S Kommer med slutbild av kakan senare!
Mjukpepparkaka:
1. Sätt ugnen på 175 grader.




2. Vispa 3 ½ dl socker och 3 ägg vitt och poröst med elvisp.


3 tsk bakpulver i en annan bunke.

4. Sikta ner mjöl-blandningen i ägg smeten.



5. Blanda ner 2 1/4 dl mjölk, 150 gram smält, avsvalnat smör och ungefär en påse
pepparkakskrydda (Santa Maria) och rör till en slät smet.

6. Häll smeten i en sord och börad form.

7. Grädda i cirka 30-40 minuter. (Jag vet, visst är denna bild ful?)(Jag tog den)
8. Smarr!!
Hoppas ni tycker om detta, det tog mycket tid.
/Hejdå:)
P.S Kommer med slutbild av kakan senare!
Kommentarer