Recepten kommer nu!

Hej, nu ska jag ge er receptet på cupcaksen som
jag och Emilia bakade i lördags.


Recept:
75 gram smält smör
1 ägg
1 dl strösocker
25 gram nutella
2 ½ dl glutenfri mjölmix (eller vanligt vetemjöl)
1 dl hasselnöts-spån
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
50 gram hackad choklad
1 dl mjölk

Frosting:
1 dl nutella
4 dl florsocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
150 gram philadelphiaost
1 ½ msk färdigt kaffe
Strössel eller vad du vill till dekoration

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Smält smöret på låg värme i en kastrull
3. Vispa smör, ägg och socker riktigt fluffigt med elvisp i en skål.
4. Häll i nutellan i ägg smeten
5. Rör ihop glutenfri mjölmix, hasselnöts-spån, bakpulver, vaniljsocker, kakao
och den hackade chokladen i en annan skål.
6. Häll ner det i äggsmeten.
7. Tillsätt försiktigt mjölken. Rör försiktigt så att du inte spräcker luftbubblorna!
8. Häll smeten i muffinsformar och grädda i cirka: 20 minuter. Låt svalna.
Frosting:
1. Rör ihop alla ingredienser tillsammans med en elvisp.
Först kommer det kännas som om frostingen blir väldigt torr
men efter ett tag blir den perfekt. Men om den fortfarande är torr,
tillsätt lite mjölk.
2. Bred eller spritsa ut frosting på varje muffins.
3. Dekorera med din fanatsi.
4. Smarr!

Ha det bra:)

Kommentarer



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Mail kanske?

Blogg?

Vad har du på hjärtat?