Kladdiga chokladkakor
Hejsan, jag tänkte ge er ett recept som jag själv inte har bakat
ännu men ska säkert inom kort. Dom kommer från receptboken jag
fick av mamma idag och dom verkar supergoda.
Kakorna på receptboken på bilden är dom som ni ska få recept på nu:
Recept:
175 gram mörk choklad
50 gram smör eller margarin
5 msk vetemjöl
2 krm bakpulver
1 krm salt
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
125 gram ljus eller mörk choklad, hackad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä upp två ugnsplåtar med bakplåtspapper.
2. Smält choklad och smöret elr margarinet sakta i en skål över vattenbad. Låt blandningen svalna något.
3. Blanda mjöl, bakpulver och salt.
4. Vispa äggen, sockret och vaniljsockret till en ljus och luftig smet.
5. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten och därefter mjölblandningen och
den hackade chokladen.
6. Klicka ut smeten på bakplåtspapperen och grädda i 8 till 10 minuter.
7. Ta ut ur ugnen och lyft över båda papperna med kakorna på galler för att svalna.
8. Smarr!
Ha det bra:)
ännu men ska säkert inom kort. Dom kommer från receptboken jag
fick av mamma idag och dom verkar supergoda.

Recept:
175 gram mörk choklad
50 gram smör eller margarin
5 msk vetemjöl
2 krm bakpulver
1 krm salt
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
125 gram ljus eller mörk choklad, hackad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä upp två ugnsplåtar med bakplåtspapper.
2. Smält choklad och smöret elr margarinet sakta i en skål över vattenbad. Låt blandningen svalna något.
3. Blanda mjöl, bakpulver och salt.
4. Vispa äggen, sockret och vaniljsockret till en ljus och luftig smet.
5. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten och därefter mjölblandningen och
den hackade chokladen.
6. Klicka ut smeten på bakplåtspapperen och grädda i 8 till 10 minuter.
7. Ta ut ur ugnen och lyft över båda papperna med kakorna på galler för att svalna.
8. Smarr!
Ha det bra:)
Kommentarer