Sommarrecept!!!
Hej, jag fick en kommentar tidigare i veckan om att jag
skulle ge ut ett sommarrecept. Jag har funderat på vad
jag skulle kunna ge er, och nu vet jag vad.
En enkel och supergod efterrättt, kanske till midsommar:
Hallonmoussepaj!!
Den är väldigt enkel att göra och kan även göras glutenfri.
Jag har bjudit på den flera gånger, varav en gång var på
mitt släktkalas när jag fyllde 11 förra året.
Hoppas du gillar receptet! (Även du, Majlan)

Receptet kommer från Boken: Rabarberpaj
Skriven av Inger Bjugård. I boken finns olika recept
med alla olika bär. Hallon, blåbär, jordgubbar, rabarber,
björnbär, smultron, hjortron, vinbär...
Fast pajen på bilden är inte den jag ger recept på nu.
Recept:
Pajskal:
3 dl vetemjöl (andvänd glutenfri mjölmix för att få pajen glutefri)
125 gram smör (hårt)
½ dl strösocker
1 äggula
Fyllning:
400 gram färska eller tinade hallon
4 gelatinblad
1 dl strösocker
3/4 dl vatten
3 dl vispgrädde
Topping:
Hallon (I vafri mängd)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Arbeta samman alla ingredienser till pajdegen i
matberedare eller med händerna.
3. Tryck ut degen i en pajform. Låt stå kallt i 30 minuter.
4. Grädda sedan i 15 minuter. Låt kallna.
5. Passera hallonen genom en finmaskig sil.
6. Blötlägg gelatinblden i kallt vatten.
7. Koka sedan socker och vatten (inte vattnet som gelatinen ligger i)
några minuter i kastrull så att det blir genomskinligt.
8. Krama ur gelatinbladen lite och lägg dem att smälta i
sockerlagen.
9. Låt svalna.
10. Vispa grädden och blanda med hallonmoset och sockerlagen.
11. Bred ut i pajskalet.
12. Låt pajen stelna i kylen. Garner med färska bär och servera.
En perfekt sommarefterätt är det. Men nu kommer snart Isbelle,
vad vi ska göra har jag ingen aning om.
Ha det bra:)
skulle ge ut ett sommarrecept. Jag har funderat på vad
jag skulle kunna ge er, och nu vet jag vad.
En enkel och supergod efterrättt, kanske till midsommar:
Hallonmoussepaj!!
Den är väldigt enkel att göra och kan även göras glutenfri.
Jag har bjudit på den flera gånger, varav en gång var på
mitt släktkalas när jag fyllde 11 förra året.
Hoppas du gillar receptet! (Även du, Majlan)

Receptet kommer från Boken: Rabarberpaj
Skriven av Inger Bjugård. I boken finns olika recept
med alla olika bär. Hallon, blåbär, jordgubbar, rabarber,
björnbär, smultron, hjortron, vinbär...
Fast pajen på bilden är inte den jag ger recept på nu.
Recept:
Pajskal:
3 dl vetemjöl (andvänd glutenfri mjölmix för att få pajen glutefri)
125 gram smör (hårt)
½ dl strösocker
1 äggula
Fyllning:
400 gram färska eller tinade hallon
4 gelatinblad
1 dl strösocker
3/4 dl vatten
3 dl vispgrädde
Topping:
Hallon (I vafri mängd)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Arbeta samman alla ingredienser till pajdegen i
matberedare eller med händerna.
3. Tryck ut degen i en pajform. Låt stå kallt i 30 minuter.
4. Grädda sedan i 15 minuter. Låt kallna.
5. Passera hallonen genom en finmaskig sil.
6. Blötlägg gelatinblden i kallt vatten.
7. Koka sedan socker och vatten (inte vattnet som gelatinen ligger i)
några minuter i kastrull så att det blir genomskinligt.
8. Krama ur gelatinbladen lite och lägg dem att smälta i
sockerlagen.
9. Låt svalna.
10. Vispa grädden och blanda med hallonmoset och sockerlagen.
11. Bred ut i pajskalet.
12. Låt pajen stelna i kylen. Garner med färska bär och servera.
En perfekt sommarefterätt är det. Men nu kommer snart Isbelle,
vad vi ska göra har jag ingen aning om.
Ha det bra:)
Kommentarer