Here they come!
Hej, idag har jag bakat nöttoppar och muffins med rabarber, jordgubbar och ingefära.
Jag ska ge er receptet på båda tänkte jag, i detta inlägg!
Jag har idag fixat så jag har olika kategorier på bloggen som recept, skolan, min vardag mm. Men blogg.se vill inte visa kategorierna på bloggen, blää så trisst, ska nog skriva till dem och fråga, för jag vet att dom ska visas på bloggen. Jag har inte gjort så många kategorier än, men jag hittar inte på
så många. Ska fortsätta fundera...

Snart är dom klara...

Muffinsarna och nöttopparna ska ätas på stranden i sommar...

There they are!!!

Åhh, dom ser goda ut...

Jag kan sammanfatta kort att jag blev väldigt sugen på att smaka.

Recepten:
Muffinsarna:
100 gram smör (hårt)
2 dl mjölk
Skal av 1 citron (kan uteslutas)
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk ingefära
1 ½ dl rabarber
3 dl jordgubbar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret och tillsätt mjölken och citronskalet
3. Vispa äggen, sockret och vaniljsockret vitt och pösigt.
4. Rör ner den ljumma smörvätskan.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en annan bunke.
6. Skölj rabarbern (ung. 1 ½ dl är ung. en stor stjälk)
och skär sedan i 1 cm tjocka bitar.
7. Skölj jordgubbarna och ta hälften av dom och skär så
dom blir tunna skivor och sedan på hälften.
8. Den andra delen av jordgubbarna skär du samma fast efter
du skärt dom i tunna skivor skär du dom till små bitar.
9. Ta mjölblandningen och vänd ner i smeten, och sedan häller du
ner ingefäran, 1 ½ dl jordgubbar (dom större skärda jordgubbarna)
och rabarbern.
10. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna med
2/3 smet. Ta sedan det resterande jordgubbsbitarna som är skärda
i små tärningar och strö över dom jämnt (se på bilden ovanför)
så att det räcker till alla muffins.
Blir ung. 12 muffins.11. Grädda i mitten av ugnen i cirka: 10-20 minuter.
Det tar längre tid om du har en vanlig ugn och fortare om du har en varmlufts-
ugn.
Nöttoppar:
50 gram smör
200 gram hasselnötter
1 dl strösocker
1 ägg
1/4 dl brunt farinsocker (kan uteslutas)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Mixa hasselnötterna till ett fint pulver i en matberedare.
Spara 16 st nötter!!
4. Blanda nötterna med smöret, sockret och ägget.
5. Forma smeten med fingrarna till toppar på en plåt med
bakplåtspapper, sätt en hasselnöt i varje topp.
6. Grädda gyllene i mitten av ugnen i cirka 18 min.
Låt svalna på plåten.
Muffinsarna blev så saftiga och nöttopparna var lika enkla att göra
som om man tog fyra ingredienser, rörde ihop dom och gräddade dom!
Två helt fantastiska recept. Egentligen var det ingen rabarber elr jordgubbar
eller ingefära i smeten. Det tillsatte jag, byt ut till andra frukter och bär och
gör din egna favvo!!! Och i nöttopparna tillsatte jag lite farinsocker för att få en
lite kolaaktig smak på topparna:)
Ha det bra:)
Jag ska ge er receptet på båda tänkte jag, i detta inlägg!
Jag har idag fixat så jag har olika kategorier på bloggen som recept, skolan, min vardag mm. Men blogg.se vill inte visa kategorierna på bloggen, blää så trisst, ska nog skriva till dem och fråga, för jag vet att dom ska visas på bloggen. Jag har inte gjort så många kategorier än, men jag hittar inte på
så många. Ska fortsätta fundera...

Snart är dom klara...

Muffinsarna och nöttopparna ska ätas på stranden i sommar...

There they are!!!

Åhh, dom ser goda ut...

Jag kan sammanfatta kort att jag blev väldigt sugen på att smaka.

Recepten:
Muffinsarna:
100 gram smör (hårt)
2 dl mjölk
Skal av 1 citron (kan uteslutas)
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk ingefära
1 ½ dl rabarber
3 dl jordgubbar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret och tillsätt mjölken och citronskalet
3. Vispa äggen, sockret och vaniljsockret vitt och pösigt.
4. Rör ner den ljumma smörvätskan.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en annan bunke.
6. Skölj rabarbern (ung. 1 ½ dl är ung. en stor stjälk)
och skär sedan i 1 cm tjocka bitar.
7. Skölj jordgubbarna och ta hälften av dom och skär så
dom blir tunna skivor och sedan på hälften.
8. Den andra delen av jordgubbarna skär du samma fast efter
du skärt dom i tunna skivor skär du dom till små bitar.
9. Ta mjölblandningen och vänd ner i smeten, och sedan häller du
ner ingefäran, 1 ½ dl jordgubbar (dom större skärda jordgubbarna)
och rabarbern.
10. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna med
2/3 smet. Ta sedan det resterande jordgubbsbitarna som är skärda
i små tärningar och strö över dom jämnt (se på bilden ovanför)
så att det räcker till alla muffins.
Blir ung. 12 muffins.11. Grädda i mitten av ugnen i cirka: 10-20 minuter.
Det tar längre tid om du har en vanlig ugn och fortare om du har en varmlufts-
ugn.
Nöttoppar:
50 gram smör
200 gram hasselnötter
1 dl strösocker
1 ägg
1/4 dl brunt farinsocker (kan uteslutas)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Mixa hasselnötterna till ett fint pulver i en matberedare.
Spara 16 st nötter!!
4. Blanda nötterna med smöret, sockret och ägget.
5. Forma smeten med fingrarna till toppar på en plåt med
bakplåtspapper, sätt en hasselnöt i varje topp.
6. Grädda gyllene i mitten av ugnen i cirka 18 min.
Låt svalna på plåten.
Muffinsarna blev så saftiga och nöttopparna var lika enkla att göra
som om man tog fyra ingredienser, rörde ihop dom och gräddade dom!
Två helt fantastiska recept. Egentligen var det ingen rabarber elr jordgubbar
eller ingefära i smeten. Det tillsatte jag, byt ut till andra frukter och bär och
gör din egna favvo!!! Och i nöttopparna tillsatte jag lite farinsocker för att få en
lite kolaaktig smak på topparna:)
Ha det bra:)
Kommentarer
Vad heter du? Majlan
Kan du nån gång ta bilder när du bakar?
Vad heter du? Amanda (Ava)
Hej!
Nu kan du va med och tävla om att bli dagens blogg och få en länk i ett inlägg!
//Amanda (Ava) www.slalomava.wordpress.com