Chokladkolapaj

Hejsan, som jag tidigare berättade så skulle jag ju ge
er receptet på chokladkolapajen som jag bakde till kusinerna
i helgen. Pajen var väldigt enkel att göra och smakade som en dröm!

Pajen är en riktigt smaskig godispaj fast helt utan godis och den passar
perfekt för alla, är du nötallergiker så kan du bara skippa nötterna,
det blir ändå lika gott!!!

Recept:

Pajdegen:
3 dl vetemjöl
125 gram kylskåpskallt margarin eller smör
2 - 3 msk vatten

Fyllningen:
4 dl valfria nötter (jag andvände jordnötter)
150 gram smält mörk blockchoklad
2 ägg
1 ½ dl farinsocker
1 dl sirap (ljus sirap är bättre i denna kaka eftersom den har en kolaaktig
smak, men mörk går ändå lika bra ändå)

Tillbehör:
Vispad grädde eller vaniljglass

Gör så här:
Pajdegen:
1. Häll mjölet i en skål. Skär det kalla margarinet i bitar och häll det i mjölet.
2. Finfördela margarinet med mjölet med fingertopparna till en smulig massa.
3. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt till en smidig deg.
4. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant och nagga sedan botten med en gaffel.
5. Ställ formen i kylen i 30 minuter och sätt ugnen på 225 grader.
6. Förgrädda pajskalet i cirka: 10-12 minuter i mitten av ugnen. Sänk sedan värmen till 175 grader.
Fyllningen:
1. Hacka nötterna grovt till fyllningen. Smält choklad över ett vattenbad.
2. Strö ut 3 dl nötter över pajskalet, spara 1 dl nötter.
3. Vispa samman ägg, farinsocker, sirap och dom resterande nötterna
till en fin smet. Häll tillsist i chokladen i smeten.
4. Häll över pajskalet och nötterna. Grädda pajen i nedre delen av ugnen
i cirka: 35 - 45 minuter.
5. Smarr!!!

Tips: Att man vet att pajen är färdig är när man sticker en tandpetare eller en
baksticka i kolasmeten och att den är inte för kladdig men det ska vara lite brunt på
pinnen, då blir den sådär kolasegaktig, då blir det mums!!!

Ha det bra:)

Kommentarer



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Mail kanske?

Blogg?

Vad har du på hjärtat?