Caramelly Corn

Hej, ikväll har jag gjort mina egna godisar. Jag döpte dom till Caramelly Corn. För det är havrekuddar, digestive och havregryn. Alltså väldigt mycket havre. Det är helt påhittat och superenkelt att göra. Och en riktig sockerkick om man känner sig utan energi.

Caramelly Corn

1 dl havre fras (havrekuddar)

1 st digestivekex

1 dl hasselnötter

100 gram smör (hårt)

1 ½ dl sirap

½ dl strösocker

½ dl brunt farinsocker

½ dl havregryn

Gör så här:

1. Häll havrekuddarna i en skål och hacka kexen ganska grovt, inte för stora bitar och blanda det tillsammans.
2. Hacka hasselnötterna grovt och häll dom i en tjockbottnad kastrull.
3. Sätt på spisen och rosta nötterna så dom blir lite gyllenbruna. Ställ bort från värmen.
4. Häll alla andra ingredienserna förutom havregrynen och kex och havreblandningen i kastrullen, alltså båda sockersorterna, sirapen och smöret.
5. Sätt kastrullen på spisen igen och rör på medelvärme tills allt blivit en bra smet.
Sockerkistrallerna ska ha försvunnit lite.
6. Häll nötsmeten i kex- och havre blandningen och havregrynen och rör till en bra smet.
7. Häll smeten i en avlångbröd brödform som är täckt i botten och på kanterna med plastfolie.
8. Ställ formen i frysen i cirka: 1 timme så smeten blir ganska hård, så där kolaktig.
9. Skär i avlång stänger, om man vill kan man doppa dem i choklad som man smält över vattenbad.
10. Smarr!

 


Kommentarer



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Mail kanske?

Blogg?

Vad har du på hjärtat?