Caramelly Corn
Caramelly Corn
1 dl havre fras (havrekuddar)
1 st digestivekex
1 dl hasselnötter
100 gram smör (hårt)
1 ½ dl sirap
½ dl strösocker
½ dl brunt farinsocker
½ dl havregryn
Gör så här:
1. Häll havrekuddarna i en skål och hacka kexen ganska grovt, inte för stora bitar och blanda det tillsammans.
2. Hacka hasselnötterna grovt och häll dom i en tjockbottnad kastrull.
3. Sätt på spisen och rosta nötterna så dom blir lite gyllenbruna. Ställ bort från värmen.
4. Häll alla andra ingredienserna förutom havregrynen och kex och havreblandningen i kastrullen, alltså båda sockersorterna, sirapen och smöret.
5. Sätt kastrullen på spisen igen och rör på medelvärme tills allt blivit en bra smet.
Sockerkistrallerna ska ha försvunnit lite.
6. Häll nötsmeten i kex- och havre blandningen och havregrynen och rör till en bra smet.
7. Häll smeten i en avlångbröd brödform som är täckt i botten och på kanterna med plastfolie.
8. Ställ formen i frysen i cirka: 1 timme så smeten blir ganska hård, så där kolaktig.
9. Skär i avlång stänger, om man vill kan man doppa dem i choklad som man smält över vattenbad.
10. Smarr!