"Crackles! Finns det inga snöiga kakor kvar?"

Receptet på typ dom coolaste julkakorna jag någonsin gett mig på. Och dom är busenkla. Ja läs receptet så får ni se! Men tycker man inte om sådär ganska osöta kakor, inuti iaf kan man ju minska kakaomängden en aning. För dom här måste man bara prova dom. Blir en sådär supersnygg yta som gör att alla tror att receptet ni bakat är jättesvårt att göra! Bra va?



Foto: Jag 

Ingredienser:

100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

2 dl vetemjöl
3 msk kakao av hög kvalitet
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
60 g smör
1.5 dl farinsocker
1 ekologiskt ägg
0.5 tsk vaniljsocker
0.5 tsk nystött kardemumma
0.25 dl mjölk

1 dl strösocker
1 dl florsocker

Gör så här

1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt den svalna något.
2. Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.
3. Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en skål.
4. Rör i mjölblandningen och mjölken. Degen skall vara lätt kladdig.
5. Forma degen till en rulle, plasta och låt vila i kylen några timmar.
6. Sätt ugnen på 175 grader.
7. Forma 18 bollar av degen, platta till dem lätt. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker.
8. Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen cirka 14 minuter tills ytan krackelerar.
9. Smarr♥

Värda att testa!! I promise you!!Hejdå♥


Kommentarer



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Mail kanske?

Blogg?

Vad har du på hjärtat?