Chocolate swirl cheesecake

Jag vet, hur ska man behöva döpa en cheesecake till något så avancerat? Aja, kakan är mycket god, dock inte för mig som är mjölkallergiker som skulle behöva ligga inne om jag skulle smälla i mig en sånhär! Men för andra så är den supergod♥
 

Ingredienser

Kexbotten
400 400 g digestivekex
150 150 g smör

Fyllning
600 600 g philadephiaost
2.5 2.5 dl kesella 10%
1.5 1.5 dl strösocker
2 2 tsk vaniljsocker
4 4 st ekologiska ägg
1 1 dl vispgrädde

Chocolate swirl
150 150 g mörk kvalitetschoklad 60%
3 3 msk espressokaffe

Gör så här

1. Kexbotten Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen fint i en mixer eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel.
3. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna.
4. Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
5. Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, låt svalna.
6. Sänk ugnstemperaturen till 130 grader.
7. Fyllning: Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
8. Blanda i strösocker och vaniljsocker.
9. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
10. Chocolate swirl
Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner kaffet.
11. Blanda hälften av cheesecakesmeten med chokladen.
12. Cheesecake: Häll hälften av den ljusa smeten över kexbotten.
13. Skeda över hälften av den mörka chokladsmeten, täck med resterande ljus smet och skeda över resterande
mörk chokladsmet.
14. Dra ett mönster med en kniv eller tandpetare genom smeten.
15. Grädda kakan i 1 timme och 25 minuter tills den stannat helt.
16. Låt svalna och servera kakan ljummen eller kylskåpskall.

Bilder kommer nog senare, au revoir♥


Kommentarer



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Mail kanske?

Blogg?

Vad har du på hjärtat?