Exprimentera
Hejsan allihop! Sorry för att jag inte hållt igång skrivadet den senaste tiden. Har faktiskt för första gången inte haft blogglust. Men idag iaf kunde jag inte vara med på matchen, har jätte ont i halsen. Så det blev en innedag med film och bak. Ja, jag bakade kanelkaka med äppelbitar i. Vi har ett eget äppelträd så vi ville andvända litegrann till något så då exprimenterade jag lite och gud så mycket godare kakan blev med äppelbitar i. Här kommer receptet:
(Äpplerna kan uteslutas)
Recept: 200 grader på ugnen.
100 gram smör (smält, avsvalnat)
3 dl socker
1 ägg
3 dl mjölk
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
3 äpplen hackade och skalade i medelstora tärningar.
Glasyr:
200 gram smör (smält, avsvalnat)
4-6 tsk kanel
2 dl socker
3 dl havregryn
Gör så här:
1. Rör poröst smöret och sockret tillsammans.
2. Tillsätt alla andra torra ingredienser.
3. Sedan tillsist ägget och mjölken och äppelbitarna
4. Häll smeten i en smörad och bröad långpanna. Låt stå.
5. Gör glasyren genom att röra ihop alla ingredienser ordentligt tillsammans.
6. Strö glasyren över smeten.
7. Grädda i cirka 15 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.
8. Skär efter gräddning i fyrkantiga bitar.
9. Smarr!
/Hej då<3<3
(Äpplerna kan uteslutas)
Recept: 200 grader på ugnen.
100 gram smör (smält, avsvalnat)
3 dl socker
1 ägg
3 dl mjölk
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
3 äpplen hackade och skalade i medelstora tärningar.
Glasyr:
200 gram smör (smält, avsvalnat)
4-6 tsk kanel
2 dl socker
3 dl havregryn
Gör så här:
1. Rör poröst smöret och sockret tillsammans.
2. Tillsätt alla andra torra ingredienser.
3. Sedan tillsist ägget och mjölken och äppelbitarna
4. Häll smeten i en smörad och bröad långpanna. Låt stå.
5. Gör glasyren genom att röra ihop alla ingredienser ordentligt tillsammans.
6. Strö glasyren över smeten.
7. Grädda i cirka 15 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.
8. Skär efter gräddning i fyrkantiga bitar.
9. Smarr!
/Hej då<3<3
Kommentarer