Muffins och kolakakor till moster
Hallå, hallå, har nyss bakat kolakakor och kladdmuffins till min moster.
Till kolakakorna har jag bytt ut vanligt socker till Hermestas lättströ (för
diabetiker)
Kladdmuffinsarna gjorde jag med vanligt socker.
Jag smakade muffinsarna(hihi) och dom blev jättegoda,
en av mina favoritrecept.
Kommer en bild på kolakakor och sedan receptet på kolakakorna.

Recept:
200g margarin
1 3/4 dl strösocker( För diabetiker: 1 3/4 dl Hermesetas lättströ socker med färre kalorier)
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
½ msk ljus sirap
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram margarinet så det hinner bli lite varmare innan andvändning.
2. Blanda i en bunke mjölet och bakpulvret.
3. Blanda sedan i alla andra torra ingredienser i mjölblandningen.
4. Blanda ner sirapen, och häll i margarinet.
5. Knåda degen. Dela degen i två degar.
6. Rulla vardera till avlånga stänger.
7. Platta sedan med gaffel avlångs med degen.
8. Grädda i mitten av ugnen på en plåt med degen på ett bakplåtspapper i cirka: 9-10 minuter
9. Skär i avlång bitar när dom tagits direkt ur ugnen.
10. Smarr!
Kommentera mig om det är något för bakningen du undrar om.
Till kolakakorna har jag bytt ut vanligt socker till Hermestas lättströ (för
diabetiker)
Kladdmuffinsarna gjorde jag med vanligt socker.
Jag smakade muffinsarna(hihi) och dom blev jättegoda,
en av mina favoritrecept.
Kommer en bild på kolakakor och sedan receptet på kolakakorna.

Recept:
200g margarin
1 3/4 dl strösocker( För diabetiker: 1 3/4 dl Hermesetas lättströ socker med färre kalorier)
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
½ msk ljus sirap
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram margarinet så det hinner bli lite varmare innan andvändning.
2. Blanda i en bunke mjölet och bakpulvret.
3. Blanda sedan i alla andra torra ingredienser i mjölblandningen.
4. Blanda ner sirapen, och häll i margarinet.
5. Knåda degen. Dela degen i två degar.
6. Rulla vardera till avlånga stänger.
7. Platta sedan med gaffel avlångs med degen.
8. Grädda i mitten av ugnen på en plåt med degen på ett bakplåtspapper i cirka: 9-10 minuter
9. Skär i avlång bitar när dom tagits direkt ur ugnen.
10. Smarr!
Kommentera mig om det är något för bakningen du undrar om.
Kommentarer