Jordgubbscheesecake
Hej, nu kommer receptet på cheesecaken.
Till 8-10 personer.
Recept:
12 digestivekex
75 gram smör, smält
Fyllning:
4 gelatinblad
300 gram jordgubbar
1 ½ dl strösocker
1 dl glass( jag som är mjölkproteinallergiker tar mjölkfri glass)
2 dl vispgrädde ( grädden tar jag också mjölkfri)
200 gram philadelphiaost ( Jag tar Tofulines philadelphiaost, förpackningen är blå)
1 dl jorgubbar i bitar
Garnering:
jordgubbar
Gör så här:
1. Smula sönder kexen och smält sedan smöret och blanda det väl tilsammans.
2. Tryck ut blandningen i en smörad form med löstagbar kant, ca 24 cm. Ställ åt sidan.
3. Blötlägg gelatinbladet i rikligt med kallt vatten.
4. Ta upp, krama ut och smält dom i en kastrull med cirka 1 msk vatten.
5. Mixa jordgubbarna med sockret och rör ner gelatinet i smeten.
P.S: Nu blir det troligtvis klumpar i smeten av att gelatinet dirkekt kommer i
någonting kallt.
6. Mixa nu efter du hällt ner gelatinet i smeten så försvinner klumparna.
7. Vispa grädden och ner i grädden häller du glassen och rör om tillsammans.
8. Vänd ner osten i smeten och vänd sedan ner grädden som blandats med glassen.
9. Mixa ihop så det inte är några klumpar kvar.
10. Häll till sist ner jordgubbsbitarna.
11. Häll smeten i formen över digestivegrunden och släta till.
12. Ställ i frysen minst 5 timmar.
13. Ta ut den från frysen 30 minuter innan serveringen och garnera.
14. Smarr!
Ha det bra:)
Till 8-10 personer.
Recept:
12 digestivekex
75 gram smör, smält
Fyllning:
4 gelatinblad
300 gram jordgubbar
1 ½ dl strösocker
1 dl glass( jag som är mjölkproteinallergiker tar mjölkfri glass)
2 dl vispgrädde ( grädden tar jag också mjölkfri)
200 gram philadelphiaost ( Jag tar Tofulines philadelphiaost, förpackningen är blå)
1 dl jorgubbar i bitar
Garnering:
jordgubbar
Gör så här:
1. Smula sönder kexen och smält sedan smöret och blanda det väl tilsammans.
2. Tryck ut blandningen i en smörad form med löstagbar kant, ca 24 cm. Ställ åt sidan.
3. Blötlägg gelatinbladet i rikligt med kallt vatten.
4. Ta upp, krama ut och smält dom i en kastrull med cirka 1 msk vatten.
5. Mixa jordgubbarna med sockret och rör ner gelatinet i smeten.
P.S: Nu blir det troligtvis klumpar i smeten av att gelatinet dirkekt kommer i
någonting kallt.
6. Mixa nu efter du hällt ner gelatinet i smeten så försvinner klumparna.
7. Vispa grädden och ner i grädden häller du glassen och rör om tillsammans.
8. Vänd ner osten i smeten och vänd sedan ner grädden som blandats med glassen.
9. Mixa ihop så det inte är några klumpar kvar.
10. Häll till sist ner jordgubbsbitarna.
11. Häll smeten i formen över digestivegrunden och släta till.
12. Ställ i frysen minst 5 timmar.
13. Ta ut den från frysen 30 minuter innan serveringen och garnera.
14. Smarr!
Ha det bra:)
Kommentarer