Helens Sockerkaka:)
Hej, har nyss kommit hem från fotbollen,
jag vill fortfarande att ni kommenterar eran favvo-
godisföretag, för jag har bara fått en kommentar än,
så om ingen mer skriver en kommentar kommer
det bli en vinnare med endast 1 röst,
men nu skriver jag in receptet på
en enkel och mycket saftig sockerkaka, inte som dom
vanliga sockerkakorna. Lägger in en bild som jag bara
tagit själv när jag var rastlös:
En bild på:
Herr Morot och Fru Lök:)Söta va?:)
Helens Sockerkaka med enkel glasyr
Recept:
2 ägg
2 kkp socker ( detta är ett gammalt recept då man andvände koppar istället för decilitermått, fråga där hemma om ni har en kopp passande till detta)
2 kkp vetemjöl
1 kkp ljummet vatten
2 tsk bakpulver
Glasyr:
100 gram smör
1 dl socker ( väldigt märkligt med olika mått)
2 tsk vaniljsocker
1 ägg gula
Gör så här:
1. Vispa i en bunke socker (till smeten) och dom 2 äggen poröst.
2. Tillsätt mjölet, vattnet och bakpulvret och gör till en fin smet
3. Häll i en form med löstagbar kant och grädda i mitten av ugnen
cirka:Jag vet inte riktigt jag har aldrig skrivit någon tid, jag har bara kollat kakan ibland men jag tror mellan: 20-40 minuter!
4 Efter gräddning gör du små håll med en sticka i kakan så glasyren ska kunna fara
ner i kakan.
5. Gör nu glasyren efter ett tag.
6. I en kastrull sjuder du ihop allt förutom ägg gulan. Låt stå.
7. När kakan har kallnat värmer du på glasyren igen och häller ner
gulan, vispa ihop och häll sedan över kakan och strö sedan
över kokos (frivilligt)
8. Smarr:)