Cupcakes:)

Hej, nu ska jag äntligen skriva mitt (halvegna recept)
på Leilas cupcakes med olika frostingar,
supergoda och dom blir jättevackra,
men det krävs lite mer tid än min snabba paj till
efterrätt som jag skrev om.
Visar lite bilder innan på mina cupcakes som jag gjorde hemma
och jag blev i alla fall nöjd med mina, men som sagt det krävs
lite mer tid, och fortfarande ( förlåt att jag tjatar)
Dom som tittar på detta inlägg eller på min blogg,
skriv en kommentar om vilken godisföretagsfavorit
du tycker bäst, för annars har vi redan en vinnare!
Om testet finner du i inläggen längre ner:)
Här kommer mina egna cupcakes:)
Hela fadderullan:)

En chokladcupcakes med vit glasyr:)

Dom rosa:vaniljcupcakesen med hallonglasyr:)

Recept:

Cupcakes:
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Kakao efter smaksak

Glasyren:
Ett paket florsocker(P.S Det kommer inte behövas ett helt paket men ändå ganska mycket)
Hallon mosade till hallonglasyren(Välj så mycket hallon du vill ha, det är en smaksak, spara ett par hallon till
garneringen)

Garnering:
Mörk eller ljus blockchoklad
Strössel eller vad du vill garnera med

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en annan bunke och vänd
försiktigt ner det i smeten (SPARA BUNKEN FRÅN MJÖLBLANDNINGEN)
5. Ta nu halva smeten och häll över till en annan bunke och tillsätt
nu kakao i en av smetarna. Efter smaksak. Om du vill ha en
väldigt mörk smet häller du i mer kakao.
6. Placera ut i pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna
till 2/3 , hälften kakaosmet, hälften vanlig vaniljsmet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
GLASYREN:
1. Blanda florsocker och vatten tills du får en ganska tjock smet, ej rinnande men ej
för fast för då går det inte att spritsa ut på cupcakesen.
2.Häll halva glasyren till en bunke och häll i dom mosade hallonen, efter smaksak.
3.Spritsa ut när muffinsarna kallnat glasyren hälften
vanlig och hälften hallon.OBS. Hallonglasyren ska spritsas
på vaniljcupcakesen och vanliga glasyren på kakaocupcakesen!
4. Garnera på cupcakesen med vit glasyr choklad som smälts och ringlats på ett
bakplåtspapper och fryst hårt( se på bilden ovan)
5. På dom rosa cupcakesen garnera med hallon eller strössel.

Jag vet att det verkar krångligt och
att jag inte ger alla mått exakt, men det gäller att du vet
hur mycket kakao just du vill ha i dina cupcakes och så vidare,
men jag hoppas du testar för dom blir så goda:)
Ha det bra:)

Kommentarer



Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Mail kanske?

Blogg?

Vad har du på hjärtat?